Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 10.9.2013

Opava - Odcizení peněženky z kabelky v trolejbuse MHD Opava a další...(11 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 10.9.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 4 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla 1 osoba zraněna lehce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 320.000,- Kč.


Třiadvacetiletý muž z Ludgeřovic odcizil dveře z pracovního stroje v obci Ludgeřovice

Dne 10.9.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1990 z Ludgeřovic, neboť tento v době kolem 13:30 hod. dne 10.9.2013 na ulici Na Návsi v obci Ludgeřovice odcizil ze zde odstaveného pracovního stroje-nakládače boční dveře, čímž způsobil poškozené společnosti Hydrospor spol. s r.o. Ostrava škodu zcela zjevně přesahující finanční částku ve výši 5.000,- Kč. Tyto odcizené dveře následně naložil na stavební kolečka a odvezl je do místní sběrny druhotných surovin. Jak bylo dále šetřením ze strany hlučínských policistů zjištěno, tak u třiadvacetiletého muže se jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních 3 létech pravomocně odsouzen a potrestán, a to Okresním soudem v Ostravě z února roku 2012 pro přečin „Krádež“ k podmíněnému trestu odnětí svobody s dohledem ve výměře 30-ti měsíců a se zkušební dobou na 48 měsíců.


Odcizení peněženky z vozidla taxislužby na neznámém místě v Hlučíně

Dne 10.9.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v době mezi 17:00 hod. a 20:15 hod. dne 10.9.2013 na doposud nezjištěném místě v Hlučíně a v nestřeženém okamžiku odcizil z přihrádky vozidla taxislužby, a to při výkonu zaměstnání poškozeného muže ročníku narození 1990 z Hlučína, jeho černou látkovou peněženku, ve které byla platební karta, různé osobní doklady a finanční částka na hotovosti 500,- Kč. Shora uvedenému poškozenému muži tak byla způsobena celková škoda ve výši 700,- Kč.


Odcizení příruční složky z nezajištěného dodávkového automobilu na ulici U Fortny v Opavě

Dne 10.9.2013 v době mezi 08:30 hod. a 14:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici U Fortny v Opavě přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že ze zde zaparkovaného a řádně nezajištěného dodávkového motorového vozidla tovární značky Peugeot Boxer odcizil volně odloženou hnědou koženkovou složku, ve které byly uloženy kopie faktur a pánská kožená peněženka hnědé barvy s finanční částkou na hotovosti 1.000,- Kč, s různými osobními doklady a s platební kartou, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1961 z Kravař způsobena celková škoda ve výši 1.200,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení peněženky z kabelky poškozené ženy při jízdě trolejbusem MHD v Opavě

Dne 10.9.2013 v době mezi 10:00 hod. a 10:15 hod. neznámý pachatel spáchal na blíže neurčeném místě ve Statutárním městě Opava přečin „Krádež“ tím, že při jízdě trolejbusem MHD ze zastávky na ulici Těšínské do zastávky na ulici Olomoucké v Opavě využil nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1985 z Opavy a z kabelky, kterou měla zavěšenou přes rameno, jí odcizil dámskou peněženku černé barvy, ve které byly různé osobní doklady a finanční částka na hotovosti 2.600,- Kč. Shora uvedené poškozené ženě tak byla způsobena celková škoda ve výši 2.800,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení finanční hotovosti z peněženky v prostoru veřejných wc na ulici Popské v Opavě

Dne 10.9.2013 v době mezi 11:50 hod. a 12:00 hod. neznámý pachatel spáchal v parku na ulici Popské v centru Statutárního města Opavy přečin „Krádež“ tím, že na veřejných záchodcích odcizil z dámské peněženky, která byla volně odložená na plastovém zásobníku na toaletní papír v kabince dámské toalety, finanční částku na hotovosti ve výši 10.100,- Kč. Tuto peněženku zde zapoměla poškozená žena ročníku narození 1958 z Opavy, která se po chvíli na místo vrátila, svou peněženku zde nalezla, ale již bez financí. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Dvacetiletý muž z Havířova odcizil zboží v prodejně v OD Breda na ulici U Fortny v Opavě

Dne 10.9.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1993 z Havířova, okres Karviná, neboť tento v době kolem 12:15 hod. dne 10.9.2013 odcizil v prodejně C&A Moda v Obchodním domě Breda a Weinstein na ulici U Fortny v Opavě volně vystavené zboží (tričko) v hodnotě 599,- Kč, které si uschoval do své tašky a poté bez úhrady prošel přes pokladní zónu. Dále o chvíli později stejným způsobem odcizil v prodejně H&M v tomtéž Obchodním domě volně vystavené zboží (bundu) v hodnotě 1.298,- Kč a bez zaplacení prošel přes pokladny, kde byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny. Následně byl předán přivolaným opavským policistům, kdy lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že se u dvacetiletého muže jedná o recidivu, poněvadž se uvedeného protiprávního jednání majetkového charakteru dopustil i přesto, ačkoli byl v posledních třech létech odsouzen a potrestán, a to rozhodnutím Okresního soudu v Ostravě z března roku 2013 pro přečin „Krádež“ k podmíněnému trestu odnětí svobody o výměře 4 měsíců se zkušební dobou do května roku 2014.

 

 

Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykových látek v Opavě

Dne 10.9.2013 ve 12:00 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Na Rybníčku v Opavě řidiče osobního motorového vozidla značky Mercedes Benz, a to muže ročníku narození 1982 z Opavy. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager u něj vyzněla negativně, následný test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle však byl pozitivní na návykové látky Amphetamin a Cannabis. Výzvu ze strany zakročujících policistů k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) jednatřicetiletý muž bezdůvodně odmítl, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Vloupání do nákladního automobilu na staveništi silnice I/11 na katastru obce Mokré Lazce

Dne 10.9.2013 v době mezi 11:00 hod. a 12:00 hod. neznámý pachatel spáchal na staveništi silnice číslo I/11 spojující Ostravu s Opavou, a to na katastru obce Mokré Lazce přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že po vypáčení zámku dveří vnikl do kabiny zde odstaveného nákladního motorového vozidla tovární značky Mercedes Benz, odkud odcizil batoh oranžové barvy, ve kterém se nacházela pánská kožená peněženka hnědé barvy s různými osobními doklady a s platebními kartami, dále se v batohu nacházel tablet značky GoClever, autonabíječka a písemnosti bez hodnoty, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1980 z Ostravy způsobena celková škoda ve výši 3.900,- Kč. Poškozením zámku dveří automobilu vznikla soukromé společnosti z Děhylova celková škoda ve výši 3.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení jízdního kola od budovy Obchodní akademie na ulici Hany Kvapilové v Opavě

Dne 10.9.2013 v době mezi 14:50 hod. a 15:20 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Hany Kvapilové v Opavě přečin „Krádež“ tím, že od budovy Obchodní akademie odcizil zde odstavené a lankovým zámkem ve stojanu na jízdní kola uzamčené pánské horské jízdní kolo značky Author šedostříbrnobílé barvy, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1995 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 10.100,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Kontrola řidičky osobního automobilu pod vlivem návykových látek za obcí Mladecko

Dne 10.9.2013 v době kolem 16:45 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích stavěla a kontrolovala na silnici mezi obcemi Mladecko a Jakartovice, část Deštné řidičku osobního motorového vozidla značky Opel Astra, a to ženu ročníku narození 1994 z Litultovic. Devatenáctiletá žena původně na znamení policistů k zastavení nereagovala, před policejní hlídkou ve služebním automobilu Policie ČR se zapnutým světelným a zvukovým výstražným zařízením a s nápisem Stop ujížděla, kdy po chvíli zastavila. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager byla u této ženy negativní, následný test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů vyzněl u ní pozitivně na návykové látky Amphetamin a Cannabis. Po zákonném poučení se jmenovaná na výzvu policistů odmítla podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve a moči). Lustracemi v dostupných evidencích bylo dále zjištěno, že shora uvedená mladá žena není držitelkou žádného řidičského oprávnění a že automobil má od října roku 2011 propadlou státní technickou kontrolu a emise. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany velkoheraltických policistů.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem