Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 13.2.2014

Opava - Vloupání do haly drůbežárny v obci Radkov a další...(11 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 13.2.2014 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 4 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byly 4 osoby zraněny lehce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 220.000,- Kč.


Případ poškozeného herního automatu v hlučínské herně zná pachatele

Dne 12.2.2014 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Poškození cizí věci“ muži ročníku narození 1975 z Hlučína, neboť tento v době kolem 23:20 hod. dne 4.1.2014 v herně Bludička na ulici Ostravské v Hlučíně úmyslně poškodil skleněnou část herního automatu, a to úderem pěstí, čímž tímto svým protiprávním chováním a jednáním způsobil poškozené společnosti z Olomouce škodu ve výši 16.036,- Kč.


Vloupání do areálu sběrny druhotných surovin na ulici Markvartovické v Ludgeřovicích

Dne 14.2.2014 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neustanovené době od 16:00 hod. dne 12.2.2014 do 07:45 hod. dne 13.2.2014 na ulici Markvartovické v obci Ludgeřovice vnikl po rozpletení pletiva oplocení do uzamčeného areálu sběrny druhotných surovin, kdy po vypáčení víka kontejneru odcizi1 58 kg mosazi, 21 kg měděného drátu, 108 kg opálené mědi, 26 kg olova a dvoukolový vozík, čímž způsobil poškozené společnosti z Ostravy předběžnou škodu ve výši 20.322,- Kč a další společnosti z Ostravy vznikla na zařízení škoda ve výši 1.000,- Kč.


Vloupání do osobního automobilu na ulici Hlučínské v Dolním Benešově

Dne 13.2.2014 zahájili policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že dne 13.2.2014 v době mezi 18:20 hod. a 18:30 hod. na parkovišti před prodejnou Hruška na ulici Hlučínské v Dolním Benešově vnikl po rozbití skleněné výplně okna zadních dveří do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Škoda Octávia, ze kterého odcizil notebook značky Toshiba a počítačovou myš v celkové hodnotě 25.300,- Kč, přičemž škoda na automobilu činí 3.000,- Kč. Poškozenému muži z Bolatic tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 28.300,- Kč.


Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykových látek v Hradci nad Moravicí

Dne 13.2.2014 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání“, kterého se dopustil muž ročníku narození 1987 z Hradce nad Moravicí, neboť tento řídil po ulici Opavské v Hradci nad Moravicí osobní motorové vozidlo značky Renault Megané, ačkoliv má rozsudkem Okresního soudu v Opavě vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel až do února roku 2019. Tato skutečnost byla zjištěna při silniční kontrole ze strany hradeckých policistů PČR a lustracemi v dostupných evidencích, kdy orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager u něj vyzněla negativně, následný test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle však vyzněl pozitivně na návykovou látku Amphetamin. Na výzvu ze strany zakročujících policistů se sedmadvacetiletý muž podrobil i lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě a bylo mu opětovně zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Případ odcizených dokladů a peněz na ubytovně Bílý dům v Kravařích zná pachatele

V době ze dne 15.12.2013 na den 16.12.2013 neznámý pachatel spáchal v budově ubytovny Bílý dům na ulici Nádražní v Kravařích přečin „Porušování domovní svobody“, přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že v době kdy poškozený muž ročníku narození 1993 z Budišova nad Budišovkou spal v neuzamčeném pokoji, tak vstoupil dovnitř a z okenního parapetu odcizil volně odloženou peněženku s různými osobními doklady, s platební kartou a s finanční částkou na hotovosti 600,- Kč, čímž měla být výše jmenovanému poškozenému muži způsobena celková škoda ve výši 750,- Kč.
Dodatek : Případ šetřili policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích, kdy jako pachatele shora uvedeného protiprávního jednání a chování majetkového charakteru ustanovili muže ročníku narození 1995 z Opavy-Kateřinek, kterému tak dne 13.2.2014 ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření pro uvedenou trestnou činnost.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na katastru obce Hněvošice

Dne 13.2.2014 v 11:15 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1953 z Oldřišova, že před chvíli při procházce v lese na katastru obce Hněvošice, a to poblíž místních vodojemů, nalezl nějaký předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích do příjezdu policejního pyrotechnika PČR z Expozitury ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl dělostřelecký granát ráže 122 mm.


Opavští policisté šetří případ fyzického napadení muže na ulici Mostní v Opavě

Dne 12.2.2014 v době kolem 22:15 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Mostní v Opavě přečin „Výtržnictví“ tím, že na chodníku bezdůvodně fyzicky kopem do břicha a poté i kopem do obličeje napadl poškozeného muže ročníku narození 1951 z Vítkova, kterému tak způsobil lehké zranění, které si vyžádalo jednorázové lékařské ošetření ve Slezské nemocnici v Opavě. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení kompostéru z pozemku rodinného domu na ulici U Mlýnka v Opavě-Kateřinkách

V blíže neustanovené době od 17:00 hod. dne 11.2.2014 do 15:00 hod. dne 12.2.2014 neznámý pachatel spáchal na ulici U Mlýnka v Opavě-Kateřinkách přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po přelezení oplocení vstoupil na pozemek jednoho z rodinných domů, kde z volně přístupného přístavku odcizil plastový kompostér černé barvy v hodnotě zcela zjevně nepřevyšující finanční částku ve výši 5.000,- Kč, ke škodě poškozené organizaci Statutární město Opava a dále pak na zahradě tohoto domu poškodil polámáním větví strom meruňky a strom jabloně, čímž způsobil poškozené ženě z Opavy-Kateřinek škodu ve výši 500,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykových látek v Opavě

Dne 13.2.2014 v době kolem 20:45 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Skladištní v Opavě řidiče osobního motorového vozidla značky Fiat Punto, a to muže ročníku narození 1989 z Opavy. Lustrací v dostupných evidencích bylo zjištěno, že tento muž nevlastní řidičský průkaz pro žádnou podskupinu řidičského oprávnění. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager u něj vyzněla negativně, následný test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle však vyzněl pozitivně na návykovou látku Methamphetamin. Čtyřiadvacetiletý řidič byl následně vyzván ze strany zakročujících policistů k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči), což bezdůvodně odmítl. Na místě mu bylo zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování.


Vloupání do budovy odchovny drůbeže v obci Radkov

Neznámý pachatel spáchal v obci Radkov přečin „Krádež“ a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že v blíže nezjištěné době ode dne 6.2.2014 do dne 13.2.2014 po vypáčení dveří vnikl do místní haly odchovny drůbeže, odkud odcizil topné dělo značky Munters červené barvy, WAPku značky Alto modré barvy a elektrocentrálu, kdy dále odstřihal a odcizil elektroinstalaci topení, krmné linky a ventilace, čímž způsobil odcizením věcí škodu ve výši 55.000,- Kč a škodu poškozením dveří a elektroinstalace technologického vybavení haly ve výši 150.000,- Kč, poněvadž tato částka představuje náklady nezbytně nutné na uvedení elektroinstalace do původního stavu, včetně nutné projektové dokumentace, práce a materiálu, znovuzapojení technologického vybavení, kalibrace a nutných revizí. Poškozenému muži z Opavy-Kateřinek tak byla způsobena celková hmotná škoda ve výši nejméně 205.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem