Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 1.1.2014

Opava - Požár haly v areálu firmy Pila Hertice a další...(5 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 1.1.2014 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, přičemž celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 235.000,- Kč.


Vloupání do nákladnho automobilu na ulici Hlučínské v obci Ludgeřovice

Dne 1.1.2014 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Poškození cizí věci“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neustanovené době od 09:00 hod. dne 31.12.2013 do 10:15 hod. dne 1.1.2014 na ulici Hlučínské v obci Ludgeřovice vnikl po vypáčení zámku dveří do kabiny zde zaparkovaného nákladního motorového vozidla značky Daf, odkud odcizil autonavigaci značky Garmin v hodnotě 400,- Kč a notebook značky Toshiba v hodnotě 10.000,- Kč, ke škodě poškozeného muže z Ludgeřovic. Dále z kabiny automobilu odcizil 8 kusů krabiček pro odečet mýtného v hodnotě 10.000,- Kč a po vypáčení víčka palivové nádrže odcizil ze dvou nádrží vozidla celkově 700 litrů motorové nafty v hodnotě 26.600,- Kč, přičemž poškozením zámku dveří a víčka nádrže způsobil poškozené soukromé společnosti z Prachatic škodu ve výši 7.000,- Kč. Celková hmotná škoda na majetku tak byla vyčíslena na finanční částku ve výši 54.000,- Kč.


Opavští policisté šetří případ výtržnictví a fyzického napadení v Opavě-Komárově

Dne 1.1.2014 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Výtržnictví“, neboť na podkladě všech doposud zjištěných skutečností je zřejmé, že skupinka neznámých osob v době kolem 00:15 hod. dne 1.1.2014 na ulici Malá strana v Opavě, městské části Komárov ničili veřejný majetek (větve stromů a značku označující podzemní vedení) a poté, co byli na své protiprávní jednání a chování upozorněni ze strany muže ročníku narození 1986 z Plzně a muže ročníku narození 1961 z Opavy-Komárova, tak oba tyto muže fyzicky napadli, kdy je povalili na zem a zde do nich kopali. Vzhledem k těmto skutečnostem prvně jmenovaný poškozený muž musel pro své zranění vyhledat jednorázové lékařské ošetření ve Slezské nemocnici v Opavě. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Pokus vloupání do supermarketu Lidl na ulici Dukelské v Opavě

V době mezi 18:00 hod. a 23:30 hod. dne 31.12.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Dukelské v Opavě přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že po přelezení oplocení vstoupil na uzamčený pozemek společnosti Lidl Opava, kde následně vylezl na střechu tohoto supermarketu a po poškození střešního ventilačního poklopu se s největší pravděpodobností snažil dostat do prodejny, což se mu nepodařilo, dovnitř nevnikl, nic neodcizil a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Požár haly v objektu firmy Pila Hertice

Dne 31.12.2013 ve 23:30 hod. byla na bezplatnou linku tísňového volání hasičů HZS čísla 155 přijata informace, že hoří hala v objektu firmy Pila Hertice, a to na katastru obce Dolní Životice, část Hertice. Po přijetí oznámení byla na místo ihned vyslána i policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích, která zjistila, že hoří hala, ve které se nachází katr, přičemž ze střechy šlehají plameny a krytina střechy se propadala do vnitřní části haly. Na místě požáru již zasahovaly 4 jednotky hasičů HZS Opava a rovněž dobrovolní hasiči z SDH Litultovice, SDH Dolní Životice, SDH Komárov a SDH Melč. Vyšetřovatel hasičů HZS Opava uvedl, že požářiště je horké, toto bude dostupné k přesnému ohledání a ke zjištění důvodu požáru až dne 1.1.2014 kolem poledních hodin. Na tuto dobu byl zajištěn policejní chemik a speciálně vycvičený pes k vyhledávání hořlavin, kdy nebyl zjištěn výskyt akcelerantu hoření. Dne 2.1.2014 v poledních hodinách se na místo dostaví policejní specialista z oboru elektro. Předběžná výše škody byla vyčíslena poškozeným majitelem z Dolních Životic na finanční částku ve výši 500.000,- Kč. Následně bude ze strany vyšetřovatele HZS Opava rozhodnuto, zda si celou záležitost převezme ve své kompetenci k došetření a opatření či zda případ ponechá policistům z Územního odboru Policie České republiky v Opavě k šetření. Přičina zahoření doposud zjištěna nebyla, na místě nedošlo ke zranění žádné ze zúčastněných osob a ani k evakuaci osob.

 

 

Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem