Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Událost na Opavsku ze dne 5.2.2010

Pohřešování po Marcelovi Janoškovi z Opavy stále negativní 

 

Pohřešování Marcela Janoška z Opavy – zpráva za den 5.2.2010

Dne 5.2.2010 v době od 08:00 hod. do 14:00 hod. bylo v pátrání po pohřešovaném šestatřicetiletém Marcelu Janoškovi z Jaselské č.7 v Opavě pokračováno.
Do pátrací akce byl opětovně nasazen vrtulník Policie České republiky s termovizí, který z výšky monitoroval těžce přístupná místa na teritoriu Hradce nad Moravicí a v okolních obcích (lomy, strže). Nasazeni byli i 3 policejní potápěči z Policejního prezidia speciálního pracoviště ve Frýdku-Místku a 4 potápěči Záchranného útvaru hasičů HZS ČR v Hlučíně, kteří fyzicky propátrali nejen břehy a koryto řeky Moravice, ale hlavně splavy a jezy na tomto toku (Jaschkův jez v Opavě-Kylešovicích, jez v obci Branka u Opavy, jez v obci Žimrovice, Žimrovický splav a Weisshuhnův splav), vše s negativním výsledkem. Dále došlo k propátrání dalších úseků v okolí Hradce nad Moravicí, kterého se zúčastnilo 26 policistů Územního odboru vnější služby Opava a Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje a tři dobrovolní hasiči SDH Hradec nad Moravicí. Také byl propátrán celý Papírenský náhon na katastru obce Žimrovice, vše s negativními výsledky. Do akce bylo rovněž nasazeno speciální terénní vozidlo značky Mitshubishi Outlander, kdy se jedná se o jedno ze tří motorových vozidel, které má od začátku února letošního roku k dispozici Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje Ostrava. Tento automobil s pohonem 4 x 4 byl hlavně využit v nepřístupném terénu, a to v okolních lesích a polích v obci Žimrovice.

Do současné chvíle se všem policistům a příslušníkům Integrovaného záchranného systému nepodařilo zjistit, kde by se mohl pohřešovaný muž nacházet. Opavští policisté i kriminalisté však v pátrání pokračují a budou pokračovat, policisté z obvodních oddělení v Hradci nad Moravicí a v Opavě budou v průběhu běžného výkonu služby fyzicky kontrolovat různá místa na teritoriu města Hradce nad Moravicí a v okolních obcích a rovněž ve Statutárním městě Opava. Opavští kriminalisté pátrají po své linii, kdy prověřují různé indicie, které poskytlo osobně či telefonicky několik osob, kdy se jedná o informace, kde by se mohl šestatřicetiletý pohřešovaný muž nacházet, zdržovat, kde mohl být viděn naposledy apod.
Policisté i nadále žádají širokou veřejnost o jakékoliv poznatky, které by vedly k zjištění pobytu či pohybu Marcela Janoška. Svá svědectví nechť volají, byť i anonymně, na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

vytisknout  e-mailem