Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Údajná střelba skončila nálezem marihuany

Policisté zpočátku vyjížděli na oznámení o střelbě na ulici. To se naštěstí nepotvrdilo. Policisté však během prošetřování nalezli marihuanu. 

V sobotu krátce před devatenáctou hodinou vyslal operační důstojník policisty z místního oddělení Smíchov do ulice U Nikolajky, kde byly podle oznámení na linku 158 slyšet výstřely z ulice. Tito policisté, ještě s kolegy ze speciální pořádkové jednotky a pohotovostní motorizované jednotky, oznámení na místě důkladně prošetřili. Na základě toho zjistili, že k žádné střelbě nedošlo a jednalo se pouze o zvuk při rozbití skla, který zdánlivě mohl připomínat střelbu.
 
Během tohoto prošetřování ale smíchovští policisté provedli, mimo jiné, také prohlídku tamního baru, kde v jedné z místností nalezli několik desítek usušených rostlin marihuany. K těmto „kytičkám“ se okamžitě přihlásil barman, na základě čehož ho policisté zadrželi a i s jeho úrodou převezli na policejní služebnu.
 
Tam pak policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za což by mu v případě pravomocného odsouzení hrozil až jeden rok za mřížemi.
 
por. Bc. Iveta Martínková – 28. 10. 2015

vytisknout  e-mailem