Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Učitel autoškoly nešel dobrým příkladem

LIBEREC - Výuku řízení prováděl opilý 

Policejní hlídka policistů dopravního inspektorátu Liberec zastavila v uplynulém týdnu v odpoledních hodinách v ulici Chrastavská v Liberci předepsaným způsobem, kromě jiných vozidel, i vozidlo autoškoly.

Namísto toho, aby si žák této autoškoly odnesl z kontroly zkušenost pro příští možné kontroly, čekala ho šokující situace. Šok nepřinesla kontrola jeho osoby policisty, ale šok přišel ze strany učitele autoškoly. Učitel autoškoly nesmí být při výcviku pod vlivem omamných a psychotropních látek a jedů. To bohužel 45-letý muž z Jablonce n.N. nesplňoval. Na sedadlo spolujezdce, v roli učitele, usedl totiž značně pod vlivem alkoholu. Přístroj Drager muži naměřil hodnotu 2,03 promile alkoholu.

Vzhledem k tomu, že porušil důležitou povinnost učitele autoškoly, dopustil se přestupku podle § 8a) zákona o silničním provozu (pokuta ve výši 10 – 20 000 Kč ) a v současné době je navíc podezřelý ze spáchání přečinu ,,ohrožení pod vlivem návykové látky“, za což mu může hrozit trest odnětí svobody v trvání až jeden rok.

por.Mgr.Ludmila Knopová
2.11.2011
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

 

vytisknout  e-mailem