Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 1.6.2009

Nezaplacení útraty v hotelu, odcizení jízdního kola a další...(6 případů) 

 

Zadržení podnapilého řidiče motorového vozidla v obci Slavkov


 

Dne 1.6.2009 v době kolem 08:10 hod. byl policejní hlídkou dopravního inspektorátu PČR Územního odboru vnější služby Opava v obci Slavkov na ulici Opavské (u autobusové zastávky poblíže základní školy) zastaven a následně kontrolován řidič osobního motorového vozidla tovární značky Fiat Uno, jedoucí ve směru jízdy od Olomouce na Opavu. Na výzvu policisty se řidič podrobil orientační dechové zkoušce pomocí přístroje Dräger s pozitivním výsledkem (byla mu naměřena hodnota 0,18 promile alkoholu v jeho dechu). Řidič s naměřenou hodnotou souhlasil, o lékařské vyšetření s odběrem vzorku krve nepožádal. Řidiči bylo zakázáno řízení motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a věc je šetřena policisty dopravního inspektorátu PČR jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

 


 

Fyzické napadení v obci Dolní Benešov ze dne 10.3.2009 – známý pachatel


 

Dne 1.6.2009 bylo policejním komisařem Územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Opava, Krajského ředitelství Policie České republiky Severomoravského kraje zahájeno trestní stíhání muže ročníku narození 1968 z Hlučínska jako obviněného ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví, kterého se dopustil tím, že dne 10.3.2009 v době kolem 12:45 hod,. na chodbě jednoho z domů na ulici Osada Míru v obci Dolní Benešov, fyzicky napadl poškozeného muže ročníku narození 1945 z Hlučínska). Po slovní rozepři, která vznikla mezi obviněným a poškozeným, pachatel údery čelem do brady a kopnutím nohy do tváře způsobil poškozenému zranění, a to uzavřenou zlomeninu dolní čelisti. Doba léčení napadeného muže trvala od 10.3.2009 do 17.3.2009. Pachatel rovněž při napadení způsobil poškozenému muži škodu na zubní protéze ve výši 4.000,- Kč.


 


 

Dodání muže do výkonu trestu odnětí svobody


 

Dne 1.6.2009 kolem 06:45 hod. byl policisty obvodního oddělení PČR Hradec nad Moravicí v obci Žimrovice, části Meleček, na základě příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody, vydaného Krajským soudem v Ostravě z listopadu 2007, omezen na svobodě muž ročníku narození 1975 z Opavy. Zadržený muž byl následně policejní hlídkou eskortován a umístěn do vazební věznice v Ostravě.


 

Odcizení jízdního kola na ulici Boženy Němcové v Opavě – pachatel neznámý

Neznámý pachatel se dne 1.6.2009 v době kolem 10:45 hod. dopustil trestního činu „Krádež“ tím, že před budovou Středního odborného učiliště stavebního Opava na ulici Boženy Němcové v Opavě odcizil po přestřižení lankového zámku černé barvy v hodnotě 200,- Kč, zde odstavené a uzamčené pánské jízdní kolo značky Forever bílé barvy v hodnotě 7.000,- Kč, kdy jízdní kolo bylo uzamčeno k dopravní značce. Poškozenému majiteli jízdního kola, muži ročníku narození 1954 z Opavy vznikla protiprávním jednáním neznámého pachatele celková škoda ve výši 7.200,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


 

 

Nezaplacení útraty za ubytování v opavském hotelu – pachatel známý


 

Policisty obvodního oddělení Policie České republiky v Opavě byly dne 1.6.2009 zahájeny úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Podvod“, z jehož spáchání je podezřelý muž ročníku narození 1984 z Hodonína. Na podkladě zjištěných skutečností je totiž dostatečně odůvodněn závěr, že se shora jmenovaný muž v době od 18:00 hod. dne 19.2.2009 do 20:00 hod. dne 21.2.2009 ubytoval v hotelovém zařízení na ulici Lipové v Opavě, a to po předchozí rezervaci přes internetovou službu, následně pak využil služeb Parkhotelu Opava a útratu za ubytovaní do současné doby neuhradil. V tomto hotelu byl jmenovaný ubytován do 20:00 hod. dne 21.2.2009, kdy bez udání důvodu z hotelu odjel a do současné doby neuhradil částku za ubytování v celkové výši 4.200,- Kč a dále částku 1.543,- Kč za zkonzumované potraviny a nápoje v restauraci Parkhotelu Opava. Protiprávním jednáním shora jmenovaného vznikla poškozené firmě Luky květiny – Parkhotel Opava, celková škoda ve výši 5.746,- Kč.


 


 

Dopravní nehodovost


 

Za den 1.6.2009 došlo na Opavsku ke třem dopravním nehodám, bez zranění osob.
Na majetku byla způsobena podle odhadu Policie ČR hmotná škoda ve výši 53.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem