Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 14.2.2014

Opava - Odcizení kabelek z kanceláře i z nákupního vozíku v opavském marketu a další...(15 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 14.2.2014 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 3 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, při kterých vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 75.000,- Kč.


Odcizení přívěsného vozíku na ulici Lípové v obci Ludgeřovice

Dne 14.2.2014 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v době mezi 04:00 hod. a 05:00 hod. dne 14.2.2014 na ulici Lípové v obci Ludgeřovice odcizil přívěsný vozík hnědé barvy s modrou plachtou, registrační značky 2T0 2401, na kterém byly po obou stranách reklamní nápisy Čalounictví Pientka. Tento vozík byl připevněn a visacím zámkem uzamčen k tažnému zařízení zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Škoda Fábia, přičemž na ložném prostoru vozíku se nacházely 3 kusy žulových desek o rozměrech 2 x 0,5 metrů. Poškozenému muži z Ludgeřovic tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 16.100,- Kč.


Odcizení batohu a cigaret z kabiny nezajištěného nákladního automobilu v obci Ludgeřovice

Dne 14.2.2014 zahájili policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v době kolem 07:45 hod. dne 14.2.2014 před restaurací Selský Dvůr na ulici Hlučínské v obci Ludgeřovice odcizil z neuzamčené kabiny zde odstaveného nákladního motorového vozidla značky Man volně odložený batoh šedé barvy v hodnotě 500,- Kč, ke škodě poškozeného muže z Ostravy a dále byla z kabiny automobilu odcizena kartónová krabice s cigarety různých značek, druhů a množství v celkové hodnotě 11.087,- Kč, ke škodě poškozené soukromé společnosti z Ostravy.


Pokus odcizení osobního automobilu na ulici Opavské v Dolním Benešově

Dne 14.2.2014 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ ve stádiu pokusu a přečinu „Poškození cizí věci“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neustanovené době od 17:00 hod. dne 13.2.2014 do 11:00 hod. dne 14.2.2014 na ulici Opavské v Dolním Benešově vnikl po vypáčení zámku dveří do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Škoda Octávia, kdy po vytržení spínací skříňky se pokusil tento automobil nastartovat, což se mu nepodařilo, vozidlo tak neodcizil a ani z něj nic neodcizil, přesto poškozené ženě z Dolního Benešova vznikla na zařízení celková hmotná škoda ve výši 10.000,- Kč.


Vloupání do skladu firmy na ulici Markvartovické v Hlučíně

Dne 14.2.2014 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v přesně nezjištěné době od 10:00 hod. dne 11.2.2014 do 11:00 hod. dne 14.2.2014 po vypáčení plechových vrat vnikl do budovy skladu soukromé firmy z Hlučína, odkud odcizil 2 kusy kol na automobil z hliníkových slitin bílé barvy s nápisem ACA a s pneumatikami značky Matador o rozměrech 210/605 R16 v celkové hodnotě 1.000,- Kč, přičemž škoda na zařízení byla vyčíslena na finanční částku ve výši 1.000,- Kč.


Odcizení osobního automobilu na ulici Holasické v Opavě-Kateřinkách

Dne 14.2.2014 v době mezi 05:00 hod. a 06:30 hod. neznámý pachatel spáchal na sídlištním parkovišti ulice Holasické v Opavě-Kateřinkách přečin „Neoprávněné užívání cizí věci“ tím, že se zmocnil a tudíž odcizil zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Škoda Octávia bílé barvy, registrační značky 6T2 5418, roku výroby 2001 v hodnotě 40.000,- Kč, ve kterém se nacházely dvě dětské autosedačky značky Fischer Price černočervené barvy a hnědočervené barvy v hodnotě 2.500,- Kč. Poškozené ženě z Opavy-Kateřinek tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 42.500,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Poškození osobního automobilu na ulici Novosvětské v obci Vávrovice

V neupřesněné době ode dne 25.1.2014 do dne 31.1.2014 neznámý pachatel spáchal na ulici Novosvětské v Opavě, městské části Vávrovice přečin „Poškození cizí věci“ tím, že poškodil lak karosérie zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky VW Passat Variant, kdy na pravé straně celého automobilu udělal rýhu a dále odcizil ozdobnou lištu ze střechy vozu, čímž byla poškozenému muži z Opavy způsobena celková škoda na majetku ve výši 19.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vniknutí na pozemek rodinného domu na ulici U Střelnice v Opavě

V přesně nezjištěné době od začátku ledna roku 2014 do dopoledních hodin dne 13.2.2014 neznámý pachatel spáchal na ulici U Střelnice v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po přelezení oplocení vstoupil na oplocený pozemek jednoho z rodinných domů, kdy z prostoru u garáže odcizil volně odstavený kovový dvoukolový vozík stříbrné barvy s dřevěným bedněním, čímž byla poškozenému muži z Opavy-Kateřinek způsobena škoda ve výši 500,- Kč. Jak bylo oznámením a šetřením zjištěno, tak tento vozík si výše uvedený poškozený muž v dopoledních hodinách dne 13.2.2014 nalezl v areálu sběrného místa na ulici Obloukové v Opavě. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Krádež kabelky ze šatny budovy „L“ v areálu Slezské nemocnice na ulici Olomoucké v Opavě

Neznámý pachatel spáchal v areálu Slezské nemocnice na ulici Olomoucké v Opavě přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že v době mezi 08:30 hod. a 11:00 hod. dne 14.2.2014 odcizil z nezajištěné šatní skříně ve společné šatně uklízeček v přízemí budovy oddělení „L“ volně odloženou dámskou hnědou koženou kabelku, ve které se byla dámská kožená peněženka černé barvy s finanční částkou na hotovosti 380,- Kč, platební karta, různé osobní doklady, dioptrické brýle s červenými obroučkami a 2 kusy přívěsků ze žlutého kovu, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1965 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 4.580,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení kabelky z nákupního vozíku v hypermarketu Globus na ulici Těšínské v Opavě

Neznámý pachatel spáchal v hypermarketu Globus na ulici Těšínské v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že v době mezi 13:35 hod. a 13:45 hod. dne 14.2.2014 využil nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1965 ze Skřipova a z nákupního vozíku jí odcizil volně odloženou dámskou koženou kabelku černé barvy, ve které se nacházela dámská kožená peněženka hnědé barvy s finanční částkou na hotovosti 1.300,- Kč, s různými osobními doklady a s platební kartou. Dále byl v kabelce svazek klíčů, klíč k osobnímu vozidlu, dámský parfém značky Barbery a dioptrické brýle s plastovými obroučkami hnědé barvy, čímž byla výše uvedené ženě způsobena celková škoda ve výši 8.500,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do neobydleného domu na ulici Do Polí v Opavě-Kateřinkách

V nezjištěné době ode dne 1.6.2013 do 14.2.2014 neznámý pachatel spáchal na ulici Do Polí v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že po vyražení dveří vnikl do neobydleného rodinného domu, ze kterého odcizil oběhové čerpadlo, 4 kusy mosazných šoupátek, sporák značky Mora hnědé barvy, nerezový dřez a kohoutkovou baterii, vše v hodnotě 7.600,- Kč, přičemž poškozením dveří a kuchyňské linky vznikla škoda ve výši 7.000,- Kč. Poškozenému muži z Opavy-Kateřinek tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 14.600,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do sklepního boxu v panelovém domě na ulici Jasné v Opavě-Kylešovicích

V blíže neustanovené době od 16:00 hod. dne 13.2.2014 do 16:00 hod. dne 14.2.2014 neznámý pachatel spáchal v jednom z panelových domů na ulici Jasné v Opavě-Kylešovicích přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po vytlačení 2 vstupních dveří vstoupil do sklepních prostor tohoto domu, kdy po vypáčení petlice zámku dveří vnikl do sklepního boxu poškozené ženy z Opavy-Kylešovic, odkud odcizil 4 kusy alu disků na automobil o velikosti 14" s letními pneumatikami, 4 kusy alu disků na automobil o velikosti 15" s letními pneumatikami, pánské trekinkové jízdní kolo značky Apač stříbrné barvy a dámské trekinkové jízdní kolo značky Sundance černé barvy, čímž byla shora uvedené poškozené ženě způsobena celková škoda na odcizených věcech ve výši 72.000,- Kč a na zařízení škoda ve výši 200,- Kč. Poškozením dveří sklepních prostor pak vznikla organizaci Společenství vlastníků bytových jednotek Opava-Kylešovice škoda ve výši 500,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Případ odcizení dřeva z lesního porostu na katastru obce Klokočov objasněn

Neznámý pachatel spáchal v lesním porostu na katastru Vítkova, část Klokočov přečin „Krádež“ tím, že v blíže neurčené době ode dne 15.12.2013 do dne 30.1.2014 pořezal 3 vývraty smrků, pokácel 3 zdravé smrky, 7 smrkových souší a 1 buk, přičemž tyto stromy následně odvětvil, nakrátil a dříví poté odcizil, čímž poškozené organizaci Lesy České republiky, Lesní správa Vítkov způsobil celkovou škodu ve výši 24.024,- Kč.
Dodatek : Případ šetřili policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově, kdy jako osobu pachatele shora uvedeného protiprávního jednání a chování majetkového charakteru ustanovili muže ročníku narození 1980 ze Svitav, přičemž mu ve zkráceném přípravném řízení dne 14.2.2014 sdělili podezření z přečinu „Krádež“.


Vloupání do areálu společnosti TQM na ulici Opavské ve Vítkově

Neznámý pachatel spáchal na ulici Opavské ve Vítkově přečin „Krádež“ a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že v době kolem 21:15 hod. dne 13.2.2014 po vylomení desek oplocení vstoupil do areálu opavské společnosti TQM holding, kde se pokusil vypáčit dveře do kanceláře, což se mu nepodařilo a dovnitř nevnikl, poněvadž byl vyrušen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby a aniž by cokoli odcizil, tak utekl neznámo kam. Svým protiprávním jednáním však na zařízení způsobil škodu ve výši nejméně 5.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Případ vloupání do osobního automobilu na ulici Olomoucké v Opavě zná pachatele

Dne 14.2.2014 policejní komisařka SKPV (Služby kriminální policie a vyšetřování) Územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájila trestní stíhání muže ročníku narození 1993 z Ostravy jako obviněného ze spáchání přečinu „Krádež“, neboť tento v době kolem 13:45 hod. dne 14.2.2014 vedle objektu pekárny Knappe na ulici Olomoucké v Opavě po násilném stažení mírně pootevřeného okna předních dveří vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Renault Mascott, odkud odcizil koženkovou tašku, ve které se nacházela nerezová termoska s instantní kávou, pánský deodorant, svazek klíčů a krabička cigaret, přičemž byl při tomto vyrušen poškozeným mužem ročníku narození 1972 ze Slavkova. Následně se shora uvedený dvacetiletý muž pokusil z místa svého protiprávního jednání a chování majetkového charakteru utéci, což se mu nepodařilo, poněvadž byl zadržen poškozeným mužem a dalšími svědky a poté byl předán přivolaným opavským policistům PČR. Jeho případná další trestná činnost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů ve spolupráci s jejich ostravskými kolegy.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem