Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 12.12.2012

Opava - Odcizil bednu s elektrickým napájením osvětlovacích desek a další ... (5 případů) 

Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu středy dne 12.prosince 2012 v rámci teritoria územního odboru Opava celkem čtyři dopravní nehody. Při těchto nehodách utrpěl jeden z účastníků zranění povahy lehké, přičemž způsobená hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na částku 88.000,- Kč.  
Vloupání do společné kolárny v činžovním domě
Činu se dopustil neznámý pachatel dne 11.prosince 2012 v době od 08:00 hodin do 18:00 hodin v činžovním domě na ulici Milady Horákové v Opavě. Po předchozím vypáčení zámku dveří vnikl do společné kolárny v domě, odkud odcizil pánské crossové kolo značky Cube, černé matné barvy, v hodnotě 16.000,- Kč. Jízdní kolo viselo v místnosti na odkládacím háku umístěném u stropu a bylo uzamčeno lankovým zámkem, v hodnotě 200,- Kč, k dalšímu kolu. Jeho odcizením způsobil neznámý pachatel třicetiletému muži celkovou škodu ve výši 16.200,- Kč. Poškozením zámku dveří kolárny způsobil pachatel navíc škodu ve výši 1.000,- Kč, a to jedné opavské realitní společnosti.
Případ šetří opavští policisté jako přečin krádež vloupáním.
Krádež bedny s elektrickým napájením osvětlovacích desek
K případu došlo v noční době z 27. na 28.listopadu 2012 v Opavě v křižovatce ulic Rybářské a Mařádkové u tamního obchodního centra. Neznámý pachatel odtud odcizil, po předchozím přeštípnutí kovového řetězu a napájecího elektrického kabelu, zde uzamčenou Aku bednu, a to včetně řadiče a akumulátoru, v hodnotě 14.148,- Kč. Přeštípnutím napájecího elektrického kabelu a odcizením shora uvedené Aku bedny učinil takto pachatel neupotřebitelnými tři plastové osvětlovací desky, tyto v hodnotě 9.353,- Kč. Opavským technickým službám tímto neznámý pachatel způsobil celkovou škodu ve výši 23.501,- Kč.
Případ nyní prošetřují opavští policisté jako přečiny krádež a poškození cizí věci.  
Vloupání do rodinného domu
Policisté opavského obvodního oddělení zahájili dne 12.prosince 2012 úkony trestního řízení ve věci přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody, z jejichž spáchání je podezřelý neznámý pachatel. Činu se dopustil dne 12.prosince 2012 v době od 02:00 hodin do 08:00 hodin v Opavě na ulici Pavlíkové. Pachatel, po předchozím vytlačení sklepního okna, vnikl do sklepních prostor jednoho z tamních rodinných domů. Po schodišti následně prošel do prostor přízemí domu, odkud z jedné z místností odcizil na stole odloženou finanční hotovost 300,- Kč a Playstation v hodnotě 4.000,- Kč. Poté neznámý pachatel z domu odešel hlavními dveřmi, které nechal pootevřené. Poškozením zařízení způsobil neznámý pachatel dvaačtyřicetiletému muži navíc škodu ve výši 2.500,- Kč.  
Požár zahradní chatky
K požáru zahradní chatky nacházející se u domu v obci Melč došlo dne 12.prosicne 2012 v době kolem 11:35 hodin. Na místo se dostavili vítkovští policisté a členové Hasičského záchranného sboru Vítkov společně se členy Sboru dobrovolných hasičů Vítkova, kteří požár lokalizovali. Na místě byl přítomen rovněž vyšetřovatel opavských hasičů, který jako příčinu požáru chatky stanovil špatnou instalaci kouřovodu kamen. Při požáru nedošlo ke zranění osob, způsobená hmotná škoda na majetku sedmapadesátiletého muže byla vyčíslena na částku 1000,- Kč. Událost si na místě převzal do své kompetence vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru Opava.
                                                                                                                     
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem