Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 12.2.2010

Domácí násilí v Opavě, Z kabelky uložené pod polštářem "zmizelo" 12tis. Kč a další události (5 případů) 

 
Domácí násilí v Opavě – policisté rozhodli o vykázání agresora z bytu
Opavští policisté zajistili ve večerních hodinách dne 11.2.2010 na ulici Vávrovické v Opavě 43letého muže, který v silně podnapilém stavu slovně a poté fyzicky napadl svou družku, 42letou ženu. Policisté muže převezli a dodali na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Podezřelý muž způsobil napadené ženě lehké zranění s jednorázovým ošetřením.
Věc šetří policisté Obvodního oddělení v Opavě jako přestupek proti občanskému soužití.
Jak se dne 12.2.2010 po vystřízlivění muže ukázalo, shora jmenovaný svou družku napadal opakovaně (ataky měly vzrůstající tendenci), dopouštěl se tak jednání mající znaky domácího násilí. Policisté proto rozhodli o vykázání agresora na dobu 10ti dnů ze společného bydliště, o zásahu informovali Intervenční centrum v Ostravě.
Intervenční centrum poskytuje sociální služby ohroženým osobám v případech vykázání násilné osoby, i všem ostatním občanům, kteří mají problém s domácím násilím.  


 
Řídil motorové vozidlo pod vlivem drog v Kravařích
21letý muž u Opavska je podezřelý ze spáchání přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi.
Jmenovaný dne 12.2.2010 v časně ranních hodinách řídil v Kravařích po ulici Opavské osobní automobil Fiat pod vlivem drog. Toto zjistili kravařští policisté v rámci silniční kontroly, orientačním drogovým testem Drugwipe 5, který byl pozitivní na Amfetamin. Řidič se následně podrobil odbornému lékařskému vyšetření s odběrem vzorku krve, byl mu na místě zadržen jeho řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda s vozidlem. Dechová zkouška na alkohol byla negativní.
Vloupání do motorového vozidla v Děhylově
Neznámý pachatel se dne 12.2.2010 v pravé poledne dopustil přečinů krádeže vloupáním a neoprávněného opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku.
Pachatel v obci Děhylov na ulici Zemědělské rozbil okno zadních levých dveří a vnikl do zde zaparkovaného automobilu Škoda Octavia. Z vozidla odcizil koženou kabelku, ve které byly osobní doklady, platební karta, finanční hotovost 1.000,- Kč a další předměty. Odcizením věcí pachatel způsobil 23letému muži škodu 4.800,- Kč, poškozením vozidla pak škodu 2.000,- Kč.
Z kabelky uložené pod polštářem „zmizelo“ 12tis. Kč
Kravařští policisté šetří přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.
Dosud nezjištěný pachatel se dne 12.2.2010 v polední době v Bolaticích dostal nezajištěnými vchodovými dveřmi do rodinného domu, odkud z ložnice odcizil z kabelky finanční hotovost 12.000,- Kč. Kabelka byla uschována v posteli pod polštářem 79leté ženy.
Dopravní nehodovost
Dopravní policisté v průběhu dne 12.2.2010 nešetřili na Opavsku žádnou dopravní nehodu.
                       

vytisknout  e-mailem