Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 12.3.2013

Opava - Hlučínští policisté šetří případ fyzického napadení na ulici a další...(8 případů) 

 

Dopravní nehoda řidičky osobního automobilu na ulici Mírové náměstí v Hlučíně

Dne 12.03.2013 v době kolem 11:00 hod. řídila žena ročníku narození 1951 z Kozmic osobní motorové vozidlo značky Renault Megane, kdy na ulici Mírové náměstí v Hlučíně couvala z parkovacího místa u prodejny lékárny, přičemž zachytila levou přední částí svého automobilu o pravou zadní část zde stojícího osobního motorového vozidla značky Mazda, jehož majitelkou je žena ročníku narození 1946 z Dolního Benešova. Po tomto střetu odjela do místa svého bydliště, kdy byla chvíli poté vypátrána hlučínskými policisty. Policista ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě tuto ženu při následném prováděném šetření vyzval k odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager s pozitivními výsledky a s naměřenými hodnotami 0,38 promile, 0,42 promile a 0,32 promile alkoholu v dechu. Jednašedesátiletá řidička uvedla, že požila alkoholické nápoje až po nehodě v místě bydliště, a to kolem 11:20 hod. téhož dne. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 10.000,- Kč. Celá záležitost je i nadále v prověřování a v prošetřování.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 12.03.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě k 5 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých 1 osoba utrpěla lehké zranění a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 140.000,- Kč.


Hlučínští policisté šetří případ fyzického napadení na ulici v Hlučíně

Dne 12.03.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Ublížení na zdraví“, kterého se měl dopustit neznámý pachatel tím, že v době kolem 03:15 hod. dne 09.03.2013 v prostrou křižovatky ulic Ostravská a Rovniny v Hlučíně fyzicky napadl poškozeného muže ročníku narození 1983 z Hlučína, kdy jej udeřil pěstí do obličeje, načež poškozený upadl na zem. Poté si neznámý agresivní muž na poškozeného klekl a pěstí jej napadl ještě dalšími 6-7 údery, čímž mu byly způsobeny rozsáhlé hematomy a otoky obou víček, povrchové oděrky v obličeji, zlomenina nosních kůstek, pohmoždění žeber a zlomenina nad očnicovém oblouku oka. Toto zranění si vyžádalo lékařské ošetření v Městské nemocnici v Ostravě s vystavenou pracovní neschopností do 19.03.2013. Případ je nadále v prověřování a v prošetřování.


Odcizení kabelky z nákupního vozíku v supermarketu Billa na ulici Opavské v Hlučíně

Dne 12.03.2013 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně započaty úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v době kolem 11:30 hod. dne 12.03.2013 využil v prodejních prostorách supermarketu Billa na ulici Opavské v Hlučíně chvilkové nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1949 z Hlučína a z nákupního vozíku, který měla neustále při sobě, jí odcizil volně odloženou dámskou koženou kabelku v hodnotě 1.000,- Kč, ve které se nacházely různé osobní doklady, platební karta, různé slevové a klubové karty, dámská kožená peněženka v hodnotě 500,- Kč s finanční částkou na hotovosti ve výši 10.000,- Kč a mobilní telefon značky Nokia C1 v hodnotě 1.000,- Kč, vše tedy v hodnotě 12.500,- Kč. Neznámý pachatel však následně při útěku odcizenou kabelku odhodil i s výše uvedenými věcmi a poškozená žena si ji na místě převzala za přítomnosti pracovníka bezpečnostní ochranné služby prodejny zpět. Ke škodě na majetku tedy nedošlo.


Poškození osobního automobilu na ulici K Velkému dvoru v obci Bohuslavice

Dne 12.03.2012 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Poškození cizí věci“, neboť na podkladě všech doposud zjištěných skutečností je zřejmé, že v blíže neustanovené době od 20:00 hod. dne 07.03.2012 do 10:00 hod. dne 08.03.2012 na ulici K Velkému dvoru v obci Bohuslavice neznámý pachatel poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Škoda Superb, kdy nezjištěným předmětem způsobil souvislý vlnovitý vryp na levé straně automobilu, a to na předních a zadních dveřích a na zadním blatníku, čímž byla poškozené společnosti Business Lease spol. s r.o. Praha způsobena škoda ve výši 15.000,- Kč.


Odcizení osobního automobilu na ulici Pod Hanuší v Hradci nad Moravicí

V noční době od 19:00 hod. dne 11.03.2013 do 06:00 hod. dne 12.03.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Pod Hanuší v Hradci nad Moravicí přečin „Neoprávněné užívání cizí věci“ tím, že se zmocnil a tudíž odcizil zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Škoda Octávia combi modré metalízy, registrační značky 6T5 0260, kdy se v automobilu nacházely doklady k vozu a poškozené ženě ročníku narození 1981 z Hradce nad Moravicí tak byla způsobena celková škoda ve výši 120.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


Vloupání do areálu společnosti Mavet na katastru obce Služovice

V přesně nezjištěné době od 16:00 hod. dne 10.03.2013 do 01:00 hod. dne 12.03.2013 neznámý pachatel spáchal na katastru obce Služovice přečin „Krádež“ a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že po přelezení oplocení vstoupil do uzamčeného areálu společnosti Mavet, kdy z neuzamčeného osobního automobilu značky Rovel v řádně nezajištěné garáži odcizil plechovou kapotu motoru, levé přední dveře a páté zadní dveře vozu, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1988 z Opavy způsobena škoda zjevně převyšující finanční částku ve výši 5.000,- Kč. Dále po vyvěšení vstupních plechových dveří vnikl do objektu elektrické rozvodny, odkud odcizil elektrické čerpadlo a část elektrické turbíny, čímž byla poškozené firmě Mavet a.s. Hořovice způsobena škoda zcela zjevně převyšující finanční částku ve výši 5.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Pětapadesátiletý muž z Vítkova je podezřelý z přečinu „Výtržnictví“

Dne 12.03.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Výtržnictví“ muži ročníku narození 1957 z Vítkova, neboť tento na podkladě všech doposud zjištěných skutečností :
1) v době kolem 14:45 hod. dne 17.02.2013 v prodejně discont - market Lidl ČR na ulici Budišovské ve Vítkově, tedy na místě veřejnosti přístupném, v provozní době a za přítomnosti asi 20 až 30 zákazníků, se dopustil hrubé neslušnosti tím, když verbálně vulgárními výrazy napadl pracovnice prodejny (ženu ročníku narození 1969 z Budišova nad Budišovkou a ženu ročníku narození 1977 z Vítkova), kdy na tyto vykřikoval vulgární výrazy, že jsou „kurvy“ a „piče bílé“, že mají „jít do prdele“ a že jsou „zkurvené rasistky“
2) již na začátku měsíce února letošního roku ve shora uvedené prodejně, tedy na místě veřejnosti přístupném, v provozní době a za přítomnosti 5 zákazníků, se dopustil hrubé neslušnosti, když verbálně, vulgárními výrazy, napadl zaměstnankyni prodejny (ženu ročníku narození 1983 z Vítkova), na kterou vykřikoval že je „kurva“ a „piča bílá“.
Při incidentech nedošlo ke zranění žádné ze zúčastněných osob a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Vše je nadále v šetření ze strany vítkovských policistů.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem