Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 14.1.2014

Opava - Odcizení kol z osobního automobilu v Opavě a další...(7 případů) 

 

Odcizení pneumatik z osobního automobilu v areálu firem na ulici Krnovské v Opavě

V blíže neustanovené době od 19:00 hod. dne 13.1.2014 do 07:00 hod. dne 14.1.2014 neznámý pachatel spáchal na parkovišti před soukromým autoservisem v objektu Vajdových kasáren na ulici Krnovské v Opavě přečin „Krádež“ tím, že po vyzdvižení zde odstaveného osobního motorového vozidla značky Nissan Qashqai odcizil z tohoto automobilu všechny 4 kusy alu kol značky Nissan o rozměrech 17 palců s pneumatikami značky Barum Polaris, čímž byla soukromé společnosti z Opavy způsobena celková škoda ve výši 20.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do osobního automobilu na ulici Joy Adamsonové v Opavě

Neznámý pachatel spáchal na ulici Joy Adamsonové v Opavě přečin „Krádež“ tím, že v přesně nezjištěné době od 18:00 hod. dne 13.1.2014 do 07:30 hod. dne 14.1.2014 vnikl po rozbití skleněné výplně zadního trojúhelníkového okénka do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Opel Astra Caravan, odkud odcizil autonabíječku značky Cellydesing s mikro USB, dále sluneční brýle, plastovou bednu tmavě šedé barvy s nářadím a s autožárovkami, vše v hodnotě 700,- Kč, přičemž škoda na zařízení automobilu činí 500,- Kč. Poškozenému muži z Opavy-Kateřinek tak byla způsobena celková škoda ve výši 1.200,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 14.1.2014 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě k 5 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, přičemž celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 180.500,- Kč.


Poškození výtahu v panelovém domě na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách

Neznámý pachatel spáchal v jednom z panelových domů na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách přečin „Poškození cizí věci“ tím, že dne 10.1.2014 v době mezi 15:30 hod. a 17:00 hod. úmyslně poškodil dvoudílné výtahové dveře v 1. patře tohoto domu, kdy došlo k jejich vybočení z kolejnic, k pokřivení, k zaseknutí a k vyhnutí horní lišty, čímž byla Společenství vlastníků bytových jednotek způsobena škoda zcela zjevně převyšující finanční částku ve výši 5.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do sklepního boxu v bytovém domě na ulici Milady Horákové v Opavě

V blíže neustanovené době od 11:00 hod. dne 11.1.2014 do 11:00 hod. dne 14.1.2014 neznámý pachatel spáchal v jednom z bytových domů na ulici Milady Horákové v Opavě přečin „Porušování domovní svobody“ a přečin „Krádež“ tím, že po odstranění visacího zámku dveří vnikl do sklepního boxu poškozených manželů z Opavy, odkud odcizil pánské horské jízdní kolo značky Merida Matts černošedooranžové barvy v hodnotě 12.900,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 200,- Kč. Celková hmotná škoda na majetku tak byla vyčíslena na finanční částku ve výši 13.100,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 14.1.2014 v 18:30 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě zajistila v Opavě, městské části Suché Lazce - Přerovec muže ročníku narození 1953 z Opavy, který v silně podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 2,18 promile alkoholu v dechu), v místě společného bydliště, slovně napadal svou manželku (ženu ročníku narození 1958 z Opavy), rozhazoval zařízení bytu a i před přivolanými policisty se choval arogantně a agresivně. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem zakročující policisté rozhodli o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 14.1.2014 ve 20:40 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově zajistila v jednom z bytů na ulici Komenského ve Vítkově muže ročníku narození 1983 z Vítkova, který v silně podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 2,44 promile alkoholu v dechu), v místě bydliště jeho družky (ženy ročníku narození 1978 z Vítkova), tuto slovně a následně i fyzicky napadal, kdy i před přivolanými policisty se choval arogantně a agresivně. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem zakročující policisté rozhodli o jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.

 

Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem