Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 1.11.2009

Vloupání do rodinného domu, vloupání do prodejny jízdních kol a další...(7 případů) 

 

Vloupání do areálu autoservisu na ulici Husové v Opavě – známý pachatel

Dne 1.11.2009 v době kolem 04:50 hod. při výkonu noční hlídkové služby opavští policisté z obvodního oddělení PČR viděli na ulici Husové v Opavě, jak neznámý muž přeskakuje oplocení objektu autoservisu Krumer s odcizenými železnými díly v hodnotě 500,- Kč. Bezprostředně poté policisté pachatele zadrželi, kdy bylo zjištěno, že se jedná o muže ročníku narození 1986 z Opavy-Kateřinek, kterého poté umístili na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění, poněvadž byl v silně podnapilém stavu (dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Dräger byla pozitivní s naměřenou hodnotou 1,71 promile alkoholu v jeho dechu). Případ je nadále v šetření ze strany policistů z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do prodejny jízdních kol na ulici Těšínské v Opavě – neznámý pachatel

Dne 1.11.2009 v době kolem 03:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Těšínské v Opavě trestné činy „Krádež“ a „Poškozování cizí věci“ tím, že ve výše uvedené době po úmyslném nacouvání nezjištěným motorovým vozidlem do elektronických dvoukřídlých vstupních dveří vnikl do prodejny jízdních kol Sundance, která se nachází v bezprostřední blízkosti hypermarketu Globus, odkud odcizil vystavená pánské horská jízdní kola značky Ghost typu EBS černobílé barvy s karbonovým rámem v hodnotě 60.000,- Kč, značky Ghost typu ASX 5100 černé barvy v hodnotě 28.999,- Kč a značky Scott typu Spark 60 černé barvy v hodnotě 29.900,- Kč, všechna 3 jízdní kola v celkové hodnotě 118.899,- Kč, kdy na zařízení prodejny způsobil škodu ve výši 100.000,- Kč, čímž byla poškozené společnosti Novus Bike spol. s r.o. Otice způsobena celková škoda ve výši 218.899,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zajištění podnapilé ženy na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 1.11.2009 v 08:15 hod. byla policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR Opava ve vestibulu železniční stanice ČD Opava-východ na ulici Jánské zajištěna žena ročníku narození 1982 z Opavy-Kateřinek, která v silně podnapilém stavu ležela na zemi, nebyla schopna vlastní chůze ani komunikace, ohrožovala svůj život a zdraví a budila veřejné pohoršení u kolemjdoucích osob. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem bylo rozhodnuto o jejím dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Dräger nebyla u sedmadvacetileté ženy provedena pro její silnou podnapilost - nebyla schopna do přístroje fouknout. Případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Vloupání do prodejny Penzionu Holubice na katastru obce Moravice, část Mokřinky – neznámý pachatel

Dne 1.11.2009 v době od 00:10 hod. do 07:00 hod. neznámý pachatel na katastru obce Moravice, část Mokřinky vnikl přes nedostatečně zajištěné okno do přípravny zeleniny v Penzionu Holubice, kdy se dostal na chodbu budovy a dále vykopl dveře vedoucí do prodejny nápojů a cukrovinek, odkud ze zásuvky pod prodejním pultem odcizil finanční částku na hotovosti ve výši 2.000,- Kč a z prodejního regálu odcizil 3 x 0,7 litrů láhve alkoholu značky Napoleon v hodnotě 500,- Kč. Tímto protiprávním jednáním majetkového charakteru vznikla poškozené společnosti z Opavy škoda na poškození ve výši 500,- Kč a škoda na odcizených věcech ve výši 2.500,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově pro trestný čin „Krádež“.


Požár motorového vozidla mezi obcemi Vřesina a Bohuslavice

Dne 1.11.2009 v době kolem 12:00 hod. došlo během jízdy po silnici mezi obcemi Vřesina a Bohuslavice na Opavsku k požáru osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Octávia. Automobil v danou dobu řídila žena ročníku narození 1960 z Ostravy, která stačila z vozidla vystoupit a k jejímu zranění tak nedošlo. Požár byl lokalizován hasiči HZS Hlučín, kdy vyšetřovatel hasičů HZS Opava jako příčinu požáru určil technickou závadu na elektroinstalaci vozidla a věc si na místě převzal k dalšímu došetření do své kompetence. Na vozidle byla vyčíslena škoda ve výši 120.000,- Kč společnosti Hruška spol. s r.o. Ostrava. Ke zranění osob nedošlo.


Dopravní nehodovost

Dne 1.11.2009 došlo na teritoriu Územního odboru PČR Opava ke čtyřem nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byly čtyři osoby zraněny lehce, hmotná škoda v souvislosti s nehodovostí činí 800.000,- Kč.


Vloupání do rodinného domu na ulici Dlouhoveská v Hlučíně – neznámý pachatel

                       
Dne 1.11.2009 započali policisté z obvodního oddělení PČR Hlučín šetření ve věci trestných činů „Krádež“, „Porušování domovní svobody“ a „Neoprávněné držení platební karty“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v době od 14:15 hod. do 16:30 hod. dne 1.11.2009 dosud nezjištěným způsobem vnikl do rodinného domu na ulici Dlouhoveské v Hlučíně, odkud odcizil fotoaparát stříbrné barvy značky Nikon v hodnotě 2.500,- Kč a pánskou koženou peněženku černé barvy v hodnotě 200,- Kč, ve které byly různé osobní doklady, platební karta, zbrojní průkaz a finanční částka na hotovosti 300,- Kč, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1983 z Hlučína způsobena škoda ve výši 3.000,- Kč. Dále neznámý pachatel odcizil z rodinného domu dámskou plátěnou peněženku hnědé barvy v hodnotě 300,- Kč, ve které byly uloženy různé osobní doklady a platební karta, ke škodě ženy ročníku narození 1987 z Darkovic. Případ je nadále v šetření.

vytisknout  e-mailem