Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Účastníky mysliveckého honu zkontrolovali policisté

KRAJ, ČESKOLIPSKO - Kontrola proběhla v Dubnici na Českolipsku. 

1212Policisté českolipského pracoviště odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Krajského ředitelství policie Libereckého kraje dnes ráno zkontrolovali v Dubnici na Strážsku účastníky mysliveckého honu. Konkrétně se zaměřili na to, zda namátkově vybraní členové mysliveckých spolků ze Sedliště, Dubnice a Brniště mají u sebe platný zbrojní průkaz a průkaz zbraně. Zároveň je zajímalo, zda kontrolovaná zbraň odpovídá zápisu v průkazu zbraně a je opatřená platnou zkušební značkou.

Prověřovaní členové mysliveckých spolků se také podrobili dechové zkoušce. V ní všichni obstáli s výsledkem nula promile. Jediným drobným nedostatkem, který policisté při dnešní kontrole odhalili, byl  předložený  zastaralý průkaz zbraně, ve kterém nebyla uvedena kategorie zbraně. Tento průkaz si kontrolovaný myslivec bude moci vyměnit bez jakékoliv sankce.

Policisté odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Krajského ředitelství policie Libereckého kraje budou  v obdobných kontrolách pokračovat  v celém Libereckém kraji až do konce lovecké sezóny.

24. 11. 2018
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem