Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 10.7.2011

Opava - Peněženku jí neznámý pachatel vytrhl z ruky přímo v obchodě a další události (9 případů) 

Dopravní nehodovost
V průběhu neděle 10.července 2011 nešetřili dopravní policisté v rámci teritoria Územního odboru Policie České republiky Opava žádnou dopravní nehodu.
Vloupání do motorového vozidla na ulici Jahodové v Hlučíně
K vloupání do osobního automobilu tovární značky Opel Astra došlo dne 10.července v době od 15:00 hodin do 18:00 hodin v Hlučíně na ulici Jahodové, ve směru výjezdu z tamního autokempu. Neznámý pachatel na tomto vozidle rozbil okno pravých předních dveří a vnikl dovnitř. Z vozu následně odcizil mobilní telefon značky Nokia 6300, mobilní telefon značky LG, finanční hotovost 100,- Zlotých, osobní doklady a platební kartu. Dvaatřicetiletému občanovi Polské republiky odcizil neznámý pachatel věci v celkové hodnotě 5.730,- Kč, přičemž poškozením vozidla mu způsobil škodu ve výši 2.459,- Kč.
Případ šetří hlučínští policisté jako přečiny krádež vloupáním a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Odcizení jízdní kola v obci Ludgeřovice
Činu se dopustil neznámý pachatel dne 10.července 2011 kolem poledne v obci Ludgeřovice na ulici Markvartovické. Dosud nezjištěným způsobem vnikl do společných prostor bytového domu, odkud odcizil trekové jízdní kolo značky Author Classic v hodnotě 25.000,- Kč, ke škodě šestačtyřicetiletého muže.
Hlučínští policisté neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže vloupáním.
Ze zaparkovaného vozidla odcizil disky s pneumatikami
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu krádeže vloupáním. Tohoto skutku se dopustil v době od 5. do 10.července 2011 v Opavě na ulici Olomoucké na parkovišti u hypermarketu Albert. Ze zde zaparkovaného osobního automobilu tovární značky Opel Omega odcizil čtyři renovované hliníkové disky s letními pneumatikami v celkové hodnotě 12.000,- Kč. Škodu způsobil neznámý pachatel dvaačtyřicetiletému muži z Opavy.
Případ šetří policisté opavského obvodního oddělení.
Peněženku jí vytrhl z ruky v opavském hypermarketu
Pětapadesátiletá žena z Opavy dne 9.července 2011 oznámila na služebně opavského obvodního oddělení odcizení peněženky. Policistům sdělila, že téhož dne v 10:30 hodin nakupovala v opavském hypermarketu na ulici Krnovské, když do jejího nákupního vozíku narazil nákupním vozíkem neznámý pachatel. Vlivem nárazu došlo k pádu vystaveného zboží, které se oznamovatelka snažila zachytit. Přitom jí ale neznámý pachatel vytrhl z ruky dámskou světle béžovou koženkovou peněženku v hodnotě 100,- Kč. Poškozená žena měla v peněžence své osobní doklady, svazek klíčů a finanční hotovost 1.500,- Kč, vše v celkové hodnotě 1.700,- Kč.
Opavští policisté neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže na osobách.
Podnapilý řidič na ulici Těšínské v Opavě

Opavští policisté provedli dne 10.července 2011 krátce před jednadvacátou hodinou v Opavě na ulici Těšínské silniční kontrolu osobního automobilu tovární značky Peugeot Partner. Vozidlo řídil ve směru jízdy z centra města třiadvacetiletý muž z Opavy. Na výzvu policisty se podrobil odbornému měření pomocí přístroje Drager, s pozitivním výsledkem. Jmenovanému policisté naměřili poprvé hodnotu 0,91 promile alkoholu a po pěti minutách hodnotu 0,85 promile alkoholu v jeho dechu. Následně se řidič na výzvu policisty podrobil i odbornému lékařskému vyšetření s odběrem vzorku krve na opavské protialkoholní záchytné stanici. Opavští policisté mu na místě silniční kontroly zadrželi řidičský průkaz do dalšího rozhodnutí a zakázali mu další jízdu. Věc šetří jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
Mobilní telefon odcizil ze stolu na odpočívadle na katastru obce Svatoňovice
K případu odcizení mobilního telefonu došlo dne 9.července 2011 v době od 16:00 hodin do 17:45 hodin na cyklistické stezce na katastrálním území obce Svatoňovice, mezi obcemi Čermnou ve Slezsku a Budišovem nad Budišovkou v blízkosti bývalého břidlicového dolu. Neznámý pachatel odcizil v nestřeženém okamžiku ze stolu odpočívadla zde volně položený mobilní telefon značky Nokia C6 v hodnotě 7.000,- Kč, ke škodě třicetiletého muže z Vítkova.
Případ šetří vítkovští policisté jako přečin krádež.
Výtržnictví v obci Podvihov
Hradečtí policisté zahájili dne 10.července 2011 úkony trestního řízení ve věci přečinů výtržnictví a poškození cizí věci, z jejichž spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Vyjmenovaných skutků se neznámý pachatel dopustil dne 10.července 2011 v době kolem 18:30 hodin v obci Podvihov na ulici Hrušovecké. Na příjezdové cestě k jedné z rekreačních chat slovně, vulgárními výrazy, napadl třiapadesátiletého muže z Ostravy. Napadeného muže pachatel častoval i dalšími výhrůžkami, přičemž dále z dřevěného oplocení kolem pozemku chaty vytrhal celkem 68 dřevěných latěk. Vytrhané laťky poté hodil směrem do prostoru balkónu chaty, kde tou dobou stály tři osoby. K jejich zasažení ale naštěstí nedošlo. Následně pachatel kopem nohy poškodil i přední kapotu zde zaparkovaného osobního automobilu tovární značky Mercedes. Tím způsobil shora jmenovanému muži poškozením vozidla škodu ve výši 40.000,- Kč a poškozením plotu škodu ve výši 500,- Kč. Ke zranění osob nedošlo. Tedy, neznámý pachatel se dopustil veřejně a na místě veřejnosti přístupném výtržnosti tím, že napadl jiného, dále poškodil cizí věc a způsobil tak na majetku škodu nikoliv nepatrnou.
Silně podnapilý muž ležel na chodníku
 
Kravařští policisté zajistili dne 10.července 2011 v době kolem 23:25 hodin v Kravřích na ulici Bezručové šestašedesátiletého muže z Kravař. Ten ležel v silně podnapilém stavu na chodníku v blízkosti pozemní komunikace. Vzhledem k tomu, že podnapilý muž nebyl schopen vlastní chůze ani komunikace a hrozilo, že se převalí do vozovky, policisté ho převezli a umístili k vystřízlivění na opavskou protialkoholní záchytnou stanici. Muž nebyl schopen se podrobit dechové zkoušce.
Věc šetří kravařští policisté jako přestupky proti veřejnému pořádku a proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem