Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Účelné nasazení AMOKové policejní hlídky

JABLONECKO – Policisté z Jablonecka se podruhé během týdne „setkali“ s tímtéž agresivním mužem. 

Před několika dny jsme Vás informovali v článku „Posilněni alkoholem napadli náhodného muže“ o dvojici agresorů z Jablonecka. Starší z nich opět úřadoval.

Ve středu 29.března v odpoledních hodinách přijali policisté na lince tísňového volání oznámení o agresivním muži před prodejnou potravin na Jablonecku. Do prodejny potravin a nápojů se dožadoval vstupu 33letý muž. Prodejna již byla před uzavřením provozu, na což 33letého muže upozornil pracovník obchodu. Ten však posilněn alkoholem nedbal informací prodávajícího a dožadoval se vstupu. Jednal velmi agresivně. Vytáhl ze své bundy svírací nůž a se slovy, že prodejce zabije, začal naznačovat, že jej bodne do břicha. Z obavy o svůj život začal prodejce před agresorem ustupovat dovnitř obchodu, kdy se mu podařilo zamknout a zajistit vstupní dveře. To však rozlítilo agresora ještě mnohem více a nejen, že vulgarismy zasypával své okolí a prodavače, ale rozhodl se, že se přes uzavřené dveře do prodejny stejně dostane. Nožem a pěstí 33letý agresor rozbil skleněnou výplň dveří prodejny, přičemž se poranil o střepy. Dovnitř se mu dostat nepodařilo, neboť na místo dorazila prvosledová hlídka policistů, speciálně vycvičená na operace proti aktivním střelcům, tzv. AMOK. Přes to, že se 33letý muž neměl střelnou zbraň, jednalo se o pachatele, jehož jednání bylo velmi nebezpečné a v dané situaci bezprostředně ohrožující zdraví a život člověka.

Policisté AMOKové hlídky předvedli naprosto profesionální eliminaci nebezpečného pachatele. Za použití donucovacích prostředků zamezili 33letém agresorovi v dalších možných útocích na majetek osob a ukončili jeho ohrožování lidí v okolí. Zákrok policistů byl proveden tak bravurně, že nikdo nebyl zraněn.

U 33letého recidivisty policisté provedli orientační dechovou zkoušku ke zjištění přítomnosti alkoholu v dechu, kdy přístroj vykázal hodnotu téměř 1,5 promile. Okamžitě po ošetření drobného ranění, které si agresor způsobil sám při poškození skla dveří, byl umístěn do policejní cely.

Škoda na majetku, kterou svým agresivním jednáním 33letý muž způsobil, přesáhla pět a půl tisíce korun.

Kriminalisté 33letého muže obvinili z trestných činů výtržnictví, ublížení na zdraví, poškozování cizí věci a nebezpečného vyhrožování se zbraní, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců až na tři léta. Souběžně kriminalisté podali podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby.


31.3. 2017
nprap. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem