Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Bruntálsku za období 30.7.-31.7.2013

Bruntál - Kontroly podnapilých řidičů automobilů a dopravní nehody s lesní zvěří na Bruntálsku a další...(23 případů) 

 

Dopravní nehoda řidiče osobního automobilu s lesní zvěří u obce Slezské Rudoltice

Dne 29.07.2013 v době kolem 17:30 hod. řídil muž ročníku narození 1972 ze Slezských Rudoltic osobní motorové vozidlo značky VW Touareg mezi obcemi Slezské Rudoltice a Horní Povelice, kdy v těsné blízkosti před jeho automobil vběhla z levého silničního příkopu srna, přičemž shora uvedený řidič již nedokázal na vzniklou situaci zareagovat zastavením a došlo tak ke střetu mezi srnou a přední části vozu. Srna po střetu z místa utekla neznámo kam, ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na motorovém vozidle byla vyčíslena na finanční částku ve výši 50.000,- Kč.


Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykových látek ve Vrbně pod Pradědem

Dne 30.07.2013 v době kolem 00:10 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR ve Vrbně pod Pradědem stavěla a kontrolovala na ulici Na Bělidle ve Vrbně pod Pradědem řidiče osobního motorového vozidla značky Peugeot 106, a to muže ročníku narození 1980 z Vrbna pod Pradědem. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu se tento muž podrobil orientační dechové zkoušce detekčním digitálním přístrojem Drager s negativním výsledkem, následný test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů však vyzněl pozitivně na návykové látky Amphetamin a Cannabis. Třiatřicetiletý řidič se na výzvu ze strany zakročujících policistů bezdůvodně odmítl podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči), na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Vloupání do osobního automobilu na ulici Olomoucké v obci Dvorce

V blíže neustanovené době od 11:00 hod. dne 26.07.2013 do 18:30 hod. dne 29.07.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Olomoucké v obci Dvorce přečin „Krádež“ a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že po vypáčení zámku předních dveří vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Škoda Octávia, kde zničil spínací skříňku vozu, automobil však nenastartoval, nic z něj neodcizil, poškozené ženě ročníku narození 1979 z Dvorců však na zařízení způsobil celkovou škodu ve výši 7.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Odcizení dřevní hmoty ze skládky v lesním porostu na katastru obce Leskovec nad Moravicí

V přesně nezjištěné době od 12:00 hod. dne 26.07.2013 do 08:30 hod. dne 30.07.2013 neznámý pachatel spáchal na katastrálním území obce Leskovec nad Moravicí přečin „Krádež“ tím, že ze skládky dřeva v místním lesním porostu odcizil 40 m3 dřevní hmoty smrku a borovice, čímž byla poškozené organizaci Opavská lesní a.s. Praha způsobena celková škoda ve výši 60.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Požár sauny v rodinném domě v obci Křišťanovice

Dne 30.07.2013 v 18:45 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání čísla 112 muž ročníku narození 1944 z Opavy, že před chvíli došlo v jeho rekreačním domě v obci Křišťanovice k požáru jeho po domácku vyrobené 20 let staré sauny. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Bruntále, která zjistila, že požár již uhasili hasiči HZS Bruntál, SDH Lomnice a SDH Dvorce. Případ si na místě převzal ve své kompetenci k dalšímu došetření a opatření vyšetřovatel hasičů HZS Bruntál, který jako příčinu požáru určil nevhodné topení ve starých kovových kamnech, přičemž došlo ke vzplanutí vnitřního dřevěného obložení a vybavení vlivem nedostatečně technického řešení stavby sauny. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda shora uvedenému poškozenému muži byla vyčíslena na finanční částku ve výši 10.000,- Kč.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu na ulici Dolní v Bruntále

Dne 30.07.2013 v době kolem 21:40 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Bruntále stavěla a kontrolovala na ulici Dolní v Bruntále řidiče osobního motorového vozidla značky Ford Focus, a to muže ročníku narození 1983 z Bruntálu. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu se tento muž podrobil odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager s naměřenými pozitivními výsledky a s hodnotami 0,58 promile, 0,59 promile a 0,54 promile alkoholu v dechu. Zakročující policisté na místě zadrželi shora uvedenému třicetiletému muži jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu na ulici Osvobození ve Městě Albrechticích

Dne 30.07.2013 v době kolem 22:20 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR ve Městě Albrechticích stavěla a kontrolovala na ulici Osvobození ve Městě Albrechticích řidiče osobního motorového vozidla značky Peugeot 306, a to muže ročníku narození 1986 ze Zátoru. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu se tento muž podrobil odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager s naměřenými pozitivními výsledky a s hodnotami 0,36 promile, 0,37 promile alkoholu v dechu. Sedmadvacetiletý řidič s naměřenými hodnotami souhlasil, předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou doznal, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.

 

 

Odcizení jízdního kola z kolárny domu na ulici SPC v Krnově

V blíže neustanovené době od 18:30 hod. dne 28.07.2013 do 20:30 hod. dne 30.07.2013 neznámý pachatel spáchal v jednom z panelových domů na ulici SPC v Krnově přečin „Krádež“ tím, že ze společné kolárny domu odcizil lankovým zámkem uzamčené pánské horské jízdní kolo značky Author Instinct stříbrné barvy, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1979 z Krnova způsobena celková škoda ve výši 8.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Krnově.


Odcizení batohu z neuzamčené zahradní chatky v Krnově

V době mezi 19:20 hod. a 21:00 hod. dne 30.07.2013 neznámý pachatel spáchal v zahrádkářské kolonii Horní Předměstí v Krnově přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že využil nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1978 z Krnova, která na své zahrádce prováděla zahradní práce, přičemž z nezajištěné a otevřené zahradní chatky jí odcizil volně odložený batoh, ve kterém se nacházela dámská kožená peněženka s finanční částkou na hotovosti 500,- Kč, s platební kartou a s různými osobními doklady, kdy v batohu byl i mobilní telefon značky Nokia a flash disk, čímž shora uvedené poškozené ženě způsobil celkovou škodu ve výši 1.600,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Krnově.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu na ulici ČSL. Armády v Krnově

Dne 31.07.2013 v době kolem 00:05 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Krnově stavěla a kontrolovala na ulici ČSL. Armády v Krnově řidiče osobního motorového vozidla značky Peugeot 306, a to muže ročníku narození 1985 z Krnova. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu se tento muž podrobil odbornému měření dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager s pozitivním výsledkem 1,13 promile alkoholu v dechu. Na výzvu ze strany zakročujících policistů se osmadvacetiletý řidič podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve) v krnovské nemocnici, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování, přičemž již nyní je výše jmenovaný muž důvodně podezřelý ze spáchání přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“.


Sprejerství, poškození fasády domu na ulici Horní v Rýmařově

V noční době od 20:45 hod. dne 30.07.2013 do 06:45 hod. dne 31.07.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Horní v Rýmařově přečin „Poškození cizí věci“ tím, že fasádu jednoho z domů postříkal černým sprejem, čímž způsobil poškozené soukromé společnosti s Rýmařova celkovou škodu ve výši 33.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Rýmařově.


Odcizení pramice z vodního díla Slezská Harta na katastru obce Leskovec nad Moravicí

V přesně nezjištěné době od 14:00 hod. dne 30.07.2013 do 08:30 hod. dne 31.07.2013 neznámý pachatel spáchal v místě zátoky vodního díla Slezská Harta na katastru obce Leskovec nad Moravicí, a to poblíže dětského letního tábora v oblasti zvané Vápenné pece, přečin „Krádež“ tím, že odcizil na břehu volně odloženou pramici (plastové konstrukce, 9-místná) světle zelené barvy, čímž byla poškozené organizaci Junák-svaz skautů a skautek ČR, středisko Velký Týnec způsobena škoda ve výši 30.000,- Kč. Jak bylo dále zjištěno, tak odcizená pramice byla dne 31.07.2013 v době kolem 11:30 hod. nalezena rybáři na vodní hladině Slezská Harta a poté byla bruntálskými policisty předána nepoškozená zpět zástupcům letního tábora. Případ však nadále šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále, přičemž celá záležitost bude překvalifikována z přečinu „Krádež“ na přestupek, a to proti majetku nebo jako přestupek proti občanskému soužití (schválnost).


Požár osobního automobilu při jízdě na katastru Rýmařova

V době kolem 08:45 hod. dne 31.07.2013 řídil muž ročníku narození 1983 ze Šternberku, okres Olomouc z obce Stránské do Rýmařova osobní motorové vozidlo značky Ford C-Max, kdy vlivem technické závady na výfukovém potrubí došlo k zahoření automobilu se škodou ve výši 150.000,- Kč. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, požár lokalizovali hasiči HZS Rýmařov a celou záležitost si ve své kompetenci převzal k dalšímu opatření a došetření vyšetřovatel hasičů HZS Bruntál.


Sedmačtyřicetiletý muž z Mohelnice utrpěl v Rýmařově pracovní úraz

Dne 31.07.2013 v době kolem 14:00 hod. muž ročníku narození 1966 z Mohelnice demontoval na rekonstruovaném Náměstí Míru v Rýmařově z veřejného osvětlení rozhlasové zařízení, které se nacházelo ve výšce 4,5 metrů nad zemí, přičemž se při demontáží sloup ulomil a on spadl i se sloupem na zem. Vzhledem k tomu, že sedmačtyřicetiletý muž byl ke sloupu připevněn opaskem, tak při pádu mu sloup dopadl na levou nohu. Následně byl zraněný muž převezen sanitním vozidlem RZS Rýmařov k lékařskému vyšetření a ošetření do nemocnice v Krnově, kdy orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager u něj vyzněla negativně. Jak bylo dále zjištěno, tak shora uvedený muž byl poté převezen z krnovské nemocnice do nemocnice v Ostravě s poraněným kyčelním kloubem. Prvotním šetřením nebylo zjištěno cizí zavinění na úrazu muže a o celé záležitosti byli vyrozuměni i pracovníci Inspektorátu bezpečnosti práce, kteří si provedenou ve své komtepenci další opatření a došetření.


Vloupání do osobního automobilu před koupalištěm v obci Nová Pláň

V době mezi 13:30 hod. a 13:40 hod. dne 31.07.2013 neznámý pachatel spáchal na parkovišti před koupalištěm v obci Nová Pláň přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že po rozbití okna dveří se škodou ve výši 6.000,- Kč vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Mercedes Benz, odkud odcizil dámskou koženkovou kabelku béžové barvy, ve které byly dioptrické brýle, svazek klíčů a kožená dámská peněženka hnědé barvy s finanční částkou na hotovosti 1.000,- Kč, s různými osobními doklady a se 2 kusy platebních karet, vše v hodnotě 4.400,- Kč, ke škodě poškozené ženy ročníku narození 1979 z Brodku u Přerova. Dále z automobilu odcizil pánskou koženou kabelku černé barvy s dioptrickými brýlemi v černém plastovém pouzdře a 20 Euro, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1969 z Brodku u Přerova způsobena škoda ve výši 4.500,- Kč. Celková škoda tak činí 14.900,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Odcizení tabletu patnáctileté dívce na Náměstí Míru v Bruntále

V blíže neupřesněné době v odpoledních hodinách dne 29.07.2013 neznámý pachatel spáchal na Náměstí Míru v Bruntále přečin „Krádež“ tím, že využil nepozornosti mladistvé dívky ročníku narození 1998 z Brna a za dosud přesně nezjištěných okolností jí odcizil dotykový tablet značky Samsung Galaxy stříbrné barvy s pouzdrem na tablet vínové barvy v celkové hodnotě 8.187,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Vloupání do rodinného domu v obci Bílčice

V blíže neupřesněné době ode dne 22.07.2013 do dne 31.07.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Bílčice přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po vypáčení zámku dveří vnikl do jednoho z rodinných domů, který prohledal a ze kterého odcizil finanční částku na hotovosti ve výši 12.000,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 2.500,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1946 z Bílčic tak byla způsobena celková škoda ve výši 14.500,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Vloupání do zahradní kůlny na ulici Dlouhé v obci Dvorce

V noční době od 21:00 hod. dne 28.07.2013 do 08:00 hod. dne 29.07.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Dlouhé v obci Dvorce přečin „Krádež“ tím, že vstoupil na částečně oplocenou zahradu, kdy po vypáčení petlice s visacím zámkem dveří vnikl do zahradní kůlny, ze které odcizil benzínový křovinořez značky Stihl, plastový kanystr o objemu 5 litrů se 3 litry benzínu Natural 95, 0,5 litrů oleje značky Stihl a rychlovarnou konvici, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1933 z Dvorců způsobena celková škoda ve výši 3.258,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Vloupání do dvou osobních automobilů u hráze Slezské Harty v obci Bílčice

Dne 31.07.2013 v době mezi 17:00 hod. a 17:30 hod. neznámý pachatel spáchal na parkovišti u hráze vodního díla Slezská Harta na katastru obce Bílčice přečin „Krádež“, přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ a přečin „Poškození cizí věci tím“, že :
1) po rozbití okna pátých dveří se škodou ve výši 15.000,- Kč vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Renault Laguna, odkud odcizil modrou látkovou kabelku se svazkem klíčů a s pánskou koženou peněženkou černé barvy, ve které byly různé osobní doklady, doklady k automobilu, platební karta, finanční částka na hotovosti 5.000,- Kč a 10 kusů stravenek společnosti Ticket Restaurant v nominální hodnotě 90,- Kč/kus, vše v hodnotě 6.710,- Kč. Dále na tomto automobilu poškodil zadní pneumatiku se škodou ve výši 1.000,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1969 ze Šternberku, okres Olomouc tak byla způsobena celková škoda ve výši 22.710,- Kč
2) ve stejnou dobu a na stejném místě poškodil zadní pneumatiku v hodnotě 2.000,- Kč u zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Škoda Fábia, kdy po rozbití okna pátých dveří se škodou ve výši 10.000,- Kč vnikl do tohoto automobilu, ze kterého nic neodcizil, poškozené ženě ročníku narození 1968 z Hradce nad Moravicí, okres Opava však byla na zařízení způsobena celková škoda ve výši 12.000,- Kč.
Celková škoda tak činí 34.710,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.

 

 

 

Odcizení tašky z nezajištěného osobního automobilu na ulici Palackého v Krnově

V době mezi 09:30 hod. a 12:30 hod. dne 31.07.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Palackého v Krnově přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že z neuzamčeného osobního motorového vozidla tovární značky Peugeot Partner odcizil volně odloženou pánskou koženou tašku značky Calvin Klein černé barvy, ve které se nacházela hnědá kožená pánská peněženka s finanční částkou na hotovosti 2.500,- zlotých, platební karta a doklady k automobilu, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1985 z Glubczyc, Polsko způsobena celková škoda ve výši 18.255,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Krnově.


Sedmačtyřicetiletý muž z Bruntálu se vloupával do prodejních objektů v Bruntále

Dne 31.07.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1966 z Bruntálu, neboť tento :
1) v odpoledních hodinách dne 05.07.2013 na ulici Ruské v Bruntále vnikl po rozbití skleněné výplně okna do objektu Zelená dílna spol. s r.o. Bruntál, tento objektu prohledal, nic zde neodcizil, na zařízení však způsobil shora uvedené poškozené organizaci škodu ve výši 909,- Kč
2) v noční době ze dne 05.07.2013 na den 06.07.2013 na Náměstí Jana Žižky v Bruntále po odstranění zámku kovové mříže a po rozbití okna vnikl do prodejny Zdravá výživa, ze které odcizil finanční částku na hotovosti 1.000,- Kč v drobných mincích, přičemž škoda na zařízení byla vyčíslena na finanční částku ve výši 1.035,- Kč.
U sedmačtyřicetiletého muže se jedná o recidivu, poněvadž se výše uvedených protiprávních jednání majetkového charakteru dopustil i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu v Bruntále a následně odvolacím Krajským soudem v Ostravě z prosince roku 2011 odsouzen pro přečin „Krádež“ k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v trvání 24 měsíců s výkonem trestu ve věznici s ostrahou. Vše je nadále v prověřování, kdy případná další trestná činnost shora jmenovaného muže je v prošetřování ze strany bruntálských policistů a kriminalistů.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 31.07.2013 ve 21:00 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení ve Městě Albrechticích zajistila v jednom z rodinných domů v obci Třemešná muže ročníku narození 1977 ze Slezských Rudoltic, který chvíli předtím při návštěvě u svého bratra (muže ročníku narození 1974 z Třemešné) tohoto v silně podnapilém stavu slovně napadal a ničil vybavení jeho domu. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a škoda na zařízení nevznikla. Vzhledem k tomu, že shora uvedený šestatřicetiletý muž se choval arogantně a agresivně i před přivolanými policisty a orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 3,14 promile alkoholu v dechu, bylo ze strany zakročujících policistů rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.


Řidič osobního automobilu narazil na katastru obce Dlouhá Loučka do stromu

Dne 31.07.2013 v době kolem 21:10 hod. řídil muž ročníku narození 1984 z Olomouce na katastru obce Dlouhá Loučka ve směru od obce Ruda k hranici okresu Bruntál-Olomouc osobní motorové vozidlo značky Audi, kdy na rovném úseku mu z levé silniční příkopy vběhla do jízdní dráhy srna, přičemž shora uvedený muž na vzniklou situaci reagoval strhnutím řízení vozu doprava, najel za pravý okraj komunikace, kde se čelně střetl se stromem. Ke střetu se zvěří nedošlo, rovněž řidiči nebylo způsobeno žádné zranění a celková hmotná škoda na automobilu byla vyčíslena na finanční částku ve výši 200.000,- Kč. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněla negativně a vše je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem