Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 14.2.2010

Z poličky za výčepním pultem ukradl číšnický flek a další události (5 případů) 

Řídil vozidlo pod vlivem drog
Dopravní policisté zastavili v ranních hodinách dne 14.2.2010 23letého muže z Opavy, který jel po ulici Těšínské v Opavě v osobním automobilu Citroen. Na výzvu policisty se řidič podrobil rychlému drogovému testu Drugwipe 5, který byl pozitivní na Amfetamin. Následně se podrobil odbornému lékařskému vyšetření s odběrem vzorku krve a moči. Policisté jmenovanému zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Dechová zkouška na alkohol byla negativní. Věc je šetřena jako přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi.
Vloupání do rodinného domu na ulici Bílovecké v Opavě
Dosud nezjištěný pachatel dne 13.2.2010 v odpoledních hodinách vnikl násilným způsobem do přízemí rodinného domu na ulici Bílovecké v Opavě – Kylešovicích.  Rozbil skleněné vstupní dveře, přízemí prohledal a z kuchyně odcizil peněženku s finanční hotovostí 880,- Kč a 18 krabiček cigaret, vše v hodnotě 2.060,- Kč. K lupu si přibral řetízek ze žlutého kovu (v hodnotě 1.500,- Kč, který našel ve šperkovnici v ložnici. Na poškozených dveřích způsobil škodu 2.000,- Kč.
Opavští policisté pachatele podezřívají ze spáchání přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.
Silně podnapilý muž vyhrožoval své matce
Hlučínští policisté zajistili 41letého muže, který dne 14.2.2010 krátce před desátou hodinou dopolední v domě na ulici Na Chromíně v obci Hať slovně vyhrožoval své matce, 71leté ženě. Vzhledem k silné podnapilosti muže (pomocí přístroje Drager mu byla naměřena hodnota 2,91 promile alkoholu v dechu) jej policisté převezli a umístili na opavskou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
Policisté věc šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
Z poličky za výčepním pultem ukradl číšnický flek
Neznámý pachatel dne 14.2.2010 kolem poledne využil nepozornosti obsluhujícího personálu restaurace v Hlučíně na ulici Ostravské a z poličky za výčepním pultem odcizil volně odložený číšnický flek s finanční hotovostí přibližně 6.000,- Kč.
Hlučínští policisté případ šetři jako přečin krádež.
Dopravní nehodovost
Dopravní policisté v průběhu dne 14.2.2010 nešetřili na Opavsku žádnou dopravní nehodu.
                       

vytisknout  e-mailem