Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 11.1.2012

Opava - Pětašedesátiletá žena z Vítkova se přiotrávila v bytě a další...(5 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 11.1.2012 byla opavským policistům nahlášena 1 dopravní nehoda, která se stala na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě, bez zranění osob, kdy hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 5.000,- Kč.


Vloupání do sklepních boxů v panelovém domě na ulici Hálkové v Opavě-Kateřinkách

V přesně nezjištěné době od 17:00 hod. dne 6.1.2012 do 09:00 hod. dne 11.1.2012 neznámý pachatel spáchal v jednom z panelových domů na ulici Hálkové v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po vypáčení petlice dveří vnikl ve sklepních prostorách tohoto domu do sklepního boxu muže ročníku 1934 z Opavy-Kateřinek, ze kterého vytáhl elektrické jízdní kolo, jenž postavil před sklepní box, tento následně prohledal, nic však zde neodcizil a shora uvedenému muži tak byla způsobena pouze škoda na zařízení ve výši 100,- Kč. Dále ve stejné době, na stejném místě a stejným způsobem vnikl do vedlejšího sklepního boxu, který rovněž prohledal, nic zde neodcizil, na zařízení vznikla poškozenému muži ročníku narození 1951 z Opavy-Kateřinek škoda ve výši 100,- Kč. Celková škoda tak činí 200,- Kč a případy šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do šatní skříňky v objektu společnosti Teva v Opavě-Komárově

Dne 11.1.2012 v době mezi 06:00 hod. a 13:00 hod. neznámý pachatel spáchal v objektu společnosti Teva na ulici Ostravské v Opavě, městské části Komárov přečin „Krádež“ tím, že v pánské šatně budovy s označením 801 vnikl dosud přesně nezjištěným způsobem do uzamčené plechové šatní skříně, odkud z kapsy pověšené bundy odcizil mobilní telefon značky Motorola černé barvy v hodnotě 1.100,- Kč s kreditem 40,- Kč a z kapsy pověšených kalhot odcizil pánskou koženou peněženku černé barvy v hodnotě 100,- Kč, ve které se nacházela finanční částka na hotovosti ve výši 4.080,- Kč a různé osobní doklady. Poškozenému muži ročníku narození 1969 z Háje ve Slezsku tak byla způsobena celková škoda ve výši 5.320,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Pětašedesátiletá žena z Vítkova se v bytě přiotrávila zplodinami hoření

Na základě telefonického oznámení muže ročníku narození 1968 z Vítkova, a to ze dne 11.1.2012 v 15:15 hod., byla cestou operačního důstojníka IBC (Integrovaného bezpečnostního centra) Ostrava vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR ve Vítkově do jednoho z bytových domů na ulici Husové ve Vítkově, kde mělo dojít k přiotrávení ženy ročníku narození 1946 z Vítkova zplodinami hoření. Jak bylo šetřením na místě zjištěno, výše jmenovaná žena byla přiotrávena únikem zplodin z plynového kotle, který se nachází v chodbě jejího bytu. Hasiči HZS Vítkov provedli měření koncentrace plynu, kdy naměřili 190 PPM a následně provedli odvětrání bytu. Pětašedesátiletá žena byla převezena sanitním vozidlem s lékařským personálem RZS Vítkov do Slezské nemocnice v Opavě a poté byla transportována do nemocnice v Ostravě-Fifejdách. Vyšetřovatel hasičů HZS Opava určil jako příčinu události technickou závadu na plynovém kotli (špatná hořlavost) a následný únik zplodin do prostoru bytu a celou záležitost si převzal na místě ve své kompetenci k dalšímu opatření. Škoda na majetku nevznikla.


Pětatřicetiletá žena z Vítkova je podezřelá z přečinu „Zpronevěra“

Dne 11.1.2012 policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Zpronevěra“, ze kterého je podezřelá žena ročníku narození 1976 z Vítkova, neboť tato podle všech doposud zjištěných skutečností převzala v roce 2009 od společnosti Coca-Cola HBC Česká republika spol. s r.o. Brno chladící zařízení značky Frigoglass, a to na základě smlouvy o výpůjčce, které následně bez svolení společnosti prodala muži ročníku narození 1973 z Vítkova pro účel jeho podnikání, čímž způsobila shora uvedené společnosti škodu ve výši 15.388,- Kč. Chladící zařízení vítkovští policisté dne 11.1.2012 zajistili a toto bude předáno zpět poškozené organizaci. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem