Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 12.9.2009

Nález munice, vloupání do stánku PNS a další...(6 případů) 

 

Zadržení osoby v celostátním pátrání v Opavě


 

Dne 12.9.2009 v 01:50 hod. policejní hlídka z dopravního inspektorátu Policie České republiky Územního odboru vnější služby Opava kontrolovala na ulici Hobzíkové v Opavě osobní motorové vozidlo značky Ford, kdy řidič nemohl na místě hodnověrně prokázat svou totožnost a proto byl předveden do budovy obvodního oddělení PČR Opava na ulici Vaškovo náměstí v Opavě. Zde bylo lustracemi v dostupných evidencích zjištěno, že se jedná o muže ročníku narození 1971 z Opavy a že je tento muž v celostátním pátrání na žádost Okresního soudu v Opavě ve věci zjištění jeho pobytu a dostavení se k soudu. Po dohodě s pracovníkem Okresního soudu v Opavě byl muž po procesních úkonech propuštěn.


 


 

Vloupání do novinového stánku na ulici Olbrichové v Opavě – neznámý pachatel


 

V blíže neupřesněné době od 14:30 hod. dne 11.9.2009 do 13:00 hod. dne 12.9.2009 neznámý pachatel spáchal na ulici Olbrichové v Opavě trestný čin „Krádež“ tím, že po rozbití skleněné výplně výlohy a odsunutí mříži vnikl do stánku PNS, ze kterého odcizil 50 ks DVD (různé filmy a pohádky) v hodnotě 2.500,- Kč a 6 ks různých časopisů v hodnotě 300,- Kč, kdy na zařízení způsobil škodu ve výši 2.000,- Kč, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1950 z Opavy-Kateřinek způsobena celková škoda ve výši 4.800,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


 


 

Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění


 

Dne 12.9.2009 ve 14:00 hod. policejní hlídka z obvodního oddělení PČR Vítkov viděla, jak po silnici III. třídy vedoucí z Vítkova na Podhradí se pohybuje silně podnapilý muž, který nerespektuje dopravní předpisy a svým jednáním bezprostředně ohrožuje život a zdraví své osoby a ostatních účastníků silničního provozu a dále ohrožuje BESIP (bezpečnost a plynulost silničního provozu). Muž ročníku narození 1969 ze Svatoňovic byl proto policisty zajištěn a bylo rozhodnuto o jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.


 


 

Nález munice pocházející z 2. světové války na katastru obce Závada


 

Dne 12.9.2009 v 16:00 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1966 ze Závady, že před chvíli při procházce lesem na katastru obce Závada nalezl nějaký předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Na místo byla vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Hlučíně, která zajistila místo nálezu do příjezdu policejního pyrotechnika Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje, pracoviště ve Frýdku-Místku, který si převzal a k zneškodnění převezl dělostřeleckou minu ráže 82 mm.


 


 

Dopravní nehodovost


 

Během dne 12.9.2009 nebyla opavským policistům nahlášena dopravní nehoda.


 

 

Zadržení podnapilého řidiče motorového vozidla na ulici Hradecké v Opavě


 

Dne 12.9.2009 v době kolem 22:20 hod. spáchal muž ročníku narození 1984 z Opavy trestný čin „Ohrožení pod vlivem návykové látky“ tím, že ve shora uvedené době řídil po ulici Hradecké v Opavě ve směru do centra města osobní motorové vozidlo značky Ford Escort, ač byl ovlivněn alkoholickými nápoji. Shora uvedený muž byl bezprostředně po své zastavení s motorovým vozidlem kontrolován policejní hlídkou dopravního inspektorátu Policie České republiky Územního odboru vnější služby Opava, přičemž předložil veškeré doklady potřebné k řízení a provozu motorového vozidla. Následně byl ze strany policistů vyzván k odbornému měření dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Dräger, čemuž vyhověl, kdy tato vyzněla pozitivně s naměřenou hodnotou 2,06 promile alkoholu v jeho dechu. V daném případě vykonával ve stavu vylučujícím způsobilost (což si přivodil vlivem návykové látky) činnost, při které by mohl ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku. Pětadvacetiletý muž se k požití alkoholických nápojů před řízením automobilu doznal, kdy uvedl, že vypil 4 piva a souhlasil s naměřenou hodnotou. Na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Vzhledem k tomu, že muž začal být vůči policejní hlídce agresivní, slovně urážel a vyhrožoval policistům a odmítal dále spolupracovat, byl zajištěn a dodán na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Při služebním zákroku nedošlo k žádnému zranění osob ani ke škodě na majetku. Ve věci bude konáno zkrácené přípravné řízení, ve kterém bude výše jmenovanému muži sděleno podezření ze shora uvedeného trestného činu.

vytisknout  e-mailem