Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Bruntásku

ÚO Bruntál - víkendové zprávy 

Ze zadní sedačky vozidla zmizel notebook i batoh
Viditelně odložené věci ve vozidlech přilákaly zloděje.
V sobotu 21.1.2012 v Bruntále na ulici U Stadionu vnikl pachatel do zaparkovaného vozidla Citroen Berlingo. Ze zadního sedadla odcizil notebook i s externím harddiskem, který byl uložen v látkové brašně. Způsobená škoda činí 18 tisíc Kč.
Na parkovišti u restaurace v obci Dolní Moravice – Nová Ves v pátek 20.1.2012 během deseti minut pachatel rozbil okno na zaparkované fábii. Vnikl dovnitř a odcizil batoh, ve kterém byla peněženka s finanční hotovostí 900 Kč, platební karta, doklady, fotoaparát, mobilní telefon a další osobní věci majitelů. Způsobená škoda činí kolem 12 tisíc Kč.
 
Agresivní muž skončil na záchytce
Bruntálští policisté zasahovali v odpoledních hodinách dne 21.1.2012 v Horním Benešově v restauraci na Mírovém náměstí. Zde měl 25letý muž napadnout svého otce. Přitom se sám útočník zranil na obličeji. Přivolaní policisté ho vzhledem k agresivnímu chování a opilosti zajistili. Při dechové zkoušce mu naměřili 3,07 promile a eskortovali na záchytnou stanici do Opavy.
 
Vloupání do skladu prodejny
Z pátku 20. na sobotu 21.1.2012 v Krnově vnikl prozatím neznámý pachatel do oploceného areálu prodejny instalatérského materiálu. Zde poškodil okna, přes která vnikl do skladu. Odcizil kolem 600 metrů měděných trubek různého průměru v hodnotě 70 tisíc Kč. Majiteli způsobil škodu v celkové výši 85 tisíc Kč.
 
Jezdil pod vlivem alkoholu, nyní má sdělené podezření
Albrechtičtí policisté sdělili dne 21.1.2012 podezření 53letému muži pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. Toho se měl dopustit tím, že dne 5.1.2012 kolem 09,00 hodin ve Městě Albrechticích na ulici Hašlerova měl řídit vozidlo Škoda Felicia pod vlivem alkoholu. Při dechové zkoušce jsme mu naměřili 1,09 a následně 1,08 promile.
 
Vnikl do bytu bývalé manželky, kde napadl ji i jejich dceru – skončil ve vazbě
Albrechtičtí policisté byli 19.1.2012 v podvečerních hodinách přivoláni do obce Dívčí Hrad, kde došlo k napadení 51leté ženy a její 18leté dcery. Po příjezdu na místo v bytě zajistili 45letého muže, který byl v podnapilém stavu. Naměřili jsme mu 2,22 promile a skončil na záchytné stanici. Po jeho vystřízlivění jsme ho dne 20.1.2012 zadrželi a policejní komisař SKPV mu sdělil obvinění pro přečiny porušování domovní svobody a nebezpečné vyhrožování. Toho se měl dopustit tím, že dne 19.1.2012 měl neoprávněně vniknout do bytu bývalé manželky. Na její opakované žádosti, aby byt opustil, nereagoval a měl ji fyzicky napadnout. Pak přešel do obývacího pokoje, kde měl uhodit do obličeje i jejich dceru. Po celou dobu incidentu jim měl nadávat a vyhrožovat újmou na zdraví a životě. Obě ženy před ním z bytu utekly ven. Obviněný v bytě zůstal a přivolaní policisté ho zde zajistili. Neustále uváděl, že se do bytu vrátí. V minulosti jsme již několikrát řešili mužovo agresivní chování, ale bez násilného vniknutí do bytu a také proto jsme podali podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. Soudce dne 22.1.2012 rozhodl o jeho vzetí do vazby.
 
Při šetření přestupku jsme vypátrali hledanou osobu
Krnovští policisté dne 21.1.2012 při šetření přestupku proti občanskému soužití v Krnově na Sídlišti pod Cvilínem vypátrali osobu v celostátním pátrání. Jednalo se o 52letého muže z Ústí nad Labem, který byl v pátrání od 22.11.2011 a hledali ho kolegové z Přerova pro podezření z trestného činu zanedbání povinné výživy.
 
Namrzlé a zasněžené silnice komplikovaly dopravu
Šetřili jsme celkem 5 nehod, při kterých se jedna osoba zranila lehce. Většinu řidičů nepřizpůsobila jízdu namrzlé a zasněžené vozovce.
V 18,10 hodin dne 22.1.2012 v Bruntále na křižovatce ulic Zahradní a Skrbovická jel 33letý řidič s vozidlem Seat. Při průjezdu mírnou pravotočivou zatáčkou v klesání nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a na čerstvě zasněžené silnici dostal při objíždění chodce smyk. Vyjel mimo vozovku a narazil do sloupu elektrického vedení, který přerazil. Ke střetu s chodcem nedošlo. Způsobená škoda činí 100 tisíc na vozidle a 100 tisíc na sloupu a kabeláži.
V pátek 20.1.2012 mezi obcemi Valšov a Bruntál jel 41letý řidič s vozidlem Volvo a nepřizpůsobil rychlost stavu a na namrzlé a zasněžené silnici nedokázal zastavit vozidlo a vjel do křižovatky. Nedal přednost přijíždějící 30leté ženě, která řídila vozidlo Octavia. Došlo ke střetu, při kterém se lehce zranila řidička. K dalším zraněním nedošlo. Způsobená škoda činí 200 tisíc Kč.
Požit alkoholu bylo u řidičů vyloučeno při dechových zkouškách.
 
Odpojili mu elektriku, tak se napojil na vodič hlavního vedení
Z přečinu krádeže bylo v těchto dnech sděleno podezření 50letému muži. Ten měl v době od 8.6.2010 do 3.8.2011 v Horním Benešově na ulici Opavská, když mu byla přerušena kvůli dluhům dodávka elektřiny, se neoprávněně napojit na vodič hlavního domovního vedení. Tento vodič pak měl napojit na zásuvku v garáži a za pomoci několika dalších prodlužovacích kabelů rozvést po celém domě a odebírat tímto neměřenou elektřinu. Způsobená škoda činí přes 45 tisíc Kč.
 
Povedená skupina páchala různou majetkovou trestnou činnost na Krnovsku
Skupinku pěti pachatelů ve věku od 16 do 25 let (čtyři muži a jedna žena) obvinil v těchto dnech policejní komisař pro přečin či provinění krádeže ve formě spolupachatelství. Dva z nich ještě pro přečin porušování domovní svobody. Jeden byl také obviněn pro přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku.
Toho se měli dopustit tím, že v době od začátku roku 2011 do současné doby měli v Krnově a v blízkém okolí spáchat různou majetkovou trestnou činnost. Nejvíce se zaměřovali na sběrny druhotných surovin, ve kterých měli zcizovat různý kovový materiál a šrot, který pak odevzdávali v jiných sběrnách v Krnově či okolí. Také měli vnikat do různých objektů a vozidel. Zcizené věci prodávali a získané finanční prostředky měli použít pro svou potřebu. Část odcizených věcí policisté zajistili a vrátili majitelům. Způsobená škoda činí přes 62 tisíc Kč.
 
V autobuse zapomněla peněženku se 14 tisíci
Bruntálským policistům dne 20.1.2012 oznámila 27letá žena, že ten den v Krnově při cestování po 14,00 hodině v autobuse zapomněla na sedadle po vystoupení zelenou peněženku. V ní měla finanční hotovost 14 tisíc Kč a doklady. Případ policisté zadokumentovali a postoupí kolegům do Krnova jako podezření z přečinu zatajení věci. 
                                                                                                         
komisař por. Bc. Tušková P.

pisbr♦mvcr.cz

23.1.2012

vytisknout  e-mailem