Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 12.7.2011

Opava - Dopravní nehoda s lehkým zraněním motocyklisty a další události (14 případů) 

Dopravní nehoda s lehkým zraněním motocyklisty
K dopravní nehodě došlo dne 12.července 2011 v 19:15 hodin v Opavě v křižovatce ulic Hradecké a Rooseveltové. Dvaasedmdesátiletý muž z Opavy řídil po ulici Rooseveltové (označené jako vedlejší pozemní komunikace), ve směru jízdy od ulice Boženy Němcové k ulici Hradecké, osobní automobil tovární značky Renulat Thalia. Ve shora uvedené křižovatce ale nedal přednost v jízdě po ulici Hradecké (označené jako hlavní pozemní komunikace) jedoucímu mopedu značky Rhon, který řídil ve směru jízdy z centra města na Hradec nad Moravicí šestatřicetiletý muž z Opavy. Řidič osobního vozidla v křižovatce zastavil a poté hodlal pokračovat v jízdě v přímém směru jízdy, avšak se svým vozem se rozjel právě ve chvíli, když do této křižovatky přijížděl zprava motocyklista. Proto své vozidlo v křižovatce náhle zastavil. Motocyklista reagoval na vjetí automobilu do křižovatky strhnutím řízení mopedu vpravo, přičemž došlo k jeho následnému pádu na vozovku.
Ke střetu vozidel nedošlo. Motocyklista byl z místa nehody převezen vozidlem rychlé lékařské pomoci do opavské nemocnice. Dle předběžné lékařské zprávy utrpěl lehké zranění, předpokládanou dobou léčení čtyř týdnů. Dechové zkoušky obou řidičů byly negativní. Hmotná škoda na motocyklu byla vyčíslena na částku 45.000,- Kč.
Policisté dopravního inspektorátu věc šetří jako podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti.
Dopravní nehodovost
V průběhu úterý 12.července 2011 šetřili dopravní policisté na Opavsku dvě dopravní nehody. Při těchto nehodách utrpěla jedna osoba lehké zranění, přičemž hmotná škoda na majetku byla odhadnuta na částku 55.000,- Kč.  
Dvoukolový přívěs odcizil z areálu společnosti v obci Děhylov
Činu se dopustil neznámý pachatel v noční době z 23. na 24.června 2011 v obci Děhylov na ulici Zemědělské. Z volně přístupného areálu zemědělského družstva odcizil dvoukolový přívěs (trailer) za traktor, červené barvy, rozměru 2,5 m x 4 m, s rámem tvořeným kovovými profily tvaru U. Ložná plocha přívěsu byla tvořena plechem, přívěs neměl registrační značku. Škodu ve výši 25.000,- Kč způsobil neznámý pachatel devětašedesátiletému muži Děhylova.
Případ šetří hlučínští policisté jako přečin krádež.
Je podezřelý ze spáchání podvodu
Hlučínští policisté zahájili dne 12.července 2011 úkony trestního řízení ve věci přečinu podvodu, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Shora uvedeného skutku se pachatel dopustil v měsíci září roku 2008 na blíže neurčeném místě, když s jednou úvěrovou společností sepsal smlouvu o půjčce, přičemž do této smlouvy uvedl jako ručitele čtyřiatřicetiletého muže z Hlučínska. Neznámý pachatel tohoto muže ve smlouvě uvedl jako ručitele, avšak bez jeho vědomí a souhlasu. Tím mu způsobil škodu ve výši 53.600,- Kč.  
Peněženku ženě odcizil z kabelky, kterou měla na rameni
Osmačtyřicetiletá žena z Hlučínska dne 12.července 2011 oznámila na policejní služebně v Hlučíně krádež peněženky. Peněženku jí odcizil neznámý pachatel, a to dne 12.července 2011 v době mezi 15:45 hodin a 15:55 hodin v hlučínském hypermarketu Lidl na ulici Celní. Okradená žena měla peněženku uloženou v kabelce, kterou měla zavěšenou na rameni. V odcizené peněžence v hodnotě 500,- Kč se nacházely osobní doklady oznamovatelky, dále finanční hotovost 1.500,- Kč, patnáct stravenek v celkové hodnotě 900,- Kč a platební karta
Hlučínští policisté neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinů krádeže na osobách a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Nález munice pocházející z II. světové války na katastru obce Darkovice
Sedmačtyřicetiletý muž z Ostravy dne 12.července 2011 v odpoledních hodinách telefonicky oznámil na tísňovou linku 158, že při výkopových pracích na katastru obce Darkovice nalezl munici pocházející z II. světové války. Na místo se dostavili hlučínští policisté a policejní pyrotechnik, který si nalezenou dělostřeleckou minu ráže 120 mm převzal ke zneškodnění.
Vloupání do tří sklepních boxů 
K případu vloupání do tří sklepních boxů bytového domu na ulici Mírové náměstí v Hlučíně došlo dne 12.července 2011 v době od 10:00 hodin do 16:00 hodin. Do tohoto domu neznámý pachatel vešel přes otevřené sklepní dveře. Po odstranění visacích zámků vnikl postupně do tří z celkem devatenácti sklepních boxů:
  • Z prvního sklepního boxu, patřícímu dvaačtyřicetiletému muži, pachatel odcizil úhlovou brusku značky Bosch, kotoučovou pilu značky Dewalt, kuchyňský robot značky Moulinex a také visací zámek zajišťující dveře, vše v celkové hodnotě 4.700,- Kč. Poškozením zařízení sklepa způsobil tisícikorunou škodu.
  • Ze sklepa sedmačtyřicetiletého obyvatele domu pachatel odcizil pákové nůžky, svařovací kabely, elektrickou pětadvacetimetrovou prodlužovací šňůru, elektrickou vrtačku značky Makita, elektrickou vrtačku značky Bosch i visací zámek, vše v celkové hodnotě 3.300,- Kč.
  • Ze třetího sklepního boxu odcizil neznámý pachatel nezjištěné množství měděných potrubních kolínek, deset metrů měděných trubek o průměru 15 mm a visací zámek. Devětačtyřicetiletému obyvateli domu tím způsobil celkovou škodu ve výši 3.150,- Kč.
Hlučínští policisté neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.
Poškodil fotovoltaický panel na katastru obce Třebom
Činu se dopustil neznámý pachatel v přesněji nezjištěné době, a to od 2.června do 8.července 2011 na katastru obce Třebom. Nezjištěným předmětem poškodil ochranné sklo fotovoltaického panelu, umístěného ve fotovoltaické výrobně elektřiny na parcele katastrálního území obce Třebom. Škodu ve výši 14.453,- Kč způsobil neznámý pachatel jedné hlučínské společnosti.
Případ šetří hlučínští policisté jako přečin poškození cizí věci.
Notebook odcizil v průběhu návštěvy v bytě

Na základě oznámení osmnáctileté ženy z Opavy zahájili opavští policisté dne 11.července 2011 úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel. Tohoto skutku se dopustil v době od 19.června do 24.června tohoto roku v bytě oznamovatelky na ulici Solné v Opavě. Pachatel jí z bytu odcizil notebook značky Acer v hodnotě 14.538,- Kč.
Odcizení kola z chodby činžovního domu
K odcizení dámského horského jízdního kola značky Merida došlo v nočních hodinách z 11. na 12.července 2011 v činžovním domě na ulici Březinové v Opavě. Kolo měla sedmačtyřicetiletá žena uzamčeno v chodbě domu k zábradlí přes rám lankovým zámkem a navíc měla na řídítkách kola umístěnou šedou taškou na psa v hodnotě 2.500,- Kč. Shora jmenované způsobil neznámý pachatel odcizením kola a tašky celkovou škodu ve výši 17.500,- Kč.
Případ šetří policisté opavského obvodního oddělení jako přečin krádež.
 
Odcizil betonové dlaždice i trámy

Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu krádeže vloupáním. Činu se dopustil v době od 28.června do 12.července 2011 v Opavě na ulici Wolkerové. Po předchozím poškození oplocení pachatel vnikl na pozemek jedné opavské společnosti, odkud následně odcizil celkem 336 kusů betonové dlažby v hodnotě 3.360,- Kč a 3 dřevěné trámy v hodnotě 1.843,- Kč. Poškozením plotu způsobil pětisetkorunovou škodu.
Případ šetří opavští policisté.
Policisté vyhlásili celostátní pátrání po odcizeném vozidle Škoda Octavia
Policisté opavského obvodního oddělení zahájili dne 12.července 2011 úkony trestního řízení ve věci přečinu neoprávněného užívání cizí věci, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Uvedeného skutku se dopustil dne 12.července 2011 v době kolem 12:30 hodin v Opavě – Kateřinkách na ulici U Dráhy. Na tomto místě se neoprávněně zmocnil zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Octavia, registrační značky 3T6 5945, roku výroby 1997, barvy červené. Odcizený automobil jeho jednatřicetiletý majitel z Prahy zaparkoval a řádně zajistil v blízkosti restaurace u Stříbrného jezera. Po odcizeném vozidle vyhlásili opavští policisté celostátní pátrání.
Silně podnapilý muž narušoval občanské soužití
Jednadvacetiletá žena z Vítkovska telefonicky oznámila na tísňovou linku Policie České republiky čísla 158, že v obci na Vítkovsku dochází k napadání rodinných příslušníků ze strany devětačtyřicetiletého muže z Vítkova. Poté, co na místo dorazili vítkoští policisté, tohoto agresivního a silně podnapilého muže zajistili. Vzhledem k tomu, že shora jmenovaný neuposlechl výzvy zakročujících policistů a neustále kolem sebe mával srpem, museli policisté použít donucovací prostředky, konkrétně hmaty a chvaty sebeobrany a nakonec zajištěnému muži přiložili pouta. I před samotným přiložením pout muž kladl aktivní odpor, chtěl zabránit spoutání rukou, přičemž došlo k poranění jeho levé ruky. Policisté proto muže převezli k jednorázovému lékařskému ošetření na chirurgickou ambulanci vítkovské nemocnice. Poté jej umístili k vystřízlivění na opavskou protialkoholní záchytnou stanici. Ke zranění rodinných příslušníků ani ke škodě na majetku nedošlo.
Věc šetří vítkovští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
Odcizení jízdní kola
Činu se dopustil neznámý pachatel dne 12.července 2011 v době od 22:45 hodin do 23:00 hodin v Opavě na ulici Hrnčířské, odkud odcizil pánské crossové jízdní kolo značky Leader Fox, černé barvy, v hodnotě 28.000,- Kč. Třiadvacetiletý muž z Opavy měl své jízdní kolo uzamčeno lankovým zámkem ke stojanu na jízdní kola nacházejícího se před jedním z činžovních domů. Neznámý pachatel lankový zámek v hodnotě sto korun přestřihl.
Případ šetří opavští policisté jako přečin krádež.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem