Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 10.10.2011

Opava - Objasnění několika případů krádeží v Opavě a další...(7 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 10.10.2011 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých nebyla zraněna žádná osoba a hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 77.000,- Kč.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na katastru obce Háj ve Slezsku

Dne 10.10.2011 v 07:20 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1971 z Opavy, že před chvíli nalezl na katastru obce Háj ve Slezsku nějaký předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně do příjezdu policejního pyrotechnika Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje Ostrava, pracoviště ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl dělostřeleckou minu ráže 82 mm, bez zapalovače a nálože.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 10.10.2011 v 18:45 hod. policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně zajistili za obcí Bohuslavice, a to na silnici směřující k Dolnímu Benešovu muže ročníku narození 1977 ze Štěpánkovic, který byl v silně podnapilém stavu, bezprostředně ohrožoval svůj život a zdraví a rovněž BESIP (bezpečnost a plynulost silničního provozu). Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem bylo rozhodnuto ze strany zakročujících policistů o dodání tohoto čtyřiatřicetiletého muže na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu na pozemních komunikacích.


Vloupání do restaurace v areálu fotbalového hřiště v obci Hněvošice

V noční době od 20:00 hod. dne 9.10.2011 do 02:50 hod. dne 10.10.2011 neznámý pachatel spáchal v areálu fotbalového hřiště na ulici Lesní v obci Hněvošice přečin „Krádež“ tím, že po přelezení 150 cm vysokého uzamčeného oplocení vnikl do areálu TJ Sokol Hněvošice, kdy po odstranění visacího zámku železné mříže vstupních dveří a po vypáčení těchto celodřevěných vstupních dveří vnikl do místnosti restaurace a sálu budovy TJ, kde dále odstranil visací zámek železné mříže, která zajišťovala místnost výčepu, do které následně vstoupil a odcizil krabičky cigaret (1 kus značky Marlboro v hodnotě 82,- Kč, 1 kus značky LM za 72,- Kč, 2 kusy značky Petra za 144,- Kč a 1 kus značky Start v hodnotě 65,- Kč). Dále se pokusil vniknout do skladu nápojů, což se mu nepodařilo a před příjezdem zakročující policejní hlídky z obvodního oddělení v Kravařích z místa činu utekl neznámo kam. Poškozením vypáčených vstupních dveří a odstraněním zámků vznikla škoda ve výši 2.200,- Kč. Organizaci TJ Sokol Hněvošice tak byla způsobena celková škoda ve výši 2.763,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Objasnění několika případů krádeží v Opavě

Dne 10.10.2011 policejní komisař SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájil trestní stíhání muže ročníku narození 1990 z Píště jako obviněného ze spáchání přečinu „Krádež“ a přečinu „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ spáchaných formou spolupachatelství a dále zahájil trestní stíhání muže ročníku narození 1987 z Píště a muže ročníku narození 1988 z Bolatic jako obviněné ze spáchání přečinu „Krádež“ spáchaného ve formě spolupachatelství, kterých se dopustili tím, že :
1) prvně jmenovaný muž v noční době v polovině září letošního roku na volně přístupném staveništi na ulici Bílovecké v Opavě-Kylešovicích odcizil ze zde odstaveného bagru celkem 70 litrů motorové nafty v hodnotě 2.450,- Kč, ke škodě společnosti SDM - Stavby demolice Morava spol. s r.o. Ostrava
2) prvně jmenovaný muž v době kolem 12:15 hod. dne 1.10.2011 za železničním mostem na ulici Olomoucké v Opavě poblíže křižovatky s ulicí Palackého odcizil dámskou kabelku v hodnotě 1.000,- Kč, kterou držela v ruce poškozená žena ročníku narození 1958 z Opavy, ve které se nacházela peněženka v hodnotě 300,- Kč s finanční částkou na hotovosti ve výši 200,- Kč, dále se v kabelce nacházel mobilní telefon značky Nokia v hodnotě 1.100,- Kč, kosmetická taštička bez hodnoty s různými rtěnkami v hodnotě 300,- Kč, dioptrické brýle v hodnotě 4.000,- Kč, klíče, různé osobní doklady a platební karta. Po této krádeži pachatel majetkové trestné činnosti nastoupil do poblíž odstaveného osobního automobilu, se kterým odjel na ulici Jánskou v Opavě, kde si v areálu ČD Opava-východ za odcizené peníze koupil gyros a kabelku s ostatními věcmi vyhodil
3) prvně jmenovaný muž po předchozí společné domluvě s dalšími dvěma obviněnými muži v době kolem 09:40 hod. dne 8.10.2011 na ulici Purkyňové v Opavě vytrhl z ruky zde jdoucí poškozené ženě ročníku narození 1926 z Opavy její dámskou kabelku v hodnotě 300,- Kč, ve které se nacházela dámská peněženka v hodnotě 300,- Kč s finanční částkou na hotovosti ve výši 1.847,- Kč a se svazkem pěti klíčů v hodnotě 200,- Kč. Po odcizení jednadvacetiletý muž z místa činu utekl do přistaveného osobního automobilu, kde na něj již čekali oba výše jmenovaní muži, avšak z místa se jim nepodařilo ujet, neboť jim v tomto bylo zabráněno náhodným svědkem, který poté vše oznámil opavským policistům.
Vše je i nadále v prověřování a prošetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů, kdy se zjišťuje, zda-li výše uvedení muži (či další případné osoby) nespáchali i jinou trestnou činnost.


Odcizení rozvodné elektrické skříně v obci Hrabyně

V blíže neustanovené době od 16:30 hod. dne 9.10.2011 do 07:15 hod. dne 10.10.2011 neznámý pachatel spáchal v obci Hrabyně přečin „Krádež“ tím, že v průchodu mezi dvěma domy čísla 201 a čísla 207 odcizil volně postavenou rozvodovou elektrickou přenosnou skříň (Antoníček) šedé barvy s kovovým stojanem, čímž byla poškozené soukromé firmě z Bohumína, okres Karviná způsobena celková škoda ve výši 15.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení motorové nafty z areálu zemědělského družstva v obci Staré Oldřůvky

V přesně nezjištěné době od 15:30 hod. dne 7.10.2011 do 06:30 hod. dne 10.10.2011 neznámý pachatel spáchal v obci Staré Oldřůvky na Vítkovsku přečin „Krádež“ tím, že po vysazení uzamčené kovové brány vstoupil do areálu zemědělského střediska Staré Oldřůvky, kde po rozpletení drátěného oplocení se škodou ve výši 500,- Kč vnikl do prostor uzamčené čerpací stanice Bancalor a zde u stojanu na čerpání motorové nafty nařízl vysokotlakou pryžovou hadici, čímž tuto poškodil a způsobil tak škodu ve výši 3.000,- Kč. Následně po odstranění dvou šroubů litinové příruby umístěné ve spodní části nádrže tuto přírubu rozpojil a za pomocí výpustného kohoutu z nádrže odcizil 100 litrů motorové nafty v hodnotě 2.615,- Kč. Poškozené Obchodně zemědělské společnosti Zempol spol. s r.o. Vítkov tak byla způsobena celková škoda ve výši 6.115,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem