Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 12.11.2010

Opava - Vloupání do prodejny a další...(6 případů) 

 

Vloupání do vítkovské haly

Neznámý pachatel se v nočních hodinách z 11. na 12.listopadu vloupal do společnosti na ulici Lesní ve Vítkově. Po vypáčení dveří vnikl do haly motorových brzd, kde znehodnotil nabíječku akumulátorů a přístroj ke startování motorů. Z přístrojů pachatel vyšrouboval trafa, čímž došlo k jejich úplnému zničení a znehodnocení. Dále vypáčil vnitřní dveře vedoucí do sousedního skladu, do kterého vnikl, ale nic z něj neodcizil. Pachatel se proboural cihlovou stěnou i do další haly skladu. Zde znehodnotil svařovací agregát tím, že z něho vyšrouboval trafo a tím došlo k jeho úplnému zničení a znehodnocení. Odcizením tří traf způsobil pachatel vítkovské společnosti dosud nevyčíslenou škodu, přičemž poškozením přístrojů, dveří a zdi způsobil této společnosti škodu ve výši 22.500,- Kč.
Případ šetří vítkovští policisté jako přečiny krádež vloupáním a poškození cizí věci.


Pokus vloupání do prodejny smíšeného zboží v obci Jakartovice

Činu se dopustil neznámý pachatel noční době z 11. na 12.listopadu v obci Jakartovice. Nejprve nezjištěným způsobem poškodil hlavní celodřevěné dveře v oblasti zámku u tamní trafiky, ale dovnitř nevnikl. Přesto, jeho devětapadesátiletého majiteli způsobil stokorunovou škodu. Dále pachatel vypáčil zadní vstupní dveře skladu prodejny i dveře směřující přímo do prodejny smíšeného zboží. Sklad sice pachatel prohledal, ale nic z něho neodcizil. Jak policisté ohledáním místa činu zjistili, nevnikl ani do prodejny. Třiapadesátileté majitelce obchodu byla poškozením dveří způsobena škoda ve výši dvou tisíc korun.
Případ šetří policisté Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heraldicích jako přečin krádež vloupáním, spáchaný ve stádiu pokusu.


Silně podnapilý muž napadl ženu

Opavští policisté zajistili 12.listopadu kolem třinácté hodiny v domě na ulici Liptovské v Opavě – Kylešovicích sedmdesátiletého Opavana. Ten v silně podnapilém stavu fyzicky napadl jednadvacetiletou ženu. Policisté muže převezli a umístili k vystřízlivění na opavskou protialkoholní záchytnou stanici. Muž nebyl schopen se podrobit dechové zkoušce. Ke zranění napadené ženy naštěstí nedošlo.
Věc šetří opavští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.


Neznámý pachatel chtěl uhradit zboží nalezenými platebními kartami


Policisté opavského obvodního oddělení zahájili 12.listopadu úkony trestního řízení ve věci přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Dne 19.října kolem 13:30 hod. chtěl na opavské čerpací stanici na ulici Těšínské pomocí dvou neoprávněně opatřených platebních karet, těmito zaplatit u obsluhy přes terminál vybrané zboží v prodejně. Terminál ale operaci nepřijal. Pachatel proto platební karty obsluze ponechal a odešel z čerpací stanice pryč. Obě platební karty patřily padesátiletému muži z Opavy, který je ztratil na neznámém místě někde v Opavě.


Pokus neoprávněného užívání dvou motorových vozidel

Neznámý pachatel je podezřelý z přečinu neoprávněného užívání cizí věci, spáchaného ve stádiu pokusu.
Činu se dopustil 12.listopadu v Hradci nad Moravicí, kde se chtěl zmocnit hned dvou motorových vozidel zaparkovaných na různých místech této obce.
K prvnímu případu došlo v době od 16:45 hod. do 16:55 hod na parkovišti přiléhající k ulici Na Cihelně. Neznámý pachatel po předchozím vypáčení zámku levých předních dveří vnikl do zde zaparkovaného osobního automobilu Škoda Octavia. Uvnitř vozu pachatel sice vylomil spínací skřínku, ale vozidlo se mu nastartovat nepodařilo. Osmadvacetiletý majitel do současné doby škodu na svém vozidle vyčíslil.
K druhému případu došlo na ulici Opavské, a to v době od 15:55 hod. do 17:10 hod. Pachatel vnikl nezjištěným způsobem do zde stojícího osobního automobilu také značky Škoda Octavia. I v tomto případě pachatel poškodil spínací skřínku, avšak vůz se mu nastartovat nepodařilo. Škoda na vozidle nebyla do současné doby jeho šestatřicetiletou majitelkou vyčíslena. Ani v jednom případě pachatel z vozidel nic neodcizil.


Dopravní nehodovost

Dopravní policisté šetřili v průběhu pátku 12.listopadu v rámci teritoria Územního obvodu Policie České republiky Opavy dvě dopravní nehody. Při těchto nehodách byly dvě osoby lehce zraněny, přičemž hmotná škoda na majetku byla odhadnuta na částku 55.000,- Kč.

                
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem