Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 10.6.2011

Opava - Zahoření osobního automobilu a další...(6 případů) 

 

Vloupání do motorového vozidla v obci Šilheřovice

Dne 10.6.2011 zahájili policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Poškození cizí věci“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v době mezi 18:00 hod. a 19:00 hod. dne 10.6.2011 po rozbití skleněné výplně zadních dveří vnikl do osobního motorového vozidla značky BMW X6, které bylo zaparkováno na nádvoří místního zámku v obci Šilheřovice, ze kterého odcizil notebook značky Sony Waio v hodnotě 40.000,- Kč a měřič výkonu signálů vysílačů značky Rhode Schwarz v hodnotě 80.000,- Kč, kdy na poškozené skleněné výplni dveří okna automobilu vznikla škoda v předběžné výši 10.000,- Kč. Poškozené společnosti Pen-Com spol. s r.o. Ostrava tak byla způsobena celková škoda ve výši 130.000,- Kč.


Zahoření osobního automobilu na ulici Partyzánské v Opavě-Kateřinkách

Dne 10.6.2011 v 01:15 hod. byla policejní hlídka z obvodního oddělení PČR Opava vyslána na ulici Partyzánkou v Opavě-Kateřinkách, kde mělo dojít k požáru osobního motorového vozidla značky Renault. Na místě bylo zjištěno, že požár již uhasili hasiči HZS Opava, kdy vyšetřovatel požárů jako příčinu zahoření uvedl vznícení od výfukového potrubí z důvodu toho, že si jej majitel automobilu ovázal hadrem. Poškozenému muži ročníku narození 1990 z Opavy-Kateřinek vznikla doposud nevyčíslená škoda. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celou záležitost si převzal do své kompetence vyšetřovatel HZS Opava k dalšímu opatření.


Zajištění podnapilých mužů na PZS Opava k vystřízlivění po krádeži věci
U dvaapadesátiletého muže se jedná o recidivu

Dne 9.6.2011 ve 12:30 hod. policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě zajistili poblíž křižovatky ulic Holasická a Fügnerova v Opavě-Kateřinkách muže ročníku narození 1961 z Opavy a muže ročníku narození 1959 z Opavy-Kylešovic, kteří chvíli předtím na křižovatce ulic Těšínská a Jateční v Opavě odcizili u výkopu kovové pažnice, čímž společnosti Pohl CZ a.s. Roztoky způsobili škodu ve výši 3.500,- Kč. Vzhledem k tomu, že oba muži byli v podnapilém stavu, bylo rozhodnuto o jejich dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager byla u padesátiletého muže naměřena hodnota 1,92 promile a u druhého z mužů pak hodnota 2,73 promile alkoholu v jejich dechu. Případ je nadále v šetření ze strany policistů z obvodního oddělení PČR v Opavě, zda-li se u nich například nejedná o recidivu a tudíž o majetkovou trestnou činnost nebo zda-li případ bude šetřen jako přestupek proti majetku.
Na základě provedeného šetření, lustrací a výpisu z rejstříku trestů policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě dne 10.6.2011 ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření muži ročníku narození 1959 z Opavy-Kylešovic pro přečin „Krádež“, neboť u tohoto dvaapadesátiletého muže se jedná o recidivu, poněvadž se shora uvedeného protiprávního jednání majetkového charakteru dopustil i přesto, že byl za obdobný skutek v posledních třech letech pravomocně odsouzen rozhodnutím Okresního soudu v Opavě z března letošního roku, a to trestním příkazem k trestu odnětí svobody v trvání 2 měsíců s podmínečným odkladem v trvání 1 roku. U mladšího padesátiletého muže se jedná o přestupek proti majetku.


Vloupání do kanceláře firmy na ulici U Cukrovaru v Opavě-Kateřinkách

V blíže neustanovené době od 12:30 hod. dne 9.6.2011 do 07:30 hod. dne 10.6.2011 neznámý pachatel spáchal na ulici U Cukrovaru v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ tím, že dosud přesně nezjištěným způsobem vnikl do kanceláře firmy Dirop, a to v přízemí budovy Krajské veterinární správy, ze které odcizil příruční pokladnu modré barvy v hodnotě 500,- Kč, ve které byla uložena finanční částka na hotovosti ve výši 32.000,- Kč, kdy na zařízení škoda nevznikla. Poškozenému muži ročníku narození 1946 z Opavy tak byla způsobena celková škoda ve výši 32.500,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení kabelky z nákupního vozíku v supermarketu Albert v Opavě-Kateřinkách

Dne 10.6.2011 v době mezi 14:10 hod. a 14:20 hod. neznámý pachatel spáchal v supermarketu Albert na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že využil chvilkové nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1963 z Opavy-Kateřinek a odcizil jí z nákupního vozíku její volně odloženou dámskou koženkovou kabelku bílé barvy v hodnotě 200,- Kč, ve které se nacházela dámská kožená peněženka hnědé barvy v hodnotě 300,- Kč s finanční částkou na hotovosti 500,- Kč, různé osobní dokolady, platební karta, dámský skládací deštník černé barvy v hodnotě 500,- Kč, sluneční brýle v hodnotě 700,- Kč, dioptrické brýle v hodnotě 3.500,- Kč, mobilní telefon značky Nokia 2630 černé barvy v hodnotě 3.000,- Kč a svazek klíčů bez hodnoty, čímž byla výše uvedené poškozené ženě způsobena celková škoda ve výši 8.700,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Úhyn raků v potoce Čermná na katastru Vítkova

Dne 10.06.2011 v 19:45 hod. telefnicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1937 z Vítkova, že před chvíli zjistil úhyn raků v potoce Čermná mezi Vítkovem a železniční zastávkou Vítkov, část Klokočov. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR ve Vítkově, která zjistila, že se zde již nacházejí hasiči HZS Vítkov a pracovník krizového řízení při Městském Úřadu ve Vítkově, jenž zastupuje odbor životního prostředí. Tento muž na místě provedl vlastní šetření, zajistil vzorky vody a uhynulých raků a věc si na místě převzal do své kompetence k dalšímu prověření a prošetření. Příčina úhynu raků nebyla na místě šetřením zjištěna.

Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem