Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 13.3.2011

Opava - Pracovní úraz na staveništi Tyršova stadionu v Opavě a další...(7 případů) 

 

Nález munice pocházející z období 2. světové války na katastru obce Markvartovice

Dne 13.3.2011 v 16:30 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1972 z Markvartovic, že před chvíli nalezl při zemních pracích u vojenského pěchotního bunkru na katastru obce Markvartovice nějaké předměty, které vypadají jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně do příjezdu policejního pyrotechnika Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, pracoviště ve Frýdku-Místku, který si převzal a následně k zneškodnění odvezl 1 kus ručního granátu F1 vzoru 42 ruské výroby a 1 kus ručního granátu R34 československé výroby.


Rozbití okna autobusu u fotbalového hřiště na ulici Mírové v obci Velké Hoštice

V blíže neupřesněné době od 16:00 hod. dne 11.3.2011 do 09:45 hod. dne 13.3.2011 neznámý pachatel spáchal na parkovišti u fotbalového hřiště na ulici Mírové v obci Velké Hoštice přečin „Poškození cizí věci“ tím, že nezjištěným způsobem rozbil na zde zaparkovaném a uzamčeném autobuse značky Sor žluté barvy pravý přední světlomet značky Hella o rozměrech 12 x 24 cm v hodnotě 5.000,- Kč a dále za pomocí kamene rozbil skleněnou výplň druhého okna na levém boku autobusu o rozměrech 128 x 87 cm v hodnotě 10.000,- Kč, čímž byla poškozené společnosti TQM Holding spol. s r.o. Opava způsobena celková škoda ve výši 15.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Poškození automobilů v obci Vávrovice, část Držkovice

V přesně nezjištěné době mezi 01:15 hod. a 07:20 hod. dne 13.3.2011 neznámý pachatel spáchal v obci Vávrovice, část Držkovice přečin „Poškození cizí věci“ tím, že :
1) rozbil skleněnou výplň zadního okna na osobním motorovém vozidle značky Mazda 3, které bylo zaparkováno na travnaté ploše u jednoho z rodinných domů na ulici Držkovické, čímž byla muži ročníku narození 1987 z Opavy způsobena škoda ve výši 4.000,- Kč
2) neznámým předmětem poškodil-poškrábal lak na pátých zadních dveří u osobního motorové vozidla značky Škoda Octávia combi, které bylo zaparkováno před jedním z domů na ulici Polské, čímž společnosti Moravskoslezské výtahy spol. s r.o. Dolní Benešov vznikla škoda ve výši 2.500,- Kč
3) poškrábáním neznámým předmětem poškodil lak na levých zadních dveřích a na levém zadním blatníku u osobního motorového vozidla značky Škoda Fábia, které rovněž stálo zaparkováno na ulici Polské, čímž muži ročníku narození 1986 z Kravař byla způsobena škoda ve výši 5.000,- Kč
4) poškrábáním nezjištěným předmětem poškodil lak přední kapoty u osobního motorového vozidla značky Mercedes Benz, které stálo zaparkováno před dalším z rodinných domů na ulici Držkovické, čímž ženě ročníku narození 1957 z Opavy způsobil škodu ve výši 2.500,- Kč
5) poškrábáním nezjištěným předmětem poškodil lak u pátých zadních dveřích na osobním motorovém vozidle značky Mercedes Benz, které bylo zaparkováno na stejném místě ulice Držkovické, čímž ženě ročníku narození 1988 z Opavy způsobil škodu ve výši 2.500,- Kč.
Celková škoda tak byla vyčíslena na celkovou finanční částku ve výši 16.500,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Pracovní úraz na staveništi Tyršova stadionu na ulici Boženy Němcové v Opavě

Dne 13.3.2011 v 18:00 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1954 z Opavy, že před chvíli došlo na staveništi při rekonstrukci areálu Tyršova stadionu na ulici Boženy Němcové v Opavě k pracovnímu úrazu, kdy muž ročníku narození 1972 z Plzně spadl z lešení, a to z výšky 4 metrů na zem. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Opavě, která zjistila, že sanitní vozidlo RZS Opava převezlo poškozeného muže k lékařskému ošetření do Slezské nemocnice v Opavě, kde jej lékaři hospitalizovali k pozorování na traumatologickém oddělení V3. Zranění osmatřicetiletého muže je povahy lehké, kdy byl rovněž nařízen odběr krve, zda-li u něj není přítomnost alkoholických nápojů. Prvotním šetřením nebylo zjištěno cizí zavinění na pádu poškozeného muže a o celé záležitosti rovněž bude vyrozuměn Inspektorát bezpečnosti práce, který si provede vlastní prošetření ve své kompetenci.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava po krádeži okapového svodu v Opavě

Dne 13.3.2011 ve 20:30 hod. policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě zajistili na ulici Kasárenské v Opavě muže ročníku narození 1976 z Opavy, který byl v silně podnapilém stavu, měl u sebe měděný okapový svod, kdy nedokázal vysvětlit, odkud tento okapový svod pochází. Policistům pouze uvedl, že jej odcizil na blíže nespecifikovaném místě v Opavě. Provedenou orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 2,37 promile alkoholu v jeho dechu, kdy bylo následně rozhodnuto o jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ majetkové trestné činnosti výše jmenovaného pětatřicetiletého muže je předmětem dalšího šetření ze strany opavských policistů a kriminalistů.


Vloupání do rekreační chaty na katastru Vítkova, část Podhradí

V neupřesněné době ode dne 23.1.2011 do dne 13.3.2011 neznámý pachatel po vypáčení dřevěných laťkových dveří a zámku dveří se škodou ve výši 1.500,- Kč vnikl do vnitřních sklepních prostor jedné z rekreačních chat na chatovišti Pod Nýtkem ve Vítkově, části Podhradí, odkud odcizil radiomagnetofon značky Philips černé barvy v hodnotě 2.000,- Kč, ruční elektrický hoblík značky Asist černé barvy v hodnotě 900,- Kč, plechovou krabici zelené barvy se sadou závitníku a oček v hodnotě 500,- Kč, plastový kufřík šedé barvy s nářadím (gola klíče, račna a imbusové klíče) v hodnotě 500,- Kč a ruční zahradnické nůžky v hodnotě 120,- Kč, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1943 z Havířova, okres Karviná způsobena celková škoda ve výši 5.520,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově pro přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“.


Požár trávy na ulici Bezručové v Budišově nad Budišovkou

Dne 13.3.2011 v 16:00 hod. telefonicky oznámila na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 žena ročníku narození 1947 z Budišova nad Budišovkou, že poblíž teletníku na ulici Bezručové v Budišově nad Budišovkou doutná tráva. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR ve Vítkově, která zjistila, že požár 5.000 m2 trávy již uhasili hasiči s jedním vozidlem HZS Vítkov a dále dvě vozidla hasičů SDH Budišov nad Budišovkou. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nebyla způsobena žádná škoda na majetku. Celou záležitost si na místě převzal k dalšímu došetření a opatření vyšetřovatel hasičů HZS Opava.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem