Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 13.11.2013

Opava - Úmrtí muže v centru města Opavy a další...(5 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 13.11.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě k 1 nahlášené a šetřené dopravní nehodě, bez zranění osob, kdy celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 15.000,- Kč.


Odcizení platební karty v kanceláři Obecního úřadu v obci Hlubočec

Dne 12.11.2013 v době mezi 08:00 hod. a 15:45 hod. neznámý pachatel spáchal v obci Hlubočec přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že z volně přístupné kanceláře v přízemí budovy Obecního úřadu odcizil ze stolu platební kartu v hodnotě 300,- Kč a telefonní notes hnědé barvy v hodnotě 50,- Kč, vše ke škodě poškozené organizaci Obec Hlubočec. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 13.11.2013 v 00:15 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě zajistila v restauraci Absolut Bar na ulici Zámecký okruh v Opavě muže ročníku narození 1977 z Opavy, který v silně podnapilém stavu vyhrožoval sebepoškozením. Vzhledem k tomu, že orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 1,73 promile alkoholu v dechu a protože zde byla důvodná obava, že si ublíží na životě či zdraví, bylo ze strany zakročujících policistů rozhodnuto o jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku.


Úmrtí muže v centru města Opavy

Dne 13.11.2013 v 18:30 hod. telefonicky oznámila na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 žena ročníku narození 1956 z Opavy, že když nyní procházela kolem átria u budovy Dětského domova v parku na ulici Dvořákovy sady v Opavě, tak viděla, jak na zemi leží nějaký muž, který je s největší pravděpodobností v bezvědomí. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě a rovněž i osádka sanitního vozidla RZS Opava s ošetřující lékařkou. V neznámé, na zemi ležící osobě byl zjištěn muž ročníku narození 1961 z Opavy, který i přes urgentně poskytnutou lékařskou pomoc ještě téhož dne zemřel. Přítomna lékařka tělo zemřelého na místě ohledala, kdy příčinu smrti nebyla schopna přímo určit a nařídila zdravotní pitvu v Ústavu soudního lékařství při Fakultní nemocnici s Poliklinikou v Ostravě-Porubě. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.


Vloupání do osobního automobilu na ulici Na Pastvisku v Opavě-Kateřinkách

Dne 13.11.2013 v době kolem 21:50 hod. neznámý pachatel spáchal na parkovišti u budovy restaurace Kašpárkova hasičárna na ulici Na Pastvisku v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že po rozbití skleněné výplně předních dveří vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Fiat Punto, odkud odcizil volně odložený číšnický flek černé barvy v hodnotě 200,- Kč s finanční částkou na hotovosti 8.616,- Kč, přičemž škoda na zařízení automobilu činí 5.000,- Kč. Poškozenému muži z Opavy-Kateřinek a poškozené soukromé firmě z Opavy tak byla způsobena celková škoda ve výši 13.816,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem