Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Událost na Opavsku ze dne 7.6.2010

Opava - Dopravní nehoda 4 automobilů v Josefovském kopci 

 

Dopravní nehoda čtyř motorových vozidel na katastru obce Josefovice na Opavsku

Dne 7.6.2010 v době kolem 06:20 hod. řídila žena ročníku narození 1985 z Opavy osobní motorové vozidlo značky Škoda Felicia combi po silnici číslo I/11 ve směru jízdy z Ostravy na Opavu, kdy v tak zvaném Josefovském kopci mezi obcemi Velká Polom a Hrabyně jela ve svém pravém jízdním pruhu na čtyřproudové komunikaci a chtěla předjet před ní jedoucí automobil. Z tohoto důvodu náhle přejela z pravého jízdního pruhu do levého jízdního pruhu a ohrozila za ní jedoucího řidiče dodávkového motorového vozidla značky VW Transportér. Tento muž ročníku narození 1963 z Frýdku-Místku jel již v levém jízdním pruhu ve stejném směru jízdy. Při tomto neopatrném předjíždění došlo ke kontaktu mezi levou zadní části automobilu značky Škoda Felicia combi a pravou přední části dodávky, což vyvolalo smyk Škody Felicia combi a přejetí tohoto automobilu do protisměru, kde se střetl s dvěma za sebou jedoucími osobními motorovými vozidly značky Škoda Octávia a Citroen Xsara. Škodu Octávia řídila žena ročníku narození 1973 z Krnova, okres Bruntál a Citroen Xsaru muž ročníku narození 1967 z Krnova, okr. Bruntál.
Na všech čtyřech motorových vozidlech došlo k celkové hmotné škodě ve výši 310.000,- Kč (Škoda Felicia combi 30.000,- Kč, VW Transportér 40.000,- Kč, Škoda Octávia 200.000,- Kč a Citroen Xsara 40.000,- Kč). Dále došlo ke zranění tří účastníků dopravní nehody (řidičky z vozidla Škoda Felicia combi, řidičky Škody Octávie a řidiče Citroen Xsara), kteří byli přepraveni sanitními vozidly RZS do Slezské nemocnice v Opavě k lékařskému ošetření a vyšetření. Ke zranění osob v dodávkovém automobilu nedošlo.
Dále byly provedeny dechové zkoušky u všech zúčastněných řidičů dopravní nehody, které vyzněly negativně. Na místě bylo prováděno řízení dopravy ze strany policistů z dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě, úklid vozovky od vyteklých provozních kapalin zajistili opavští hasiči a nabourané automobily byly následně odtaženy asistenčními službami jednotlivých pojišťoven.
Případ je nadále v šetření, kdy se bude zkoumat míra zavinění a příčiny této dopravní nehody. Podle prvotních zjištění na místě dopravní nehody je s největší pravděpodobností vinna pětadvacetiletá žena z Opavy s osobním motorovým vozidlem značky Škoda Felicia combi..


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem