Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Karvinsku

Svůj život ukončil v kolejišti 

Smrt v kolejišti
 
Včerejšího dne v Havířově kolem 13:45 hodin se položil tělem do cesty projíždějícímu osobnímu vlaku muž z Havířova r. 1921. Strojvedoucí, když spatřil osobu v kolejišti, okamžitě reagoval, ale pro krátkou vzdálenost již nemohl vlakovou soupravu zabrzdit. Muž na místě podlehl způsobeným zraněním. Policisté na místě nezjistili cizí zavinění a z dopisu na rozloučenou, který zanechal poškozený, vše nasvědčuje  tomu, že se jednalo o sebevraždu.
 
Vozidlo už nenašel
 
Policisté vyhlásili celostátní pátrání po osobním motorovém vozidle Renault Laguna. Auto odcizil neznámý pachatel v Havířově Městě na ulici Fibichova v době od pondělka do čtvrtečních odpoledních hodin. Majiteli tak způsobil škodu ve výši 30.000 korun.
 
Do stánku se nedostal
 
V noci ze středy na čtvrtek se neznámý pachatel v Petřvaldě na ulici Ostravské pokoušel násilně dostat do novinového stánku. Odstranil dva visací zámky a páčením poškodil vstupní dveře. I když ze stánku nebylo nic odcizeno majitel škodu na poškozených věcech vyčíslil na částku 8.600 korun.
 
Platit se mu nechce
 
Bez vážného důvodu si od ledna 2006 do současné doby řádně neplní svou vyživovací povinnost na svého syna muž z Havířova. Ač o výše výživného rozhodl pravomocně Okresní soud v Karviné, placení se i přesto vyhýbá a do současné doby dluží částku 24.100 korun. Podezřelému hrozí za tento přečin zanedbání povinné výživy trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Šel si pro deku a alkohol
 
Policisté z obvodního oddělení Bohumín šetří přečin krádeže. Neznámý pachatel v Bohumíně na ulici Tiché rozbil skleněnou výplň dveří do neobydleného rodinného domku. Pachatel si ke své spokojenosti odnesl láhev bílého archivního vína, 10stupňové pivo Ostravar, deku a hodiny tak zvané kukačky. K vloupání došlo v noci ze středy na čtvrtek. Majiteli vznikla škoda 1.600 korun.
 
PIS Karviná
nprap. Jaroslav Kus, zpravodajství 2. 7. 2010
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem