Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 14.4.2013

Opava - Kontrola řidičů motorových vozidel pod vlivem návykových látek na Opavsku a další...(12 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 14.04.2013 nebyla opavským policistům nahlášena žádná dopravní nehoda, která by se stala na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě a která by podléhala oznámení a šetření ze strany policistů PČR.


Vloupání do areálu supermarketu Billa na ulici Opavské v Hlučíně

Dne 14.04.2013 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v noční době od 21:00 hod. dne 13.04.2013 do 06:50 hod. dne 14.04.2013 po přestřižení ostnatých drátů a po přelezení betonového oplocení vstoupil na pozemek supermarketu Billa na ulici Opavské v Hlučíně, kde z volně odstaveného lisu na papír odcizil 2 kusy přívodních elektrických kabelů (tří a čtyř žilových černé barvy o délkách 1 metru a 1,5 metru) v hodnotě 2.000,- Kč, přičemž poškozením oplocení vznikla škoda ve výši 200,- Kč. Poškozené společnosti Billa spol. s r.o. Hlučín tak byla způsobena celková škoda ve výši 2.200,- Kč.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu v Kravařích

Dne 14.04.2013 v době kolem 10:10 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Kravařích stavěla a kontrolovala na ulici Bezručové v Kravařích řidiče osobního motorového vozidla značky Kia Shuma, a to muže ročníku narození 1978 z Kravař. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu byl tento muž vyzván k podrobení se odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager s pozitivními výsledky a s naměřenými hodnotami 0,45 promile a 0,44 promile alkoholu v dechu. Čtyřiatřicetiletý řidič s naměřenými hodnotami souhlasil, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.

 

 

Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykových látek v Opavě

Dne 14.04.2013 v době kolem 00:30 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Antonína Sovy v Opavě-Kateřinkách řidiče osobního motorového vozidla značky Škoda Fábia, a to muže ročníku narození 1985 z Mikolajic. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu byl tento muž vyzván k orientační dechové zkoušce detekčním digitálním přístrojem Drager s negativním výsledkem, test za pomocí testeru Drugwipe 5+ na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle však vyzněl pozitivně na návykovou látku Amhpetamin. Následně byl sedmadvacetiletý řidič vyzván ze strany zakročujících policistů k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě, což bezdůvodně odmítl. Na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Dva muži z Háje ve Slezsku se pokusili vloupat do bytu na ulici Mlýnské v Opavě

Dne 14.04.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ ve stádiu pokusu a formou spolupachatelství muži ročníku narození 1988 z Háje ve Slezsku a muži ročníku narození 1994 z Háje ve Slezsku, neboť tito se společně v době kolem 00:20 hod. dne 14.04.2013 pokusili vniknout po rozbití dvojité skleněné výplně plastového okna do přízemního bytu v jednom z bytových domů na ulici Mlynské v Opavě, kdy byli vyrušeni oznamovatelem (mužem ročníku narození 1972 z Opavy) a z místa svého protiprávního jednání utekli, přičemž do bytu nevnikli a nic neodcizili. Oba výše jmenovaní muži byli bezprostředně poté zadrženi ze strany přivolané opavské policejní hlídky a byli umístěni do policejní cely při Územním odboru Policie České republiky v Opavě. O jejich zadržení byla vyrozuměna dosahující státní zástupkyně z Okresního státního zastupitelství v Opavě a po provedených nutných procesních úkonech byli oba muži ještě téhož dne v odpoledních hodinách propuštěni na svobodu.


Poškození osobních automobilů na ulici Na Pastvisku v Opavě-Kateřinkách

Dne 14.04.2013 v době mezi 00:15 hod. a 09:00 hod. neznámý pachatel spáchal na parkovišti u restaurace Kašpárkova pizza na ulici Na Pastvisku v Opavě-Kateřinkách přečin „Poškození cizí věci“ a přečin „Projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka“ tím, že poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Fiat Punto, na kterém prořezal všechny čtyři zimní pneumatiky se škodou ve výši 8.000,- Kč a dále toto vozidlo postříkal černou barvou různými nápisy a obrázky, a to na dveřích zavazadlového prostoru, na zadním blatníku, na zadních dveřích a jejich skleněné výplni, na venkovním zpětném zrcátku, na předním blatníku, na předním světlometu, přední kapotě a na přední registrační značce, čímž byla způsobena škoda na laku vozu ve výši 30.000,- Kč. Dále ve stejné době a na stejném místě poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Fiat Punto, na kterém prořezal všechny čtyři zimní pneumatiky se škodou ve výši 8.000,- Kč a dále automobil postříkal černou barvou, kdy na přední kapotu nastříkal hákový kříž o rozměrech 40 x 40 cm, a dále postříkal přední dveře včetně skleněné výplně a zadní blatník, kdy zde nastříkal různé vulgární nápisy a obrázky, přičemž na laku vozu vznikla škoda ve výši 10.000,- Kč. Poškozené soukromé firmě z Opavy tak byla způsobena celková hmotná škoda ve výši 56.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do zahradní chatky v zahrádkářské osadě na ulici Žerotínové v Opavě-Jaktaři

V blíže neustanovené době ode dne 22.02.2013 do dne 14.04.2013 neznámý pachatel spáchal v zahrádkářské osadě Radost na ulici Žerotínové v Opavě-Jaktaři přečin „Porušování domovní svobody“ a přečin „Krádež“ tím, že po přelezení oplocení vstoupil na zahradu poškozeného muže ročníku narození 1957 z Opavy-Kateřinek, kdy poté vnikl do jeho zahradní chatky, odkud odcizil dvouplotýnkový propanbutanový vařič v hodnotě 500,- Kč, přičemž škoda na zařízení nevznikla. Shora uvedenému poškozenému muži tak byla způsobena celková škoda ve výši 500,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělní PČR v Opavě.


Odcizení kol z osobního automobilu na ulici Haškové v Opavě

Neznámý pachatel spáchal na sídlištním parkovišti ulice Haškové v Opavě přečin „Krádež“ tím, že v přesně nezjištěné době od 23:00 hod. dne 13.04.2013 do 14:00 hod. dne 14.04.2013 odcizil ze zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Opel Astra Caravan 4 kusy kompletních kol s aludisky a s letními pneumatikami značky Goodyar o velikosti 185/65 R15 a dále odcizil 6 kusů šroubů k uchycení kol a 2 přední stěrače, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1980 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 7.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do sklepních místností v panelových domech v Opavě-Kateřinkách

Neznámý pachatel spáchal na ulici Edvarda Beneše v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že v blíže neustanovené době ode dne 10.04.2013 do dne 14.04.2013 :
1) vstoupil do společných sklepních prostor panelového domu, kdy po ulomení oka petlice vnikl do sklepního boxu muže ročníku narození 1962 z Opavy-Kateřinek, tento box prohledal, nic zde neodcizil a na zařízení způsobil škodu ve výši 100,- Kč
2) dále ve stejném domě vytvořil otvor do dveří kolárny a do místnosti uzávěru vody, kdy do těchto místností nevnikl, nic neodcizil, poškozené organizaci SBD Rozvoj Opava-Kateřinky však vznikla škoda, která nepřesáhne finanční částku ve výši 5.000,- Kč
3) v dalším z panelových domů vnikl po vypáčení oka petlice do sklepního boxu doposud neustanoveného majitele, kdy dosud není zřejmé, zda-li něco odcizil a jakou škodu způsobil, přičemž škoda na zařízení činí do 5.000,- Kč.
4) v sousedním domě vytvořil otvor ve dveřích místnosti uzávěru vody a plynu, dovnitř nevnikl, nic neodcizil, poškozené organizaci SBD Rozvoj Opava-Kateřinky však vznikla škoda, která zcela zjevně nepřesáhne finanční částku ve výši 5.000,- Kč
5) po rozlomení oka petlice vnikl do sklepního boxu v dalším z panelových domů, odkud odcizil pánské horské jízdní kolo značky Sundance Hamilton červenobílé barvy s šedou vidlicí v hodnotě 14.000,- Kč, které bylo uzamčeno lankovým zámkem v hodnotě 200,- Kč a poškozením petlice dveří vznikla škoda ve výši 100,- Kč, vše ke škodě poškozené ženy ročníku narození 1986 z Opavy-Kateřinek.
Případy šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Kontrola podnapilého řidiče nákladního automobilu v Kravařích

Dne 14.04.2013 v době kolem 21:15 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Kravařích stavěla a kontrolovala v prostoru čerpací stanice Fau v Kravařích řidiče nákladního motorového vozidla značky Man, a to muže ročníku narození 1952 z Kravař. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu byl tento muž vyzván k odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger s pozitivními výsledky a s naměřenými hodnotami 0,18 promile, 0,14 promile a 0,13 promile alkoholu v dechu. Šedesátiletému řidiči bylo zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí, přičemž jeho řidičský průkaz mu zadržen nebyl.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu v obci Štěpánkovice

Dne 14.04.2013 v době kolem 23:30 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Kravařích stavěla a kontrolovala v obci Štěpánkovice řidiče osobního motorového vozidla značky Opel Astra, a to muže ročníku narození 1962 ze Štěpánkovic. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu byl tento muž vyzván k podrobení se odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager s pozitivními výsledky a s naměřenými hodnotami 0,58 promile, 0,51 promile a 0,48 promile alkoholu v dechu. Padesátiletý řidič s naměřenými hodnotami souhlasil, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykových látek v Opavě

Dne 14.04.2013 v době kolem 22:30 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici 17. listopadu v Opavě-Kylešovicích řidiče osobního motorového vozidla značky Škoda Felicia, a to muže ročníku narození 1988 z Opavy. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu byl tento muž vyzván k orientační dechové zkoušce detekčním digitálním přístrojem Drager s negativním výsledkem, test za pomocí testeru Drugwipe 5+ na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle však vyzněl pozitivně na návykovou látku Amhpetamin. Následně byl čtyřiadvacetiletý řidič vyzván ze strany zakročujících policistů k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě, což bezdůvodně odmítl. Na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem