Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 12.1.2011

Opava - Vloupání do sklepních boxů v Opavě a další...(7 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 12.1.2011 došlo v okrese Opava ke dvěma nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, kdy hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na částku ve výši 20.000,- Kč.


Vloupání do kůlny na zahradě rodinného domu na ulici Statkové v Opavě

Dne 11.1.2011 v době kolem 23:45 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Statkové v Opavě přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že po odstranění visacího zámku vrat vešel na uzamčenou zahradu u jednoho z rodinných domů, kde dále po vypáčení oka petlice dveří vnikl do dřevěné kůlny. K odcizení žádných věcí nedošlo, poněvadž byl bezprostředně poté vyrušen majitelem zahrady a z místa činu utekl neznámo kam. Poškozenému muži ročníku narození 1988 z Opavy tak byla způsobena celková škoda na zařízení ve výši 200,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do sklepních boxů v panelovém domě na ulici Pekařské v Opavě

V přesně nezjištěné době od 22:00 hod. dne 11.1.2011 do 07:00 hod. dne 12.1.2011 neznámý pachatel spáchal na ulici Pekařské v Opavě přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu, přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že vešel do panelového domu poblíž centra města, kdy se ve sklepním prostoru pokusil páčením uzamčených dveřích vloupat do místnosti kolárny, což se mu však nepodařilo, do místnosti nevnikl, poškozením dveří však způsobil organizaci SBD Rozvoj Opava-Kateřinky škodu ve výši 1.000,- Kč. Dále ve stejné době a na stejném místě nezjištěným způsobem vypáčil zámek dveří do další sklepní místnosti, ve které po vypáčení petlic s visacími zámky dveří vnikl do dvou sklepních boxů, které prohledal a ze kterých nic neodcizil. Po vypáčení petlice dveří s visacím zámkem vnikl do dalšího sklepního boxu, ze kterého odcizil pánské trekinkové jízdní kolo značky Dominátor stříbrné barvy, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1967 z Opavy způsobena škoda ve výši 10.000,- Kč. Celková škoda tak činí 11.000,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Případ rozbití skleněné výplně dveří v hotelu Koruna v Opavě zná pachatele

Dne 12.1.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Poškození cizí věci“, kterého se dopustil muž ročníku narození 1984 z Opavy tím, že v době kolem 03:10 hod. dne 12.12.2010 nohou rozbil skleněnou výplň vstupních dveří do objektu hotelu Koruna na Horním náměstí v Opavě, čímž byla poškozené společnosti Pouba Travel spol. s r.o. Opava způsobena celková škoda ve výši 8.490,- Kč. Případ byl opavskými policisty původně šetřen jako přestupek proti majetku, kdy na základě vyčíslené škody byla celá záležitost překvalifikována na shora uvedenou trestnou činnost.


Výtržnictví ze strany neznámého muže v prostoru nádraží ČD v Dolním Benešově

Dne 12.1.2011 v době kolem 18:40 hod. neznámý pachatel spáchal v prostoru vlakového nádraží ČD v Dolním Benešově přečin „Výtržnictví“ tím, že se na místě veřejně přístupném dopustil hrubé neslušnosti, kdy se obnažoval, v ruce držel svůj pohlavní úd a slovními narážkami obtěžoval zde přítomnou ženu ročníku narození 1989 z Dolního Benešova. Tato jednadvacetiletá žena na sexuální obtěžování ze strany neznámého muže nijak nereagovala, z místa odešla a k fyzickému napadení či kontaktu nedošlo. Případ šetří opavští policisté a kriminalisté.


Výskyt padělané bankovky v hodnotě 200,- Kč v hypermarketu Tesco v Opavě

Dne 12.1.2011 opavští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci zločinu „Padělání a pozměnění peněz“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže nezjištěné době do 12.1.2011 na neznámém místě zhotovil nejméně jeden padělek bankovky v nominální hodnotě 200,- Kč, evidenčního čísla E67220284, a to s úmyslem tuto udat jako platnou a dát jí do peněžního oběhu. Padělaná bankovka byla v době kolem 19:40 hod. dne 12.1.2011 zajištěna jednou z prodavaček na pokladně v hypermarketu Tesco na ulici Těšínské v Opavě, kdy zde touto platil potraviny muž ročníku narození 1978 z Jablunkova, okres Frýdek-Místek. Prvotním šetřením na místě bylo zjištěno, že tento muž údajně o padělku nic neví, obdržel jí na neznámém místě při vrácení finanční částky z bankovky vyšší nominální hodnoty a celá záležitost je předmětem dalšího prověřování a prošetřování.


Kontrola řidiče motorového vozidla pod vlivem návykových látek ve Velkých Heralticích

Dne 12.1.2011 v době kolem 15:30 hod. policejní hlídka z obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích stavěla a kontrolovala poblíž parkoviště restaurace Tři kaštany na ulici Košetické v obci Velké Heraltice řidiče osobního motorového vozidla značky VW Golf, a to muže ročníku narození 1990 ze Svobodných Heřmanic v okrese Bruntál. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu byl tento muž vyzván k podrobení se testu na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek a jedů testerem Drugwipe 5+, kdy tato zkouška vyzněla pozitivně na návykovou látku cannabis. Dvacetiletý řidič byl následně vyzván k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu na protialkoholní záchytné stanici v Opavě, čemuž vyhověl, byl mu zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem