Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Údajný pokus únosu se nepotvrdil

TEPLICKO - Kriminalisté odložili případ z Košťan; Stát připravili o statisíce... 

Údajný pokus únosu se nepotvrdil

     Koncem září se objevila informace, že v obci Košťany mělo 27. září letošního roku dojít k pokusu vlákat do auta dvě nezletilé děti, což bylo některými médii prezentováno jako pokus únosu. Přestože již od začátku nic nenasvědčovalo tomu, že došlo k jakémukoliv protiprávnímu jednání, oznámení jsme nepodceňovali a případu se intenzivně věnovali jak místně příslušní policisté z obvodního oddělení, tak i kriminalisté. V souvislosti s oznámením jsme pátrali po vozidle značky Volkswagen tmavé barvy s velkým nápisem VW na zadním skle, které tou dobou mělo obcí projíždět. Kriminalistům se podařilo ustanovit totožnost řidiče vozidla, který potvrdil, že obcí v inkriminované době skutečně projížděl. Nicméně informace, které jsme v rámci prověřování získali, nepotvrdily, že by došlo ke spáchání trestného činu, nebo přestupku a případ byl proto odložen.

     I přesto by měli rodiče poučovat své děti, aby byly obezřetné, nenavazovaly hovor s cizími lidmi, nebraly si od nikoho dárky, nebo sladkosti a nenastupovaly do aut neznámých osob.

 

Stát připravili o statisíce

     Až osm let za mřížemi hrozí dvojici cizincům, kteří byli obviněni z trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby. Třicetiletý muž v rozporu se zákonem o spotřebních daních po dobu nejméně čtyř měsíců uváděl do oběhu cigarety a tabákové směsi, které nebyly označeny tabákovou nálepkou v souladu s platnou legislativou, a které za tímto účelem skladoval částečně v prodejně a dále v pronajaté místnosti v Duchcově. Při domovní prohlídce bylo zajištěno přes třicet tisíc kusů cigaret různých značek a téměř dvacet kilo tabáku, na spotřební dani tak vznikla státu škoda přes 134 tisíc korun. Na další adrese pak s 38letou ženou skladovali dalších téměř tři sta tisíc cigaret a sto kilogramů tabáku, které žena prodávala, ani tyto výrobky nebyly označeny nálepkou a škoda na zkrácené dani byla vyčíslena na více jak jeden milion korun.

 

Recidivista ukradl čokoládu

     Na sladké zřejmě dostal chuť 53letý recidivista, který v teplickém supermarketu odcizil 14 čokolád v celkové hodnotě téměř 1500 korun. Aniž by za zboží zaplatil, prošel pokladní zónou, vzápětí byl ale zadržen a na služebně si převzal podezření z přečinu krádeže. Za jeho spáchání mu v případě uznání viny hrozí v krajním případě až tříleté vězení.

 

Hledáme svědky nehody

     Policie žádá občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo 5. října 2016 v 14:33 hodin v katastru obce Žim. Dosud neustanovený řidič blíže nezjištěného vozidla zn. Audi jedoucí ve směru od obce Žim na Řehlovice se levým zrcátkem svého vozu střetl s levým zrcátkem protijedoucího vozidla Škoda Fabia a z místa nehody ujel, aniž by splnil zákonem danou povinnost věc oznámit, či se s druhým účastníkem dohodnout. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

 

 

18. 10. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem