Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 13.7.2012

Opava - Dva případy výtržnictví a další události (9 případů) 

Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu pátku dne 13.července 2012  v rámci teritoria Územní odboru Policie České republiky Opava pouze jednu dopravní nehodu. Při této nedošlo ke zranění osob, způsobená hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na částku 120.000,- Kč.
Poškodil skleněnou výplně čekárny autobusového nádraží

Činu se dopustil neznámý pachatel v noční době z 15. na 16.června 2012 v Hlučíně na tamním autobusovém nádraží, kde poškodil skleněnou výplň čekárny. Městu Hlučín tím způsobil škodu v celkový výši 19.836,- Kč.
Hučínští policisté věc zpočátku šetřili jako přestupek proti majetku. Na podkladě vyčíslení škody případ dne 12.července 2012 překvalifikovali na přečin poškození cizí věci a téhož dne zahájili úkony trestního řízení.
Pracovní úraz

Hradečtí policisté zahájili dne 13.července 2012 úkony trestního řízení ve věci přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, jehož se mohl dopustit neznámý pachatel.
Dne 13.7.2012 v době kolem 07:45 hodin došlo v Raduni na ulici Zámecké, při rekonstrukci zámecké sýpky k těžkému zranění pokrývače, třiatřicetiletého muže z Jižní Moravy. Muž při rekonstrukci střechy zámecké sýpky spadl z výšky cca osmi metrů na zem. Z místa nehody byl převezen vozidlem rychlé záchranné služby k lékařskému vyšetření do opavské nemocnice, kde byl hospitalizován. Dle předběžné lékařské zprávy utrpěl zranění povahy těžké, s předpokládanou dobou léčení tří až čtyř měsíců.
Hradečtí policisté nyní provádějí další šetření za účelem zjištění, zdali na pádu shora jmenovaného nenese zavinění cizí osoba. O případu budou informovat příslušný inspektorát bezpečnosti práce.
Je podezřelý z ublížení na zdraví a výtržnictví

Kravařští policisté sdělili dne 12.července 2012 třiadvacetiletému muži z Opavska podezření ze spáchání přečinů ublížení na zdraví a výtržnictví.
Shora vyjmenovaných skutků se měl podezřelý muž dopustit dne 9.dubna tohoto roku v době kolem 01:25 hodin před vchodem do baru v jedné z obcí na Kravařsku. Zde měl fyzicky napadnout sedmadvacetiletého muže z Opavska, a to takovou razancí, že napadený měl upadnout na zem, kde se měl hlavou udeřit o dlažbu chodníku. Napadený utrpěl zranění hlavy a zhmoždění obličeje, s dobou léčení do 20.5.2012. Tedy podezřelý muž se měl na místě veřejnosti přístupném dopustit hrubé neslušnosti tím, že napadl jiného a jinému úmyslně ublížil na zdraví. Případ je šetřen formou zkráceného přípravného řízení.
Případ fyzického napadení v Opavě – Kateřinkách 

Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinů krádeže na osobách, výtržnictví a neoprávněného opatření padělání a pozměnění platebního prostředku. Vyjmenovaných skutků se dopustil dne 13.července 2012 v době kolem 03:45 hodin v Opavě – Kateřinkách na ulici Pekařské před vchodem do panelového nacházejícího se v blízkosti provozovny tamní pizzerie. Zde neznámý pachatel fyzicky napadl dvacetiletého muže z Opavy, a to dřevěnými tyčemi a pěstmi do oblasti hlavy. Když agresivní muž strhl napadeného na travnatou plochu před domem, pokračoval ve fyzickém napadání kopy do jeho těla. Následně poškozenému odcizil jeho značkový snowbordový batoh s věcmi. V batohu se nacházely: DVD nosič s originální počítačovou hrou, kniha, černá kovová svítilna, dvoje sluneční brýle, hustilka na jízdní kolo, MP přehrávač se sluchátky, svazek klíčů a látková peněženka s platební kartou a osobními doklady poškozeného. Neznámý pachatel odcizil shora jmenovanému věci v celkové hodnotě 3.150,- Kč, přičemž zranění napadeného si vyžádalo lékařské ošetření v opavské nemocnici, s předběžnou dobou léčení jednoho týdne.
Jízdní kolo odcizil ze společných prostor domu

K případu došlo dne 13.července 2012 v době od 06:30 hodin do 13:30 v činžovním domě na ulici Skřinávčí v Opavě. Neznámý pachatel odcizil ze společných prostor domu zde lankovým zámkem uzamčené pánské horské jízdní kolo značky X-Fact Dirt, bílé barvy. Jeho odcizením způsobil neznámý pachatel pětačtyřicetileté ženě z Opavy škodu ve výši 9.049,- Kč.
Případ šetří opavští policisté jako přečin krádež.
Řídil motorové vozidlo, ačkoli to měl soudním rozhodnutím zakázáno
Policisté opavského obvodního oddělení zahájili dne 13.července 2012 úkony trestního řízení úkony ve věci přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, z jehož spáchání je podezřelý sedmadvacetiletý muž z Východních Čech.
Shora uvedeného skutku se měl dopustit dne 13.července 2012 v době kolem 14:25 hodin v Opavě na ulici U Jakatařské brány. Jako řidiče osobního automobilu tovární značky Citroen u něj provedli silniční kontrolu strážníci Městské policie Opava. Po jejich zjištění, že se jedná o řidiče, který má soudem uložen zákaz činnosti, přivolali strážníci na místo kontroly Policii České republiky. Opavští policisté tohoto řidiče na místě dle trestního řádu zadrželi, o čemž informovali Okresní státní zastupitelství v Opavě. Zadrženého muže poté eskortovali na policejní služebnu a po provedení procesních úkonů ho následně ze zadržení propustili na svobodu. Tomuto řidiči uložil zákaz činnosti, spočívající v zákazu řízení motorových vozidel na dobu čtyř let, Okresní soud v Rychnově nad Kněžnou, a to v měsíci říjnu roku 2009. Případ bude šetřen formou zkráceného přípravného řízení
Odcizení lžíce bagru

Činu se dopustil neznámý pachatel v nočních hodinách z 12. na 13.července 2012 v obci Jakartovice, části Hořejší Kunčice. Z bagru tovární značky Komatsu odstaveného na travnaté ploše u silnice I. třídy č. 46 odcizil lžíci (délky 120 cm, s pěti zuby). Jejím odcizením způsobil neznámý pachatel jedné firmě se sídlem ve Valašském Meziříčí škodu ve výši 50.000,- Kč.
Případ šetří heraltičtí policisté jako přečin krádež.
Dvacet metrů elektrického kabelu odcizil z kamenolomu

Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu krádeže. Tohoto skutku se dopustil v noční době z 12. na 13.července 2012 v obci Litultocice, části Luhy. V tamním volně přístupném kamenolomu po předchozím odřezání odcizil celkem dvacet metrů zde volně položeného vysokonapěťového kabelu. Jeho odcizením způsobil neznámý pachatel jedné litultovické společnosti škodu ve výši 20.000,- Kč.  
Případ šetří policisté Obvodního oddělení Policie České republiky ve Velkých Heralticích.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem