Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Událost na Opavsku za den 9.4.2009

Preventivní akce policistů z OO PČR Hlučín - "Auto není trezor" 

 

Dne 9.4.2009 v době od 06:30 hod. do 08:30 hod. byla na základě rozhodnutí vedoucího obvodního oddělení Policie České republiky v Hlučíně npor. Bc. Libora Schejoka uskutečněna v obcích Dolní Benešov, Kozmice a Háji ve Slezsku preventivní akce, při níž policisté upozorňovali řidiče na zabezpečování svých motorových vozidel proti pachatelům krádeží věcí, tedy majetkovou trestnou činnost (vloupání do motorových vozidel).


Během této akce, prováděné na parkovištích u vytypovaných školních budov a u nákupních středisek, policisté předávali řidičům propagační materiály s informacemi, jak ochránit svá zaparkovaná vozidla a svůj majetek, který se ve vozidle nachází. Důležitou součástí byly rady dávané do povědomí řidičů a spolujezdců, aby si nenechávali v motorových vozidlech cenné věci (mobilní telefony, peněženky, aktovky, kufříky, notebooky, tašky...) a jak postupovat při ochraně autorádií, navigačních systémů apod.


Preventivní akce byla provedena v rámci plnění úkolů priority Policie České republiky Územního odboru vnější služby Opava „Každý zná svého policistu“ a zúčastnili se jí převážně hlučínští policisté („okrskáři“) s územní odpovědností v dané lokalitě tak, aby byli v přímém kontaktu s občany svěřeného teritoria.


Dotazovaní občané tuto akci jako prevenci kriminality vřele uvítali a kladně hodnotili, policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně, jakož i policisté z celého okresu Opava mají připraveny na nastávající období i další podobné preventivní akce a opatření.

vytisknout  e-mailem