Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Událost na Opavsku za den 22.7.2013

Opava - Nalezenou peněženku s téměř 24 tisíci korunami odevzdala policistům a další ...(10 případů) 

Dopravní nehoda dvou cyklistů
K dopravní nehodě došlo dne 22.července 2013 v době kolem 12:55 hodin na silnici III. třídy č. 4695 mezi obcemi Vřesinou a Darkovičkami. První jedoucí, třiačtyřicetiletý cyklista jel na svém jízdním kole po tamní cyklostezce, ve směru jízdy na Darkovičky, kdy v místě napojení cyklostezky na shora uvedenou silnici přibrzdil. Za ním jedoucí cyklista, jednasedmdesátiletý muž, je podezřelý z toho, nedodržel bezpečnostní vzdálenost a předním kolem svého jízdního měl narazit do zadního kola před ním jedoucího cyklisty. Po střetu došlo k následnému pádu obou cyklistů na vozovku.
Při dopravní nehodě utrpěl starší z cyklistů lehké, blíže nespecifikované zranění, se kterým byl vozidlem zdravotnické záchranné pomoci převezen k ošetření do ostravské nemocnice. Po ošetření byl následně propuštěn do domácího léčení. Mladší cyklista při dopravní nehodě zraněn nebyl. Odborné měření provedené pomocí přístroje Drager u zraněného cyklisty mělo pozitivní výsledek, s naměřenými hodnotami 0,31 a 0,29 promile alkoholu v jeho dechu. Měření alkoholu mělo pozitivní výsledek i u mladšího cyklisty. Tomu byla naměřena výsledná hodnota do 0,20 promile alkoholu v dechu. Způsobená hmotná škoda na jízdních kolech byla odhadnuta na částku 2.000,- Kč.
Dopravní nehoda je nyní předmětem dalšího šetření ze strany policistů opavského dopravního inspektorátu, a to jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu pondělí dne 22.července 2013 v rámci teritoria územního odboru Opava celkem tři dopravní nehody. Při těchto nehodách utrpěli dva z účastníků lehká zranění, přičemž způsobená hmotná škoda byla odhadnuta na částku 7.000,- Kč.  
Je podezřelý z porušování domovní svobody
Činu se dopustil neznámý pachatel v noční době z 21. na 22.července 2013 v Hlučíně na ulici U Stadionu, kde neoprávněně vnikl na zajištěný a oplocený pozemek jednoho z tamních rodinných domů. Z pozemku domu následně odcizil rádio s CD přehrávačem, dále sadu reproduktorů a krátké dámské kalhoty, vše v celkové hodnotě 2.000,- Kč.  
Případ nyní dále prošetřují hlučínští policisté jako přečin porušování domovní svobody.
Pokus krádeže osobního automobilu
Hradečtí policisté zahájili dne 23.července 2013 úkony trestního řízení ve věci přečinu neoprávněného užívání cizí věci, z jehož spáchání, ve stádiu pokusu, je podezřelý neznámý pachatel. Činu se dopustil v noční době z 21. na 22.července 2013 v obci Komárovské Chaloupky, kde se vloupal do zde zaparkovaného osobního automobilu tovární značky VW. Ve vozidle pachatel následně poškodil spínací skříňku startéru, přičemž automobil se mu nastartovat nepodařilo. Přesto, poškozením zařízení vozidla způsobil jeho majiteli škodu v předběžné výši 10.000,- Kč.
Poškození stromů
K případu došlo v nočních hodinách z 20. na 21.července 2013 za obcí Oldřišov v aleji situované za tamním fotbalovým hřištěm ve směru na obec Služovice. V úseku mezi mysliveckou chatou a tamní čističkou odpadních vod neznámý pachatel (nebo pachatelé) polámal celkem pět stromů lípy, vysokých čtyři metry. Lípy byly vysázeny v roce 2011 v rámci projektu obnova stromořadí, který byl spolufinancován Evropskou unií. Obci Oldřišov tímto neznámý pachatel způsobil škodu v předběžné výši 10.000,- Kč.
Případ nyní dále prošetřují a prověřují kravařští policisté jako přečin poškození cizí věci.
Naštípané dřevo odcizil ze zahrady rodinného domu
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu porušování domovní svobody. Činu se dopustil v době od 1.července do 22.července 2013 v obci Oldřišov na ulici Hlinské, kde neoprávněně vnikl na oplocený pozemek jednoho z tamních rodinných domů. Odtud následně odcizil celkem 2 m³ zde uloženého naštípaného měkkého dřeva, v celkové hodnotě 1.500,- Kč.
Případ nyní dále prošetřují policisté Obvodního oddělení Policie České republiky v Kravařích.
Krádež katalyzátoru z osobního automobilu
Policisté opavského obvodního oddělení zahájili dne 22.července 2013 úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel. Tohoto skutku se dopustil v době od 12.července do 22.července 2013 v Opavě – Kateřinkách na ulici Antonína Sovy, kde ze zde zaparkovaného osobního automobilu tovární značky Citroen demontoval a následně odcizil jeho katalyzátor. Majiteli vozidla tímto způsobil škodu ve výši 10.000,- Kč.
Sprejerství v obci Zlatníky
Činu se dopustil neznámý pachatel v době od 20.července do 22.července 2013 v Opavě, části Zlatníky. Na polní cestě zhruba 300 metrů za koncem ulice Mošovec neznámý pachatel červenou barvou postříkal zde se nacházející památník Ježíše Krista. Doposud neustanovenému poškozenému majiteli byla tímto způsobena škoda odhadem ve výši 2.000,- Kč.
Opavští policisté nyní neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu poškození cizí věci.
Peněženku ženě odcizil v průběhu jízdy autobusem
K případu došlo dne 22.července 2013 v době od 09:00 do 09:20 hodin při jízdě linkovým autobusem z Vítkova do Budišova nad Budišovkou. Neznámý pachatel odcizil devatenáctileté ženě, poté co usnula, z kabelky položené na sedadle vedle ní, peněženku. Poškozená žena měla v peněžence své osobní doklady, dále finanční hotovost 100,- Kč, finanční hotovost 100 Euro (v přepočtu 2.600,- Kč) a platební kartu, vše v celkové hodnotě 2.900,- Kč.
Vítkovští policisté nyní neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinů krádeže na osobách a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Nalezenou peněženku s finanční hotovostí odevzdala policistům
 
Třiašedesátiletá žena z Opavy dne 22.července 2013 v dopoledních hodinách odevzdala na policejní služebně opavského obvodního oddělení nalezenou peněženku. Peněženku, ve které se nacházela finanční hotovost 23.622,- Kč, dále fotografie a klubová karta prodejny, žena nalezla téhož dne v ranních hodinách v Opavě na ulici Olomoucké před vchodem do hypermarketu Lidl. Přestože se v nalezené peněžence nenacházely žádné osobní doklady, policisté šetřením zjistili jejího majitele. Muž ročníku narození 1948 z obce na Opavsku se následně na policejní služebnu v Opavě téhož dne dostavil a peněženku si osobně převzal. Na jeho žádost pak policisté tomuto muži poskytli informace o nálezkyni, které nyní může poděkovat. 
Zpracovala: Dagmar Schindlerová
                       
 

vytisknout  e-mailem