Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Událost na Opavsku ze dne 16.3.2010

Opava - Loupežné přepadení zlatnictví Soliter na ulici Ostrožné ze dne 10.3.2010 

 

Loupežné přepadení zlatnictví Soliter na ulici Ostrožné v Opavě

Ve středu dne 10.3.2010 v době kolem 16:45 hod. vstoupili dosud 3 neznámí pachatelé do prodejny zlatnictví Soliter a.s. Jablonec, která se nachází na ulici Ostrožné v Opavě. Jeden z mužů požádal pětadvacetiletou prodavačku o ukázku hodinek vystavených ve vitríně, načež jí náhle strhl na zem, zde ji fyzicky napadl údery a kopy do horní části těla a poté jí do obličeje nastříkal slzotvornou látku. V době tohoto napadení další dva muži vstoupili do prostoru za prodejní pult, odkud odcizili celkem 7 kusů vystavených plat černé barvy s doposud přesně nezjištěným množstvím šperků z bílého a žlutého kovu v hodnotě nejméně 300.000,- Kč.
Po loupežném přepadení neznámí muži utekli ve směru k Sadům Svobody. Napadená žena utrpěla lehké zranění, a to pohmožděniny a oděrky na hlavě, krku a rukou, jenž si vyžádalo lékařské ošetření.
Provedeným šetřením ze strany opavských kriminalistů bylo zjištěno, že se podezřelí muži měli před samotnou loupeží pohybovat v okolí místa činu a rozhlížet se a vše sledovat, kdy byli zachyceni kamerovým systémem a jejich popis by měl být následující :

1. muž : Zdánlivé stáří 35-40 let, štíhlé postavy, vysoký 175-180 cm, krátce střižené vlasy hnědé barvy, viditelné kouty. Na sobě měl oblečenou bundu světlé barvy (pravděpodobně béžovou) v délce pod pás, modré rifle a tmavé boty. Podle výpovědi napadené prodavačky měl komunikovat německy se špatnou výslovností, pravděpodobně se tudíž nejednalo o cizince.

2. muž : Zdánlivé stáří 16-18 let, štíhlé postavy, vysoký cca 165 cm, tmavé vlasy. Oblečen byl ve tmavé bundě do pasu, světlých modrých riflí, bílo-černých bot a na hlavě měl nasazenou kšiltovou čepici černé barvy.

3. muž : Zdánlivé stáří 18-20 let, štíhlé postavy, vysoký cca 170 cm, krátce střižené vlasy tmavé barvy. Na sobě měl oblečenou sportovní bundu do pasu v kombinaci barev černá a modrá, přes prsa a lopatky je vodorovný pruh bílé barvy, na ramenou jsou výložky světle modré barvy a bunda má kapuci černo- bílé barvy. Dále měl tmavé kalhoty a tmavé boty.

V případě jakýchkoliv informací, které by vedly ke zjištění osob pachatelů tohoto násilného trestného činu, k nálezu odcizených šperků a k objasnění tak celé záležitosti, kontaktujte prosím se svými poznatky pracovníky Policie České republiky Územního odboru služby kriminální policie a vyšetřování Opava na telefonním čísle 974 737 101 nebo přímo na bezplatné lince tísňového volání PČR čísla 158. Informace mohou být sděleny i anonymně.

Výše uvedený případ je zveřejňován až nyní, a to z důvodů nutných prvotních úkonů při šetření ze strany opavských kriminalistů, kdy se prověřovaly různé indicie k možným osobám pachatelů a získávaly se videomateriály a popis neznámých mužů.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem