Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 11.3.2014

Opava - Dopravní nehoda 2 automobilů na Opavsku s těžkým zraněním a další...(9 případů) 

 

Dopravní nehoda dvou osobních automobilů na Opavsku s těžkým zraněním řidiče

Dne 11.32014 v době kolem 07:45 hod. řídila žena ročníku narození 1988 z Brumovic osobní motorové vozidlo značky Kia Sorento ve směru jízdy od obce Jakartovice na obec Velké Heraltice, kdy na křižovatce silnic Hlavnice x Bratříkovice x Jakartovice x Velké Heraltice nedala přednost oproti dopravní značce „Dej přednost v jízdě“ zprava po hlavní silnici jedoucímu osobnímu motorovému vozidlu značky Škoda Favorit, jež řídil muž ročníku narození 1975 z Hlavnice a který jel ve směru od obce Hlavnice na Bratříkovice. Na výše zmíněné křižovatce tak došlo ke střetu mezi přední levou části automobilu Škoda Favorit a přední části vozu Kia Sorento. Vůz Škoda Favorit byl vlivem nárazu odhozen do pravé silniční příkopy a vozidlo Kia se po střetu otočilo kolem své osy a následně sjelo do levé příkopy. Řidič škodovky musel být vyproštěn z havarovaného vozidla za pomocí techniky hasičů HZS Opava a poté byl transportován leteckou záchrannou službou do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě s podezřením na těžké zranění (pneumotorax levé plíce, pohmoždění levé strany hrudního koše s možností zlomení žeber, zlomení zápěstí pravé ruky a otřes mozku). Toto zranění bylo ověřeno a potvrzeno následným dotazem u zdravotní sestry v ostravské nemocnici, kde byl osmatřicetiletý řidič hospitalizován. Žena řídící Kia Sorento utrpěla lehké zranění (otřes mozku), kdy po převozu sanitním vozidlem RZS Opava byla hospitalizovaná k pozorování na oddělení V3 Slezské nemocnice v Opavě. Orientační dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněly u obou účastníků dopravní nehody negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 70.000,- Kč. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování, přičemž výše jmenovaná pětadvacetiletá žena je již nyní důvodně podezřelá ze spáchání přečinu „Ublížení na zdraví z nedbalosti“.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu na ulici Bílovecké v Opavě-Kylešovicích

Dne 11.3.2014 v době kolem 06:30 hod. policejní hlídka z dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Bílovecké v Opavě-Kylešovicích řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Pick-up, a to muže ročníku narození 1953 z Bílovce, okres Nový Jičín. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu byl tento muž vyzván k podrobení se odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger s pozitivními výsledky a s naměřenými hodnotami 0,32 promile a 0,30 promile alkoholu v dechu. Šedesátiletý řidič se k požití alkoholických nápojů před jízdou z předchozího večera doznal, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 11.3.2014 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě k 1 nahlášené a šetřené dopravní nehodě, při které byla 1 osoba zraněna těžce a 1 osoba utrpěla zranění lehké, přičemž celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 70.000,- Kč.


Krádež jízdního kola z garáže na pozemku rodinného domu na ulici Opavské v Bohuslavicích

Dne 11.3.2014 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Porušování domovní svobody“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neustanovené době od 18:00 hod. dne 6.3.2014 do 08:00 hod. dne 7.3.2014 odcizil z nezajištěné garáže, která se nachází na oploceném pozemku jednoho z rodinných domů na ulici Opavské v obci Bohuslavice, zde odstavené horské jízdní kolo značky Lapierre bílostříbrné barvy, čímž byla poškozené ženě z Bohuslavic způsobena škoda ve výši 30.000,- Kč.


Vloupání do chaty v areálu střelnice na katastru obce Chvalíkovice

V přesně neuvedené době od 16:30 hod. dne 8.3.2014 do 13:30 hod. dne 11.3.2014 neznámý pachatel spáchal na katastru obce Chvalíkovice, a to v areálu střelnice, která se nachází v prostoru mezi obcemi Branka u Opavy a Chvalíkovice, přečin „Krádež“ tím, že vstoupil do tohoto řádně neoploceného a nezajištěného objektu, kdy po odstranění visacího zámku dveří a po vypáčení dveří vnikl do místní chaty, kterou prohledal, nic zde však neodcizil. Dále po vypáčení dveří vnikl do vedle stojící unimobuňky, odkud odcizil 2 plechové kbelíky s nábojnicemi v hodnotě 800,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 3.300,- Kč. Poškozené organizaci Sportovně střelecký klub Hradec nad Moravicí tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 4.100,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


Vloupání do výkladní skříně prodejny šperků na ulici Olomoucké v Opavě

V neupřesněné době od 17:00 hod. dne 10.3.2014 do 06:40 hod. dne 11.3.2014 neznámý pachatel spáchal na ulici Olomoucké v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že rozbil skleněnou výplň výlohy prodejny stříbrných a ocelových šperků, ze které odcizil vystavené šperky v hodnotě zjevně převyšující finanční částku ve výši 5.000,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 10.000,- Kč. Poškozené ženě z Opavy a poškozené soukromé firmě z Opavy tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 15.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.

 

 

Třicetiletý muž z Opavy odcizil poškozenému muži v centru města Opavy mobilní telefon

Dne 11.3.2014 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, neboť na podkladě všech doposud zjištěných skutečností je zřejmé, že muž ročníku narození 1983 z Opavy v době kolem 13:30 hod. dne 11.3.2014, a to na chodníku u budovy hotelu Koruna na ulici Čapkové v Opavě, vytrhl z ruky poškozenému muži ročníku narození 1992 z Dolních Životic jeho mobilní telefon značky Sony Xperia v hodnotě 3.000,- Kč a z místa odešel. Když šel poškozený muž za ním a dožadoval se navrácení svého telefonu, tak mu shora jmenovaný třicetiletý muž řekl, že se má otočit a vypadnout, nebo že jej fyzicky napadne. Jednadvacetiletý muž ze strachu o svůj život a zdraví pachatele protiprávního jednání a chování majetkového charakteru nechal odejít neznámo kam a celou záležitost oznámil opavským policistům PČR. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Šestatřicetiletý muž se v Opavě pokusil o sebevraždu

Dne 11.3.2014 ve 22:30 hod. telefonicky oznámila na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 žena ročníku narození 1969 z Opavy-Kylešovic, že před jejím domem na ulici Ruské v Opavě-Kylešovicích stojí již od podvečerních hodin téhož dne osobní motorové vozidlo, ve kterém sedí její bývalý přítel a má obavu a jeho život a zdraví, poněvadž vyhrožuje sebevraždou. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě, která zjistila, že se v automobilu nachází muž ročníku narození 1977 z Opavy a tento pozřel blíže nezjištěné množství léků značek Neurol a Hypnogen a jako důvod tohoto jednání uvedl neopětovanou lásku ze strany oznamovatelky. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněla u tohoto muže negativně a následně byl tento šestatřicetiletý muž převezen přivolanou osádkou sanitního vozidla RZS na interní oddělení Slezské nemocnice v Opavě, kde byl hospitalizován k pozorování. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských policistů PČR.


Vloupání do objektu vodojemu na katastru obce Budišovice

Neznámý pachatel spáchal na katastru obce Budišovice přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že v době kolem 21:30 hod. dne 11.3.2014 vnikl po přestřižení oka zámku dveří do objektu vodojemu, který se nachází před obcí Budišovice, odkud však nic neodcizil a neprovedl žádný neoprávněný zásah do vodohospodářského zařízení, přičemž poškozené organizaci Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava vznikla na zařízení škoda ve výši 100,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem