Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 14.7.2011

Opava - Dva případy vloupání do motorových vozidel a další události (8 případů) 

Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu čtvrtka 14.července 2011 v rámci teritoria Územní odboru Policie České republiky Opava celkem čtyři dopravní nehody. Při těchto nehodách utrpěla jedna osoba zranění povahy lehké, hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na částku 187.000,- Kč.
Vloupání do rodinného domu v Hlučíně
K vloupání do rodinného domu na ulici Ostravské v Hlučíně došlo v době od 11.července do 14.července 2011. Do tohoto řádně zajištěného domu vnikl neznámý pachatel dosud nezjištěným způsobem. Z prostor kuchyně následně odcizil finanční hotovost 4.900,- Kč, dále finanční hotovost 45,- Eur (v přepočtu  1.100,- Kč) a čtyřicet stravenek v celkové hodnotě 3.200,- Kč, to vše ke škodě čtyřiačtyřicetileté ženy z Hlučína. Neznámý pachatel odtud odcizil i svazek klíčů v hodnotě 450,-Kč, toto ke škodě čtyřiapadesátiletého muže z Ostravy.
Případ šetří hlučínští policisté jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.
Vloupání do motorového vozidla v obci Raduň
Činu se dopustil neznámý pachatel dne 14.července 2011 v době od 16:00 hodin do 17:45 hodin v obci Raduň na ulici Zámecké. Neznámý pachatel na zde zaparkovaném osobním automobilu tovární značky Škoda Roomster rozbil okno zadních pravých dveří a vnikl dovnitř. Z vozu poté odcizil dámskou koženkovou kabelku, ve které měla sedmašedesátiletá žena z Mladé Boleslavi peněženkou s finanční hotovostí 1.200,- Kč a svými osobními doklady, vše v celkové hodnotě 1.500,- Kč. Poškozením vozidla způsobil neznámý pachatel škodu ve výši čtyř tisíc korun, a to sedmatřicetiletému muži z Mladé Boleslavi.
Hlučínští policisté tento případ šetří jako přečin krádež vloupáním.
Silně podnapilý muž budil veřejné pohoršení spoluobčanů
Kravařští policisté zajistili dne 14.července 2011 kolem desáté hodiny dopoledne v Kravařích na ulici Opavské osmapadesátiletého muže z Kravař. Muž byl v silně podnapilém stavu a na kolemjdoucí občany vykřikoval vulgární výrazy, tím budil veřejné pohoršení. Navíc podnapilý muž nebyl schopen vlastní chůze, když neustále upadal na zem, na komunikaci před kravařským obchodním domem, čímž ohrožoval svůj život a zdraví. Policisté jej proto převezli, následně umístili k vystřízlivění na opavskou protialkoholní záchytnou stanici. Muž nebyl schopen se podrobit dechové zkoušce.
Věc šetří kravařští policisté jako přestupky proti veřejnému pořádku a proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.  
Odcizil šedesát dva kusů podsad k dvojlavičkám i se stolem
Policisté Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích zahájili dne 14.července 2011 úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže vloupáním, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Uvedeného skutku se pachatel dopustil v době od 12. do 14.července 2011 v obci Velké Heraltice, části Sádek. Z volně přístupného pódia, které se nachází v neoploceném objektu společenského areálu, odcizil kovové podsady k dvojlavičkám se stolem v množství šedesáti dvou kusů. Kovové podsady se stolem byly řetězem připevněny ke zděnému pilíři pódia a zajištěny visacím zámek. Pachatel zámek s řetězem předtím násilím odstranil. Škoda ve výši 10.000,- Kč byla způsobena Obecnímu úřadu Velké Heraltice.
Vloupání do motorového vozidla v Hlučíně
K vloupání do osobního automobilu tovární značky Škoda Octavia došlo dne 14.července v době od 21:00 hodin do 23:00 hodin v Hlučíně na ulici Jahodové. Neznámý pachatel na tomto vozidle vypáčil zámek dveří řidiče a vnikl dovnitř. Ze středového panelu vozu vylomil a následně odcizil navigaci s rádiem značky Škoda Nexus v hodnotě 20.000,- Kč, přičemž poškozením palubní desky, poškozením laku a zámku na dveří vozidla způsobil škodu v předběžné výši 9.000,- Kč.
Hlučínští policisté neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinů krádeže vloupáním a poškození cizí věci.
Poškodil dveře dvou provozoven
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Tohoto skutku se dopustil v nočních hodinách ze 14. na 15.července 2011 ve Vítkově na ulici Vodní. Nezjištěným předmětem poškodil venkovní skleněné výplně plastových vstupních dveří do dvou provozoven: cukrárny a podlahářství. Dvěma majitelům z Vítkova tím neznámý pachatel způsobil celkovou škodu ve výši 10.000,- Kč.
Případ prošetřují policisté Obvodního oddělení PČR ve Vítkově. 
Odcizil vibrační pěch
K případu došlo v noční době ze 14. na 15.července 2011 v obci Hněvošice na ulici U Rybníka. Neznámý pachatel odstranil visací zámek na kovovém kontejneru, který se nachází na neoploceném pozemku, v místě před budovou hněvošické palírny. Kovový kontejner sloužící jako sklad pachatel prohledal a odtud odcizil přenosný stavební elektrorozvaděč v hodnotě 25.000,- Kč a plastový kanystr s pětadvaceti litry motorové nafty v hodnotě 750,- Kč. Na tomto místě pachatel dále rozpletl také pletivo vstupní branky, přičemž vzniklým otvorem vnikl do areálu zemědělského družstva. Zde, po odstranění dalšího visacího zámku, zámku zajišťujícího vrata stodoly, vešel do stodoly a z této odcizil vibrační pěch, nezjištěné značky, v hodnotě 60.000,- Kč. Škodu v předběžné výši 86.350,- Kč způsobil neznámý pachatel jedné opavské stavební společnosti.
Případ šetří kravařští policisté jako přečin krádež vloupáním.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem