Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Bruntálsku za období 25.8.-26.8.2013

Bruntál - Odcizení osobního a nákladního automobilu v obcích Bohušov a Lichnov a další...(15 případů) 

 

Dopravní nehoda řidiče osobního automobilu s lesní zvěří u obce Valšov

Dne 25.8.2013 v době kolem 06:50 hod. řídil muž ročníku narození 1971 z Krnova po silnici u obce Valšov ve směru na Bruntál osobní motorové vozidlo značky VW Touran, kdy bezprostředně před jeho vůz mu z pravého silničního příkopu vyběhla srna a došlo tak k čelnímu střetu s touto lesní zvěří. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, srna byla na místě usmrcena a předána přivolanému členu místního Mysliveckého sdružení. Celková hmotná škoda na automobilu byla vyčíslena na finanční částku ve výši 40.000,- Kč, orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněla u řidiče negativně a případ šetří policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Dopravní nehoda tří osobních automobilů na ulici Husovo náměstí v Krnově

Dne 25.8.2013 v době kolem 17:30 hod. řídila žena ročníku narození 1982 z Havířova, okres Karviná po ulici Husovo náměstí v Krnově osobní motorové vozidlo značky Škoda Octávia, kdy nedodržela bezpečnostní vzdálenost od před ní jedoucího osobního motorového vozidla značky Honda Accord, jenž řídil muž ročníku narození 1974 z Opavy a přední části svého vozu narazila do zadní části již stojícího vozidla Honda. Následkem střetu byl tento automobil posunut vpřed a přední části narazil do zadní části stojícího osobního motorového vozidla značky Opel Astra, které řídil muž ročníku narození 1983 z Orlové, okres Karviná. Řidiči shora uvedených automobilů byli nuceni zastavit z důvodů tvořící se kolony vozidel před nimi. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění spolujedoucí ženy ročníku narození 1979 z Opavy z vozidla Honda, která utrpěla poranění krční páteře a byla převezena sanitním vozidlem RZS k lékařskému vyšetření a ošetření do nemocnice v Krnově a poté byla propuštěna do domácího léčení. K jinému zranění zúčastněných osob nedošlo, celková hmotná škoda na osobních automobilech byla vyčíslena na finanční částku ve výši 40.000,- Kč a orientační dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Drager u výše jmenovaných řidičů vyzněly negativně. Celá záležitost je nadále v šetření ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.

 

 

Vloupání do garáže u rodinného domu v obci Leskovec nad Moravicí

V noční době od 22:00 hod. dne 24.8.2013 do 09:00 hod. dne 25.8.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Leskovec nad Moravicí přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po rozbití dřevěného bednění okna vnikl do garáže u jednoho z rodinných domů, odkud odcizil černý plastový kufr na motocykl, ve kterém byla pánská kožená peněženka s různými osobními doklady a s finanční částkou na hotovosti 5.400,- Kč, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1978 z Leskovce nad Moravicí způsobena celková škoda ve výši 6.650,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Požár pokoje v hotelu Anděl v obci Andělská Hora

Dne 25.8.2013 v době kolem 13:45 hod. došlo v pokoji pro personál v hotelu Anděl v obci Andělská Hora k zahoření lůžkovin a postele, kdy vzniklý požár byl uhašen personálem hotelu, a to práškovými hasícími přístroji. Zahořením a zakouřením vznikla celková hmotná škoda ve výši 50.000,- Kč na zařízení pokoje, kdy při hašení se muž ročníku narození 1988 ze Světlé Hory nadýchal zplodin hoření a hasícího prášku, načež byl ošetřen osádkou sanitního vozidla RZS a byl převezen k dalšímu lékařskému vyšetření a ošetření do nemocnice v Bruntále k pozorování. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo a nemusely být evakuovány žádné přítomné osoby. Vyšetřovatel hasičů HZS Bruntál uvedl, že k požáru došlo přehřátím elektrického kabelu od notebooku a celou záležitost si na místě převzal ve své kompetenci k dalšímu došetření a opatření.


Vloupání do společnosti Skol na ulici Papírový mlýn v Krnově

V blíže neustanovené době od 12:30 hod. dne 24.8.2013 do 12:00 hod. dne 25.8.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Papírový mlýn v Krnově přečin „Krádež“ tím, že vstoupil do částečně oploceného areálu společnosti Skol spol. s r.o., kdy po rozbití okna vnikl do výrobní haly a dále po odstranění visacího zámku dveří vešel do skladu hutního materiálu, odkud odcizil 2 kulatiny z bronzové slitiny v hodnotě 9.000,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 1.000,- Kč. Přivolaný bruntálský policejní psovod se služebním psem vypracoval pachovou stopu po neznámém pachateli v délce 100 metrů až k areálu Čističky odpadních vod, kde stopu ztratil. Shora uvedené krnovské společnosti tak byla způsobena celková hmotná škoda ve výši 10.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Krnově.


Odcizení osobního automobilu z garáže obytného domu v obci Bohušov

V noční době od 22:00 hod. dne 24.8.2013 do 05:00 hod. dne 25.8.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Bohušov přečin „Neoprávněné užívání cizí věci“, přečin „Porušování domovní svobody“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že dosud nezjištěným způsobem otevřel zajištěná vrata garáže v suterénu jednoho z bytových domů, kde se zmocnil a tudíž odcizil zde zaparkované neuzamčené osobní motorové vozidlo značky Mazda 323 červené barvy (třídveřový hatchback), registrační značky 1T5 1563 v hodnotě 30.000,- Kč, přičemž ve spínací skříňce automobilu byly klíče a v přihrádce u spolujezdce byla platební karta a doklady k vozu. Ke škodě na zařízení garáže nedošlo, poškozenou osobou je muž ročníku narození 1950 z Bohušova a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Městě Albrechticích.

 

 

Dvaadvacetiletý muž z Města Albrechtic fyzicky napadl na diskotéce jiného muže

Dne 25.8.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR ve Městě Albrechticích sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu „Ublížení na zdraví“ a z přečinu „Výtržnictví“ muži ročníku narození 1991 z Města Albrechtic, neboť tento v době kolem 00:30 hod. dne 21.7.2013 na diskotéce v parku Bedřicha Smetany ve Městě Albrechticích, tedy na místě veřejnosti přístupném a za přítomnosti nejméně 11-ti svědků, fyzicky napadl poškozeného mladistvého muže ročníku narození 1995 z Města Albrechtic, kterému tak způsobil zranění (otřes mozku a tržné rány v obličeji), což si vyžádalo jeho převoz sanitním vozidlem RZS k lékařskému vyšetření a ošetření do nemocnice v Krnově. Zde byl také sedmnáctiletý mladík hospitalizován k pozorování. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů z Obvodního oddělení PČR ve Městě Albrechticích.


Dva muži odcizili železný materiál z areálu firmy na ulici B. Němcové ve Městě Albrechticích

Dne 25.8.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR ve Městě Albrechticích sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu „Krádež“ dvěma mužům ročníků narození 1982 a 1986 z Města Albrechtic, neboť oba společně ve večerních hodinách dne 22.7.2013 po přelezení oplocení vstoupili do uzamčeného areálu firmy STG Trade a.s. na ulici Boženy Němcové ve Městě Albrechticích, odkud odcizili 31 kusů železných dílců sloužících jako držáky polic v celkové hodnotě 1.000,- Kč. Případ objasnili policisté z Obvodního oddělení PČR ve Městě Albrechticích a vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Čtyřiapadesátiletý muž z Horního Města opět obtěžoval třiašedesátiletou ženu

Dne 25.8.2013 v době kolem 17:00 hod. muž ročníku narození 1959 z Horního Města přišel v podnapilém stavu k jednomu z domů v obci Horní Město, část Stříbrné Hory, kdy zazvonil na ženu ročníku narození 1950 z Horního Města a když mu tato otevřela dveře, tak vešel na verandu domu a sdělil jí, že mu policejní vykázání skončilo a dožadoval se vstupu do domu. Když mu poškozená žena řekla, ať odejde, jinak zavolá Policii ČR, tak ji uchopil za ramena, začal s ní cloumat a křičel na ní, že když zavolá Policii, tak jí rozšlape telefon. Třiašedesátileté ženě se podařilo zamknout dveře vedoucí do domu a poté utekla. Přivolaná policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Rýmařově následně shora jmenovaného muže zajistila a umístila v policejní cele při Územním odboru Policie České republiky v Bruntále k nutným procesním úkonům. Jak bylo dále šetřením zjištěno, tak čtyřiapadesátiletý muž se takového to protiprávního jednání a chování dopustil opakovaně, a to i přesto, že mu byl usnesením Okresního soudu v Bruntále z června letošního roku vysloven zákaz vstupu do bytu shora uvedené ženy na adrese jejich společného trvalého bydliště, zákaz zdržovat se v jeho bezprostředním okolí a ve vzdálenosti do 50 metrů a dále zákaz setkávat se s poškozenou ženou a navazovat s ní kontakt s dobou platnosti do května roku 2014. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování jako přečin „Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání“.


Kontrola řidiče osobního automobilu na ulici Mlýnské v Krnově

Dne 25.8.2013 v době kolem 21:20 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Krnově stavěla a kontrolovala na ulici Mlýnské v Krnově řidiče osobního motorového vozidla značky Škoda 136 Pick-up, a to muže ročníku narození 1972 z Brumovic, okres Opava. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu se tento muž podrobil odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager s pozitivními výsledky a s hodnotami 2,65 promile a 2,53 promile alkoholu v dechu. Jednačtyřicetiletý řidič předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou doznal, s naměřenými hodnotami souhlasil a o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal. Vzhledem k jeho silné podnapilosti zakročující policisté rozhodli o umístění tohoto muže na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Byl mu rovněž odebrán řidičský průkaz, bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a ve zkráceném přípravném řízení mu bylo sděleno podezření z přečinu „Ohrožení pod vlivem návykových látek“.


Loupežné přepadení poškozeného muže na ulici Sokolovské v Rýmařově

Dne 25.8.2013 v době kolem 22:30 hod. doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Sokolovské v Rýmařově zločin „Loupež“ tím, že když poškozený muž ročníku narození 1983 z Rýmařova procházel prostorem neosvětlené Flemichovy zahrady, tak v úmyslu zmocnit se mobilního telefonu jej prudkým úderem do hrudníku srazil na zem, přičemž mu z ruky vytrhl mobilní telefon značky HTC One v hodnotě 10.000,- Kč a přitom použil vůči poškozenému muži i slovní pohrůžku „zabiju Tě“, což v něm vzbudilo důvodnou obavu o jeho život a zdraví. Po tomto zvlášť nebezpečném protiprávním jednání neznámý muž z místa činu utekl neznámo kam. Případ je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany rýmařovských policistů a bruntálských kriminalistů.


Dopravní nehoda řidiče osobního automobilu a mladistvé cyklistky v Krnově

Dne 26.8.2013 v době kolem 15:30 hod. řídil muž ročníku narození 1964 z Krnova u obchodu Flüger barvy na ulici Albrechtické v Krnově osobní motorové vozidlo značky Citröen Berlingo, kdy z přilehlého parkoviště couval na hlavní silnici, přičemž nedal přednost v jízdě dívce ročníku narození 2000 z Krnova, jenž jela na pánském horském jízdním kole Sprinter Genesis ve směru k centru města. Na základě tohoto došlo ke střetu zadní části vozu Citroën Berlingo s přední části jízdního kola a k pádu dívky na vozovku. Po dopravní nehodě si nezletilá dvanáctiletá cyklistka stěžovala na bolest hlavy a z místa byla převezena sanitním vozidlem RZS na urgentní příjem do nemocnice v Krnově k lékařskému vyšetření a ošetření. Ke zranění žádné z dalších zúčastněných osob nedošlo, škoda na osobním automobilu činí 1.000,- Kč a škoda na jízdním kole byla vyčíslena na finanční částku ve výši 1.000,- Kč. Orientační dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Dräger vyzněly u účastníků dopravní nehody negativně a celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Odcizení kotoučové pily z pozemku rodinného domu v obci Roudno, část Volárna

V přesně nezjištěné době od 20:00 hod. dne 18.8.2013 do 20:00 hod. dne 19.8.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Roudno, část Volárna přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že vstoupil na pozemek jednoho z rodinných domů, odkud odcizil elektrickou kotoučovou pilu značky HOP/77, čímž poškozenému muži ročníku narození 1945 z Bruntálu způsobil škodu ve výši 14.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.

 

 

Odcizení nákladního automobilu od stavby přehrady v obci Lichnov

V blíže neustanovené době od 14:00 hod. dne 23.8.2013 do 06:30 hod. dne 26.8.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Lichnov přečin „Neoprávněné užívání cizí věci“ tím, že se zmocnil a tudíž odcizil nákladní motorové vozidlo značky Tatra 815 červené barvy, registrační značky OCO 33-14 v hodnotě 100.000,- Kč, ke škodě poškozené soukromé firmy z Grygova, okres Olomouc, které bylo odstaveno na volně přístupném staveništi zařízení k zadržování přívalových srážek (tzv. poldr) v neobývané části obce Lichnov, se kterým pak odejel neznámo kam. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Krnově.


Preventivně bezpečnostní akce v Krnově

Dne 26.8.2013 v době od 14:30 hod. do 17:00 hod. proběhla ve služebním obvodě Obvodního oddělení PČR v Krnově preventivně bezpečnostní akce se zaměřením na ochranu před požíváním alkoholických nápojů a jiných omamných a psychotropních látek či jedů zejména nezletilými a mladistvými osobami, hraní na výherních hracích automatech osobami mladších 18-ti let, pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách a věcech, dodržování veřejného pořádku a BESIPu (bezpečnosti a plynulosti silničního provozu). V průběhu bezpečnostní akce byly provedeny kontroly v krnovských provozovnách Nádražní restaurace, Dallas, herna Bowling Albrechtická, Bar Čertův Hrad, Herna Klub 13, Kobra, Monaco, Eso, Herna 24 Krnov, Kotelna, Družba, Zvoneček, Arcano, U Chytráčka, Herna U autobusového nádraží, Pivnice na náměstí a dále byla provedena kontrola v provozovnách, ve kterých může docházet k nákupu a k prodeji zboží bez doložení dokladu o původu, přičemž byly provedeny kontroly v zastavárnách a bazarech na ulicích Opavská, Revoluční, Hlavní náměstí, Bezručova a Soukenická v Krnově. Součástí této akce byla také provedena kontrola objektu firmy SKS Foundry na ulici Revoluční v Krnově, a to jak okolí areálu, tak samotný areál, kde bylo spolupracováno s pracovníky bezpečnostní ochranné služby, poněvadž zde při rekonstrukci objektu dochází ve větší míře ke krádežím kovového a železného materiálu ze strany různých doposud neznámých osob. Další součástí bezpečnostní akce byla také kontola obchodních domů a jejich okolí, zejména s cílem eliminovat možné krádeže odstavených jízdních kol. Během tohoto opatření bylo zkontrolováno celkem 30 osob a 9 jízdních kol, kdy nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání a chování. Prověrky a kontroly prováděli 3 vyčlenění policisté z Obvodního oddělení PČR v Krnově ve spolupráci se 3 strážníky Městské policie Krnov.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem