Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 12.4.2009

Vloupání do motorového vozidla, zajištění osoby na PZS a další...(4 případy) 

 

Fyzické napadení na ulici L. Hořké v Kravařích – neznámí pachatelé


Dne 12.4.2009 policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích zahájili úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Ublížení na zdraví“, kterého se dopustili dva dosud neznámí pachatelé tím, že dne 17.3.2009 v době kolem 21:40 hod. před domem na ulici Ludmily Hořké v Kravařích bezdůvodně zezadu napadli poškozeného muže ročníku narození 1974 z Kravař, čímž mu několika ranami pěstí do obličeje a poté nárazem na plastové popelnice způsobili otřes mozku, pohmoždění hrudníku a zlomeninu zubu. Výše uvedený poškozený se podrobil odbornému lékařském vyšetření, přičemž doba léčení trvala od 17.3.2009 do 11.4.2009. Případ je nadále v šetření a kravařští policisté žádají veřejnost o poskytnutí jakýchkoliv informací, které by vedly k zjištění pachatelů této trestné činnosti.


Vloupání do motorového vozidla na ulici Wolkerové ve Vítkově – neznámý pachatel


Dne 12.4.2009 policisté z obvodního oddělení PČR Vítkov zahájili úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v době od 21:30 hod. dne 11.4.2009 do 10:00 hod. dne 12.4.2009 před domem na ulici Wolkerové ve Vítkově vnikl po vyháčkování zadních dveří do zde zaparkovaného a uzamčeného osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Felicia Combi, z něhož odcizil autorádio s CD přehrávačem značky Panasonic včetně odnímatelného čelního panelu, čímž způsobil poškozenému muži ročníku narození 1970 z Vítkova celkovou škodu ve výši 2.000,- Kč.



Dopravní nehodovost


Dne 12.4.2009 došlo v okrese Opava ke dvěma nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla jedna osoba zraněna lehce. V souvislosti s nehodovostí vznikla na majetku škoda ve výši 81.500,- Kč.


Zajištění osoby na PZS Opava k vystřízlivění


Dne 12.4.2009 ve 20:30 hod. byl policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR Opava před domem na ulici Edvarda Beneše v Opavě-Kateřinkách zajištěn muž ročníku narození 1968 z Opavy, který v silně podnapilém stavu ležel na chodníku, nebyl schopen vlastní chůze ani komunikace, ohrožoval svůj život a zdraví a svým jednáním budil veřejné pohoršení. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.

vytisknout  e-mailem