Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 10.10.2013

Opava - Sprejerství, poškození fasád panelových domů v Opavě-Kateřinkách a další...(9 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 10.10.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě k 6 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, přičemž celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 102.000,- Kč.


Pokus vloupání do prodejny řeznictví na ulici Opavské v Dolním Benešově

Dne 10.10.2013 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ ve stádiu pokusu a přečinu „Poškození cizí věci“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že se v blíže neustanovené době od 17:15 hod. dne 9.10.2013 do 10:00 hod. dne 10.10.2013 na ulici Opavské v Dolním Benešově pokusil vniknout do prodejny řeznictví, a to páčením dveří, což se mu nepodařilo, dovnitř nevnikl, nic neodcizil, poškozené ženě ročníku narození 1983 z Dolního Benešova tak byla na zařízení způsobena celková škoda ve výši 5.000,- Kč.


Odcizení finanční částky z bytu osoby seniorského věku na ulici Hlavní v obci Kozmice

Dne 10.10.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že dne 10.10.2013 v době mezi 12:30 hod. a 12:45 hod., a to v průběhu návštěvy v rodinném domě poškozené ženy ročníku narození 1932 z Kozmic na ulici Hlavní v obci Kozmice, využil její chvilkové nepozornosti, dům prohledal a odcizil jí celkovou finanční částku na hotovosti ve výši 18.700,- Kč.


Poškození automatické závory u panelového domu na ulici Zámecký okruh v Opavě

Dne 10.10.2013 v době kolem 01:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Zámecký okruh v Opavě přečin „Poškození cizí věci“ tím, že úmyslně rukama zlomil na dvou místech automatickou hliníkovou závoru o délce 450 cm, která byla umístěna v zadní části panelového domu, čímž byla poškozené firmě z Prahy způsobena celková škoda ve výši 8.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Poškození osobního automobilu na blíže nezjištěném místě v Opavě

V přesně neuvedené době od 15:00 hod. dne 6.10.2013 do 12:00 hod. dne 8.10.2013 neznámý pachatel spáchal na blíže nezjištěném místě v Opavě přečin „Poškození cizí věci“ tím, že úmyslně poškrábal lak karosérie předního a zadního blatníku, předních a zadních dveří včetně zpětného světla na osobním motorovém vozidle značky Kia Ceed, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1977 z Otic způsobena celková škoda ve výši 12.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Pokus vloupání do sklepní místnosti v panelovém domě na ulici A.Sovy v Opavě-Kateřinkách

V neupřesněné době ode dne 30.9.2013 do dne 6.10.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Antonína Sovy v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že páčením dveří se pokusil vniknout ve sklepních prostorách jednoho z panelových domů do společné místnosti s hlavním uzávěrem vody, což se mu nepodařilo, dovnitř nevnikl, nic neodcizil, poškozené organizaci SBD Rozvoj Opava-Kateřinky však na zařízení vznikla celková hmotná škoda ve výši 1.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Sprejerství, poškození fasád panelových domů na ulici Antonína Sovy v Opavě-Kateřinkách

V neustanovené době ode dne 1.9.2013 do dne 5.10.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Antonína Sovy v Opavě-Kateřinkách přečin „Poškození cizí věci“ tím, že nastříkal sprejem černé a červené barvy na zateplenou fasádu jednoho z panelových domů nápisy „131 GRAMS“ a „KNS!“. Dále na fasádu vedlejšího panelového domu nastříkal sprejem modré a černé barvy nápisy „RAIDERS“, „131“ a „LCA“, čímž byla poškozené organizaci SBD Rozvoj Opava-Kateřinky způsobena celková škoda ve výši 10.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení notebooku z nezajištěné kanceláře firmy v obci Hlavnice

Dne 9.10.2013 v době mezi 15:00 hod. a 20:00 hod. neznámý pachatel spáchal v obci Hlavnice přečin „Krádež“ tím, že využil nepozornosti zaměstnanců a vstoupil do nezajištěné kanceláře soukromé firmy z Hlavnice, odkud odcizil volně odložený notebook značky Acer Aspire a přívodní kabel k internetu, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1981 z Hlavnice způsobena celková škoda ve výši 12.200,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích.


Požár bytu v bytovém domě na ulici Severní v Hlučíně

Dne 10.10.2013 ve 23:30 hod. pracovníci IBC (Integrovaného bezpečnostního centra) Ostrava vyslali policejní hlídku z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně k jednomu z bytových domů na ulici Severní v Hlučíně, kde má z nějakého bytu vycházet dým. Po příjezdu hlučínských policistů na místo bylo zjištěno, že se zde již nacházejí hasiči HZS Hlučín, kteří požár lokalizovali. Vyšetřovatel hasičů HZS Opava jako příčinu požáru určil nedbalost při přípravě potravin na sporáku ze strany majitele bytu, a to muže ročníku narození 1949 z Hlučína, přičemž došlo k poškození vybavení kuchyně ve výši nejméně 5.000,- Kč. Čtyřiašedesátiletý muž byl následně lékařsky vyšetřen a ošetřen na místě a poté byl sanitním vozidlem RZS Hlučín převezen na pozorování na urgentní příjem do Městské nemocnice v Ostravě z důvodu nadýchání se splodinami. Na likvidaci požáru se podíleli i hasiči SDH Hlučín-Darkovičky a SDH Hlučín-Bobrovníky. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo a celou záležitost si ve své kompetenci převzal k dalšímu došetření a opatření vyšetřovatel požárů HZS Opava.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem