Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Karvinsku

Karviná - více jak rok a půl odebírál elektrický proud na černo 

Svítil zadarmo

Více jak rok a půl odebíral, tak zvaně na černo, elektrickou energií čtyřiapadesátiletý muž z Havířova. Ve svém bytě odplomboval zajišťovací krabičku a následně přemostil přívodní kabel elektrické energie, čímž se vyhnul toho, aby se měrné hodiny otáčely. Poškozená organizace škodu vyčíslila na částku 9.000 korun.

Nevděčný host

Vzít si do bytu jen tak koho se nevyplácí a už vůbec ne opilou osobu. O tom se v Havířově v  úterý večer přesvědčila 32letá majitelka bytu. Během návštěvy jí a následně jejího otce po slovní rozepři napadl 45letý návštěvník bytu. Jeho agresivita s výhružky stále stupňovala a vyvrcholila fyzickým napadením otce majitelky. Výtržník nedbal na stáři protivníka a 5ranami pěstmi ho udeřil do obličeje. Když se senior snažil z bytu utéci protivník mu opět zasadil několik ran pěstí a to na chodbě domů. Způsobil mu tak tržně zhmožděnou ranku v délce 4 centimetrů. Pachateli pro přečin ublížení na zdraví hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tří léta.

Dvě loupeže pro pár korun

V neděli kolem 20 hodině v Karviné u autobusové zastávky směr Ostrava přistoupil jednatřicetiletý muž k poškozenému, který zrovna držel v ruce otevřenou peněženku. Z peněženky mu vytrhl částku 1.000 korun a rychle zmizel. O hodinu později a to již s dalšími třemi společníky ve věku od 21-31 let se opět vrhl na nekalou činnost. Všichni po společné domluvě před jedním karvinským barem fyzicky napadli a povalili na zem 49muže. Z ruky mu vytrhli mobilní telefon bez SIM karty i s nabíječkou. Z místa činu pak utekli. Majitel si mobilní telefon i s nabíječkou cení na částku 30 korun. Při napadení nedošlo k žádnému zranění poškozených. Pachatelům za zvlášť závažný zločin loupeže hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

Je důležité hlídat si své věci

V úterý za nákupy do Polska do Těšína se vydal senior z protějšího břehu, z  Českého Těšína. U jednoho nákupního centra byl okraden o svou koženou brašničku, ve které měl mimo částky 700 korun, osobních věci také platební kartu. Další překvapení ho čekalo následující den, když zjistil, že z platební karty mu byl v okrese Liberec uskutečněn 2x neoprávněný výběr ve výši 10.000,-korun a následně 5.000,- korun.

nprap. Jaroslav Kus, zpravodajství ze dne 12.7.2012

vrchní inspektor PIS Karviná


 

vytisknout  e-mailem