Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Účastníkům rvačky po fotbalovém utkání sděleno obvinění

JABLONEC NAD NISOU - Po prvoligovém utkání FK Baumit Jablonec - SK Slavia Praha se ve městě vzájemně napadli fanoušci obou klubů. 

      Vzhledem ke skutečnosti, že včerejší fotbalové utkání 1. Gambrinus ligy v Jablonci nad Nisou mezi celky FK Baumit Jablonec a SK Slavia Praha Policie České republika vyhodnotila jako rizikové, nepodcenila přípravu vedoucí k ochraně veřejného pořádku v okolí stadionu i ve městě.

     Před samotným zápasem policejní hlídky prováděly ve městě a především v okolí stadionu dohled na silničním provozem a dohlížely na veřejný pořádek, čímž zabránily jakémukoli protiprávnímu jednání fanoušků obou klubů.

    Po skončení zápasu policisté monitorovali situaci ve městě a kolem půl jedenácté zasahovali v na křižovatce ulic Květinová a Pražská, kde se vzájemně napadli fanoušci obou klubů. Policisté z místa předvedli na obvodní oddělení 13 osob. Sedmi z nich vyšetřovatel sdělil obvinění ze spáchání trestných činu rvačky a výtržnictví, jelikož všichni úmyslně ohrožovali život nebo zdraví jiného tím, že se zúčastnili rvačky a navíc na místě veřejnosti přístupném. Jednomu účastníkovi této rvačky policisté na místo přivolali lékaře Zdravotnické záchranné služby, jelikož se mu zhoršil zdravotní stav v souvislosti z jeho onemocněním. Policisté svým okamžitým zásahem na místě rvačky zabránili případným újmám na zdraví jejich účastníků i případným způsobeným škodám na majetku. Za spáchání uvedených trestných činů hrozí obviněným trest odnětí svobody až na dva roky.

    Jablonečtí policisté nepodcenili riziko utkání a ke spolupráci k udržení veřejného pořádku před i po zápase přizvali pořádkové jednotky ze Semil a Liberce, Cizineckou policii Liberec i jabloneckou Městkou policii. Příslušníci všech zúčastněných složek odvedli v rámci celého opatření velmi kvalitní práci.


vytisknout  e-mailem