Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 14.1.2012

Opava - Na Hlučínsku bylo nalezeno odcizené vozidlo VW Passat a další ... (12 případů) 

Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu soboty 14.ledna 2012 v rámci teritoria Územního odboru Policie České republiky Opava celkem tři dopravní nehody. Při těchto nehodách nedošlo ke zranění žádného z účastníků, způsobená hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na částku 105.000,- Kč.  
Vloupání do prodejny v obci Ludgeřovice
 
K vloupání do prodejny smíšeného zboží nacházející se na ulici Markvartovické v obci Ludgeřovice došlo v noční době ze 13. na 14.ledna 2012. Neznámý pachatel do vnitřních prostor prodejny vnikl po předchozím rozbití výlohy. Odtud následně odcizil dosud nezjištěné množství cigaret různých značek v hodnotě nejméně 5.000,- Kč, přičemž poškozením výlohy způsobil předběžnou škodu ve výši 8.000,- Kč, to vše opavskému obchodnímu družstvu.
Případ šetří hlučínští policisté jako přečiny krádež vloupáním a poškození cizí věci.
Odcizené vozidlo VW Passat bylo nalezeno na Hlučínsku
Prostřednictvím volání na tísňovou linku čísla 158 bylo dne 14.ledna 2012 v 03:45 hodin oznámeno, že v serpentinách nad obcí Hať, ve směru jízdy na Hlučín, se v příkopu nachází vozidlo VW Passat. Dorazivší hlučínští policisté následnou lustrací automobilu zjistili, že se jedná o odcizené vozidlo, po kterém vyhlásili celostátní pátrání policisté Obvodního oddělení PČR v Karviné. Hlučínští policisté místo nálezu vozu ohledali a střežili do 11:20 hodin téhož dne, do příjezdu jeho majitelky, dvaatřicetileté ženy z Karviné. Nalezené vozidlo mělo poškozenou karoserii na všech dílech, poškozené pneumatiky, dále rozbitá okna (kromě oken na dveřích řidiče a jeho spolujezdce), na voze chyběla zpětná zrcátka řidiče i spolujezdce, chyběly obě registrační značky. Byly poškozeny i vnitřní prostory automobilu (palubovka a úložný prostor), chybělo rádio s CD přehrávačem značky Panasonic, hasicí přístroj, lékárnička, autobaterie, dvě tažná lana, sada klíčů, motorová pila, ruční naviják s desetimetrovým lanem a doklady od vozidla. Hlučínští policisté sice pátrání po odcizeném vozidle odvolali, avšak po neznámém pachateli, podezřelém ze spáchání přečinů neoprávněného užívání cizí věci, poškození cizí věci a krádeže vloupáním, i nadále intenzivně pátrají.  
Vloupání do dílny v obci Bohuslavice
Činu se dopustil neznámý pachatel v nočních hodinách ze 13. na 14.ledna 2012 v obci Bohuslavice na ulici K Velkému dvoru. Z tamní autodílny, nacházející se v areálu bývalého lihovaru, kam pachatel vnikl po předchozím vylomení vložky zámku Fab, z této odcizil úhlovou brusku značky Cougrtec, šedočervené barvy, v hodnotě 2.000,- Kč. Poškozením zařízení dílny způsobil pachatel rovněž škodu ve výši 2.000,- Kč, to vše jedné kravařské společnosti.
Případ šetří kravařští policisté jako přečin krádež vloupáním.
Byl přistižen při krádeži zboží v hlučínské prodejně

Hlučínští policisté sdělili dne 14.ledna 2012 sedmapadesátiletému muži z Hlučína podezření ze spáchání přečinu krádeže.
Tohoto skutku se měl shora jmenovaný dopustit dne 14.ledna 2012 krátce po jedenácté hodině v Hlučíně na ulici Opavské v prodejně Billa. Z regálu v prodejně měl odcizit jednu konzervu tuňákového steaku v hodnotě 55,- Kč, přičemž za pokladnami byl zastaven zaměstnancem ostrahy této prodejny, který věc ohlásil na tísňovou linku čísla 158. Dorazivší hlučínští policisté lustrací ve svých databázích zjistili, podezřelý muž byl za trestnou činnost majetkového charakteru v posledních třech letech již potrestán, a to rozsudkem Okresního soudu Opava. Případ je šetřen formou zkráceného přípravného řízení.
Neoprávněně se zmocnil motorového vozidla
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinů krádeže vloupáním a neoprávněného užívání cizí věci. Vyjmenovaných skutků se dopustil v nočních hodinách ze 13. na 14.ledna 2012 v Opavě – Kateřinkách na ulici Fügnerové. Na tomto místě se neoprávněně zmocnil motorového vozidla tovární značky Mercedes Sprinter, zaparkovaného na odstavné ploše mezi dvěma garážemi. S odcizeným vozidlem poté neznámý pachatel ujel cca jen 20 metrů, neboť zabezpečovací systém motoru toto vozidlo zastavil. Předtím, než pachatel z automobilu vystoupil, z tohoto odcizil řídící jednotku motoru značky Bosch v hodnotě 45.000,- Kč, ke škodě jednašedesátiletého muže z Opavy.
Případ šetří policisté opavského obvodního oddělení.
Žebřík odcizil ze zahrady rodinného domu
K případu došlo v noční době ze 13. na 14.ledna 2012 v Hlučíně na ulici Hrnčířské. Na této adrese neznámý pachatel nezjištěným způsobem vnikl na uzamčený a oplocený pozemek jednoho z rodinných domů. Ze zahrady u domu následně odcizil hliníkový výsuvný žebřík a lamkový zámek, kterým byl žebřík upevněn ke stromu. Jedné hlučínské společnosti a obyvatelům uvedeného domu tak neznámý pachatel způsobil celkovou škodu ve výši 9.500,- Kč.
Případ šetří hlučínští policisté jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.
Mobilní telefon jí odcizil z kabelky
Činu se dopustil neznámý pachatel dne 14.ledna 2012 v době od 01:00 hodin do 04:00 hodin v opavském klubu na ulici Otické. Z dámské kabelky, kterou měla třiadvacetiletá žena z Opavska pověšenou přes rameno, odcizil její mobilní telefon značky Samsung Galaxy Ace, v hodnotě 3.500,- Kč.
Policisté opavského obvodního oddělení neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže na osobách.
Výtržnictví v opavském baru
Opavští policisté zahájili dne 15.ledna 2012 úkony trestního řízení ve věci přečinu výtržnictví, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel. Tohoto skutku se dopustil dne 14.ledna 2012 v době kolem třiadvacáté hodiny v opavském klubu na ulici Pekařské. Na místě veřejnosti přístupném, za přítomnosti nejméně deseti hostů se dopustil hrubé neslušnosti tím, že po předchozí slovní rozepři fyzicky napadl údery pěstí do obličeje pětadvacetiletého muže z Opavy. Neznámý útočník způsobil napadenému muži zranění, které si vyžádalo příjezd vozidla rychlé lékařské pomoci. Zraněný muž byl následně převezen k ošetření do opavské nemocnice. Doba jeho léčení nebyla ošetřujícím lékařem blíže určena.
Silně podnapilý muž si chtěl ublížit na zdraví
Pětadvacetiletý muž z Opavy dne 14.ledna 2012 krátce před půlnocí telefonicky oznámil prostřednictvím tísňové linky čísla 158, že se nachází v Opavě na ulici Těšínské před tamní prodejnou Lidl a že se před malou chvílí pokusil oběsit. Policistům dále sdělil, že mu praskl provaz, spolykal velké množství prášků a navíc požil i alkoholické nápoje. Dorazivší opavští policisté shora jmenovaného na místě zajistili, následně převezli na příjmovou ambulanci opavské psychiatrické léčebny. Zde službu konající lékař rozhodl o umístění silně podnapilého muže do jeho vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici.
Věc dále šetří policisté opavského obvodního oddělení.
Zahoření kontejnerů v Opavě
Dne 15.ledna 2012 v době kolem 01:45 hodin byl telefonicky oznámen na středisko Integrovaného bezpečnostního centra v Ostravě požár kontejnerů. Před jedním z panelových domů na ulici Jaselské v Opavě došlo k zahoření jednoho kontejneru na papír a před domem na ulici U Náhonu došlo k zahoření tří kontejnerů: na papír, plast a smíšený odpad. Ke zranění osob nedošlo, hmotná škoda způsobená Magistrátu města Opavy byla odhadnuta na částku ne vyšší než 5.000,- Kč. Požár uhasili členové Hasičského záchranného sboru Opava. Přítomni šetření byli rovněž opavští policisté.
Požár sklepních prostor činžovního domu
Čtyřiadvacetiletý muž z Opavy dne 15.ledna 2012 v době kolem 04:37 hodin telefonicky oznámil na středisko Integrovaného bezpečnostní centra v Ostravě, že ze sklepních prostor jednoho z činžovních domů, nacházejícího se na ulici Mezi Trhy v centru Opavy, vychází kouř. Na místo se dostavili opavští policisté a členové Hasičského záchranného sboru Opavy, kteří požár lokalizovali. Policisté společně s vyšetřovatelem opavských hasičů zjistili, že devětašedesátiletý muž bez domova zapálil ve sklepních prostorách tohoto domu, kde chtěl přespat, papírové lepenky, a to z důvodu, že chtěl mít kolem sebe pořádek. Ke škodě na majetku nedošlo. Devětašedesátiletý muž byl vozidlem rychlé lékařské pomoci převezen na vyšetření do opavské nemocnice, z důvodu nadýchání se zplodin z kouře. Věc si na místě převzal do své kompetence vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru Opava.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem