Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Událost na Opavsku ze dne 17.7.2013

Opava - Opavští kriminalisté realizovali případ nelegální distribuce pervitinu 

 
Případ nelegální distribuce pervitinu 
Opavští kriminalisté ve spolupráci se členy Zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje zadrželi dle trestního řádu dne 16.července 2013 v době kolem 15:05 hodin na policejní služebně Městské policie v Ostravě – Martinově jednoho ze strážníků.
V rámci zadržení zajistili policisté v osobních věcech strážníka na služebně devět gramů pervitinu a digitální váhu, přičemž nalezené drogy byly zaslány ke znaleckému zkoumání. Muž byl po svém zadržení policisty eskortován a umístěn do policejní cely územní odboru Opava.  
Strážník ročníku narození 1987 z Opavy, který byl u ostravské městské policie zaměstnán čtyři roky, byl dnešního dne komisařem Služby kriminální policie a vyšetřování v Opavě obviněn z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za tento přečin hrozí v řízení před soudem trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest. Na této trestné činnosti se měl obviněný muž podílet tím, že měl pervitin distribuovat, přičemž sám měl být jeho uživatelem. Jedná se o muže dosud netrestaného.  
TOXI Tým, složený z pěti policistů Služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Opava na tomto případu pracoval od ledna tohoto roku, a to ve spolupráci s nejvyšším vedením ostravské městské policie. Jedná se o závažnou trestnou činnost, do které je zapojeno více podezřelých z řad výrobců, distributorů až po mnoho uživatelů drog. Taková trestná činnost bývá páchána skrytě a na různých místech, často na území několika okresů. Kriminalisté proto pracují na případech výroby a distribuce drog v delším časovém období. 
Pervitin obsahuje účinnou látku metamfetamin, který je uveden v příloze č. 5 zák. č. 167/1998 Sb., o návykových látkách, jako psychotropní látka zařazená do seznamu II podle Úmluvy o psychotropních látkách.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem