Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 11.1.2010

Dopravní situace na Opavsku a další...(3 případy) 

 

Dopravní nehodovost

Za den 11.1.2010 nebyla opavským policistům nahlášena žádná dopravní nehoda, která by se stala na teritoriu Územního odboru Policie České republiky Opava a musela by být podle zákona nahlášena policistům k šetření.


Řízení motorového vozidla v Opavě řidičem s vysloveným zákazem řízení

V době kolem 23:45 hod. dne 11.1.2010 řídil muž ročníku narození 1984 z Jakartovic po ulici Pekařské v Opavě, ve směru jízdy od centra města k ulici Nákladní, osobní motorové vozidlo značky Fiat Punto, kdy byl stavěn a kontrolován policejní hlídkou z dopravního inspektorátu Policie České republiky Územního odboru vnější služby Opava, přičemž uvedený automobil řídil i přesto, že mu byl rozsudkem Okresního soudu v Kroměříži z února 2009 vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel v délce trvání 5 (pěti) let se zkušební dobou do dubna 2014. Pětadvacetiletý muž tedy vykonával činnost, která mu byla zakázána rozhodnutím soudu a v celé záležitosti je policisty z obvodního oddělení PČR v Opavě vedeno zkrácené přípravné řízení pro podezření ze spáchání přečinu „Maření výkonu úředního rozhodnutí“.


Řízení motorového vozidla v Kravařích řidičem pod vlivem návykových látek

Dne 11.1.2010 v době kolem 23:15 hod. řídil muž ročníku narození 1983 z Kravař po ulici Opavské v Kravařích ve směru na Opavu osobní motorové vozidlo značky Ford Mondeo, kdy byl poblíže křižovatky s ulicí Slámovou stavěn a kontrolován policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR v Kravařích. Na výzvu se výše uvedený řidič podrobil dechové zkoušce detekčním digitálním přístrojem Drager s negativním výsledkem, dále byl vyzván k podrobení se zkoušce na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů testerem Drugwipe 5+, která vyzněla pozitivně na látku amfetamin. Šestadvacetiletý muž se dále na výzvu policistů podrobil odbornému lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologických látek (krve a moči) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě, dále mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí příslušného správního orgánu. Případ je nadále v šetření.

vytisknout  e-mailem