Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Účetní zponevěřila tři miliony

BEROUNSKO – Všechny peníze však stačila utratit. 

Berounští kriminalisté obvinili 27letou ženu z trestného činu zpronevěra, za který ji v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v trvání dva až osm let.

 

Žena byla zaměstnána jako účetní v jedné firmě na Berounsku a po dobu dva a půl roku si vymýšlela účetní případy. Získané peníze pak použila pro vlastní potřebu. Pokladní knihu a účetnictví však měla v pořádku a tak vedení firmy nepojalo žádné podezření, a to i s ohledem na skutečnost, že žena byla doposud bezúhonnou osobou.

 

V červnu letošního roku začalo být podezřelé, že si žena pořídila nový automobil v hodnotě 800.000,-Kč, mobilní telefon v hodnotě 30.000,-Kč a chystala se na dovolenou v Americe. Následně bylo ze stany vedení zjištěno, že za vyúčtované nákupy zboží, nemá účetní žádné fakturační doklady ani paragony. Nákupy byly totiž pouze fiktivní.

 

Vedení firmy se proto obrátilo na policisty v Berouně, kteří se celým případem začali intenzivně zabývat. Na základě vyšetřování vyšlo najevo, že účetní výše uvedeným způsobem zpronevěřila tři miliony korun, ktré však stihla utratit.

 

 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
19. září 2016

vytisknout  e-mailem