Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 12.6.2012

Opava - Dopravní nehoda automobilu s nezletilou chodkyní v obci Raduň a další...(9 případů) 

 

Dopravní nehoda řidiče automobilu a nezletilé chodkyně v obci Raduň

Dne 12.06.2012 v době kolem 14:00 hod. řídil muž ročníku narození 1960 z Opavy po ulici Gudrichové v obci Raduň osobní motorové vozidlo značky Renault Kangoo, a to ve směru od obce Vršovice směrem k ulici 9. května, kdy na přímém úseku komunikace mu z levého chodníku (z pohledu jeho směru jízdy) vběhla bezprostředně do jízdní dráhy nezletilá chodkyně (dívka ročníku narození 2004 z Opavy). Na tuto vzniklou situaci zareagoval řidič prudkým brzděním a strhnutím řízení vpravo, přičemž střetu mezi přední části automobilu s tělem chodkyně však již zabránit nedokázal, načež dívka upadla na vozovku. Dvaapadesátiletý řidič se při šetření celé nešťastné události podrobil orientační dechové zkoušce detekčním digitálním přístrojem Dräger s negativním výsledkem. Sedmiletá dívka byla po dopravní nehodě převezena sanitním vozidlem RLP do Slezské nemocnice v Opavě, kde byla podle předběžné lékařské zprávy s lehkým zraněním (otřes mozku, odřeniny obličeje, odřeniny a pohmoždění lokte a kolenou) hospitalizována na oddělení dětské chirurgie s neupřesněnou dobou léčení. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo a hmotná škoda na havarovaném vozidle značky Renault činí 5.000,- Kč. Případ je předmětem dalšího prověřování a prošetřování.


Kontrola řidiče osobního automobilu na ulici Krnovské v Opavě

Dne 12.06.2012 v době kolem 15:15 hod. policejní hlídka z Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Krnovské v Opavě řidiče osobního motorového vozidla značky Volvo, a to muže ročníku narození 1965 z Opavy. Tento muž byl ze strany policistů vyzván k podrobení se orientační dechové zkoušce detekčním digitálním přístrojem Drager s negativním výsledkem. Dále byl vyzván k podrobení se testu pomocí testeru Drugwipe 5+ na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle, což bezdůvodně odmítl. Následně byl vyzván i k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologických látek (krve nebo moči), což rovněž bezdůvodně odmítl. Lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že šestačtyřicetiletý muž je v současné chvíli neřidič, poněvadž má na základě zdravotního posudku z prosince roku 2011 vyslovenou blokaci řidičského oprávnění, tedy vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Na místě mu policisté zakázali řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a případ je předmětem dalšího prověřování a prošetřování.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 12.06.2012 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byly 2 osoby zraněny lehce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 25.000,- Kč.


Vloupání do osobního automobilu na ulici Jahodové v Hlučíně

Dne 12.06.2012 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že dne 12.06.2012 v době mezi 19:00 hod. a 19:50 hod. na ulici Jahodové v Hlučíně vnikl po rozbití skleněné výplně předních dveří do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Renault Clio, odkud odcizil dámskou koženou kabelku červené barvy v hodnotě 200,- Kč, ve které se nacházela dámská kožená peněženka červené barvy v hodnotě 400,- Kč s finanční částkou na hotovosti 250,- Kč, se 14 kusy stravenek společnosti Ticket restaurant (á 60,- Kč) v hodnotě 840,- Kč, s různými osobními doklady a s doklady k automobilu, přičemž poškozením vozidla vznikla škoda ve výši 2.000,- Kč. Poškozené ženě ročníku narození 1979 z Dolního Benešova tak byla způsobena celková škoda ve výši 3.690,- Kč.


Odcizení osobního automobilu z pozemku rodinného domu na ulici Hlavní ve Štěpánkovicích

V blíže neupřesněné době od 21:00 hod. dne 11.06.2012 do 04:45 hod. dne 12.06.2012 neznámý pachatel spáchal na ulici Hlavní v obci Štěpánkovice přečin „Porušování domovní svobody“ a přečin „Neoprávněné užívání cizí věci“ tím, že neuzamčenou brankou vstoupil na pozemek jednoho z rodinných domů, následně za pomocí klíče zasunutého z vnější strany vstupních dveří vnikl do tohoto domu, odkud odcizil startovací kartu od osobního motorového vozidla značky Renault Megane Grandtour, registrační značky 5T0 8024. Za pomocí výše zmíněné startovací karty se poté zmocnil tohoto automobilu, jenž byl zaparkován na parkovací ploše před vjezdem na pozemek domu a odejel s ním neznámo kam. Poškozenému muži ročníku narození 1962 ze Štěpánkovic tak byla způsobena celková škoda ve výši 180.000,- Kč, po odcizeném motorovém vozidle bylo vyhlášeno pátrání a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Odcizení tašky před činžovním domem na ulici Březinové v Opavě

Dne 11.06.2012 v době kolem 21:10 hod. neznámý pachatel spáchal před jedním z činžovních domů na ulici Březinové v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že využil chvilkové nepozornosti poškozeného muže ročníku narození 1950 z Opavy, a v době, kdy tento odemykal vchodové dveře domu, tak mu odcizil černou tašku od notebooku v hodnotě 400,- Kč, kterou měl odloženou na schodech u sebe, kdy v tašce se nacházela červená kožená peněženka v hodnotě 250,- Kč s finanční částkou na hotovosti 100,- Kč, nabíječka od mobilního telefonu značky Sony v hodnotě 300,- Kč, digitální kalkulačka černé barvy značky Texas Instrument v hodnotě 400,- Kč a 2 kusy platebních karet v hodnotě 500,- Kč. Výše jmenovanému muži tak byla způsobena celková škoda ve výši 2.350,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Pokus vloupání do sklepních prostor v jednom z bytových domů na ulici Masarykové v Opavě

V přesně nezjištěné době od 08:00 hod. dne 10.06.2012 do 08:00 hod. dne 12.06.2012 neznámý pachatel spáchal v jednom z bytových domů na ulici Masarykova třída v Opavě přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že se pokusil páčením zámku dveří vniknout do společných sklepních prostor domu, což se mu nepodařilo, dovnitř nevnikl, nic neodcizil, Společenství vlastníků bytových jednotek však způsobil celkovou škodu ve výši 2.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vniknutí do bytu na ulici Budišovské ve Vítkově

Neznámý pachatel spáchal na ulici Budišovské ve Vítkově přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že dne 08.06.2012 v době mezi 16:15 hod. a 19:45 hod. dosud nezjištěným způsobem vstoupil přes uzamčené hlavní vstupní dveře do jednoho z bytových domů, kdy následně rovněž dosud přesně nezjištěným způsobem bez použití zjevného násilí vnikl do bytu ženy ročníku narození 1974 z Vítkova, který se nachází ve 4.patře tohoto domu, ze kterého odcizil mobilní telefon značky Nokia v hodnotě 1.200,- Kč, ke škodě neziskové organizace Charita Odry a dále z bytu odcizil 30 kusů stravenek (1 ks/35,- Kč) v hodnotě 1.050,- Kč a mobilní telefon značky Nokia v hodnotě hodnotě 500,- Kč, vše ke škodě shora uvedené poškozené ženy. Celková hmotná škoda tak činí 2.750,- Kč, přičemž na zařízení bytu či domu škoda nevznikla. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Kontrola řidiče osobního automobilu s vysloveným zákazem řízení

Dne 12.06.2012 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání“ muži ročníku narození 1983 z Opavy, neboť tento byl v době kolem 21:00 hod. dne 12.06.2012 ze strany opavské policejní hlídky Policie České republiky stavěn a kontrolován na ulici Otické v Opavě jako řidič osobního motorového vozidla značky Ford Focus, přičemž lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že výše jmenovaný osmadvacetiletý muž je v této chvíli neřidič, poněvadž mu byl z května letošního roku vysloven rozhodnutím Odboru dopravy Magitrátu města Opavy zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu 8 měsíců, tedy až do listopadu 2012. Celá záležitost je předmětem dalšího prověřování a prošetřování.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem