Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 13.6.2010

Opava - Odcizení jízdního kola a další...(8 případů) 

 

Zadržení řidiče motorového vozidla pod vlivem návykových látek v Opavě

Dne 13.6.2010 v době kolem 07:50 hod. policejní hlídka z dopravního inspektorátu Policie České republiky Územního odboru Opava prováděla hlídkovou činnost v rámci dopravně-bezpečnostní akce na ulici Těšínské v Opavě, kdy v prostoru bývalé točny MHD poblíž podniku Ostroj policisté stavěli a kontrolovali řidiče osobního motorového vozidla značky Fiat Brava, a to muže ročníku narození 1990 z Ostravy. Po předložení všech dokladů nutných k provozu a řízení motorového vozidla byl tento řidič vyzván k odbornému měření dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Dräger, zda-li není ovlivněn alkoholickými nápoji. Toto měření vyznělo negativně. Dále byl u řidiče proveden i test na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek a jedů testerem Drugwipe 5+ s pozitivním výsledkem na látky amphetamin a cannabis. Poté byl výše uvedený devatenáctiletý muž vyzván k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve + moči) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě, čemuž vyhověl. Na místě mu byl rovněž zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Případ je nadále v šetření.


Zadržení podnapilého řidiče motorového vozidla v Hlučíně

Dne 13.6.2010 v 06:40 hod. v rámci dopravně-bezpečnostní akce stavěla policejní hlídka z obvodního oddělení PČR Hlučín na ulici Ostravské v Hlučíně projíždějící osobní motorové vozidlo značky Peugeot 106. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení motorového vozidla bylo zjištěno, že řidičem automobilu je muž ročníku narození 1958 z Ostravy. Z důvodu podezření na požití alkoholických nápojů před jízdou, kdy z dechu řidiče byl cítit alkohol, byl dvaapadesátiletý muž vyzván, aby se podrobil odbornému měření dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager. Toto odborné měření vyznělo pozitivně a naměřenými hodnotami 0,52 promile a 0,50 promile alkoholu v jeho dechu. S naměřenými hodnotami výše jmenovaný muž souhlasil, doznal požití 1 litru 12 stupňového piva z večera, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologických látek (krve nebo moči) nepožádal a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Odcizení jízdního kola z nezajištěného sklepa domu v obci Branka u Opavy

Dne 13.6.2010 v době mezi 06:30 hod. a 15:00 hod. neznámý pachatel spáchal v jednom z domů na ulici Cihelní obci Branka u Opavy přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že z nezajištěného sklepa odcizil uzamčené pánské horské jízdní kolo značky Author typu Series stříbrné barvy, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1980 z Hradce nad Moravicí způsobena škoda v celkové výši 6.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 13.6.2010 byla opavským policistům nahlášena jedna dopravní nehoda, bez zranění osob, kdy hmotná škoda byla vyčíslena na částku 15.500,- Kč.
 


Vloupání do prodejny na Horním náměstí v Opavě

Dne 13.6.2010 v době kolem 01:45 hod. neznámý pachatel spáchal na Horním náměstí v Opavě přečin „Krádež“ tím, že po rozbití skleněné výplně dvojitého okna vnikl do prodejny se sportovním oblečením Xride Skateshop, odkud odcizil hifi věž značky JVC stříbrné barvy v hodnotě 6.000,- Kč, dále odcizil volně vystavené zboží (čepice a pásky různých značek) v hodnotě 15.000,- Kč, kdy rozbitím skleněné výplně okna způsobil škodu ve výši 1.000,- Kč. Soukromé firmě z Jeseníku tak byla způsobena celková škoda ve výši 22.000,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení nezajištěného motocyklu od restaurace v obci Děhylov

Dne 13.6.2010 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Neoprávněné užívání cizí věci“, kterého se dopustil dosud neznámý pachatel tím, že v době od 22:00 hod. do 23:00 hod. dne 12.6.2010 odcizil nezajištěný malý motocykl značky Jawa 50-20 Pionýr červené barvy, registrační značky OPA 25-88, který byl zaparkován na volně přístupném parkovišti u restaurace U žáby v obci Děhylov, čímž byla ženě ročníku narození 1940 z Hlučína způsobena škoda ve výši 3.000,- Kč.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 13.6.2010 ve 21:45 hod. byl policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR Opava před benzínovou čerpací stanici OMV na ulici Těšínské v Opavě zajištěn muž ročníku narození 1968 z Opavy, který v silně podnapilém stavu ležel na zemi, nebyl schopen vlastní chůze ani komunikace, ohrožoval svůj život a zdraví a budil veřejné pohoršení kolemjdoucích osob. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Dechovou zkoušku nebyl schopen dvaačtyřicetiletý muž vykonat pro svou podnapilost. Případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 13.6.2010 ve 21:30 hod. byl přivolanými opavskými policisty zajištěn v jednom z bytů panelového domu na ulici Haškové v Opavě muž ročníku narození 1962 z Velkých Hoštic, neboť tento v silně podnapilém stavu (orientační dechová zkouška u něj prokázala hodnotu 3,54 promile alkoholu v jeho dechu) slovně a fyzicky napadal svou přítelkyni, ženu ročníku narození 1956 z Opavy, kterou urážel hanlivými výrazy, povalil jí na zem a několikrát do ní kopl. Vzhledem k tomu, že zde vznikla důvodná obava, že osmačtyřicetiletý muž bude ve svém protiprávním jednání pokračovat, bylo rozhodnuto o jeho umístění na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění zúčastněných osob nedošlo a případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem