Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 14.8.2009

Vloupání do vozidel, nehoda podnapilé řidičky a další...(9 případů) 

 

Dopravní nehoda podnapilé řidičky motorového vozidla v obci Raduň


 

Dne 14.8.2009 v době kolem 08:00 hod. řídila žena ročníku narození 1969 z Mokrých Lazců osobní motorové vozidlo značky VW Bora, a to v obci Raduň po ulici 9. května ve směru jízdy od Opavy-Kylešovic na obec Opava-Komárov, kdy se při jízdě plně nevěnovala řízení vozidla (podle se svého vyjádření se otočila do zadní části vozidla) a při tomto s vozidlem najela na pravou krajnici, kde narazila do laťkového oplocení jednoho z rodinných domů ženy ročníku narození 1970 z Raduně a následně narazila do betonové studny v blízkosti oplocení. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob, celková hmotná škoda byla vyčíslena na částku 25.000,- Kč. U řidičky automobilu byla provedena dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Dräger s pozitivním výsledkem a s naměřenou hodnotou 0,55 promile alkoholu v jejím dechu. Po chvíli bylo toto odborné měření opakováno znovu s naměřenou hodnotou 0,54 promile alkoholu v jejím dechu a třetí měření vykázalo hodnotu 0,49 promile. Čtyřicetiletá řidička s naměřenou hodnotou souhlasila, na místě dopravní nehody jí byl zadržen řidičský průkaz a bylo jí zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Případ je nadále v šetření.


 


 

Vniknutí do místnosti kotelny u rodinného domu v obci Raduň – neznámý pachatel


 

V době od 20:00 hod. dne 13.8.2009 do 05:00 hod. dne 14.8.2009 neznámý pachatel spáchal na ulici 9. května v obci Raduň trestný čin „Krádež“, tím, že po předchozím odemčení dveří klíčem, jenž byl volně položený vedle dveří, vnikl do kotelny s vlastním vchodem u jednoho z rodinných domů, odkud odcizil motorovou pilu značky Husqvarna typ 275 Profi oranžové barvy, čímž způsobil muži ročníku narození 1957 z Raduně celkovou škodu ve výši 10.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


 


 

Zajištění podnapilé ženy na PZS Opava k vystřízlivění


 

V 09:10 hod. dne 14.8.2009 byla policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR Opava před supermarketem Albert na ulici. Ratibořské v Opavě-Kateřinkách zajištěna a následně pro svou silnou podnapilost dodána na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění žena ročníku narození 1966 z Opavy-Kateřinek, která na uvedeném místě ležela na trávníku, nebyla schopna vlastní chůze ani komunikace, čímž budila veřejné pohoršení kolemjdoucích spoluobčanů a ohrožovala svůj život a zdraví. Případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.


 


 

Vloupání do motorových vozidel v Opavě – neznámý pachatel


 

Dne 14.8.2009 v době od 09:45 hod. do 10:15 hod. neznámý pachatel spáchán na ulici Ostravské v Opavě, městské části Komárov trestný čin „Krádež“ tím, že po překonání zámku pravých dveří vnikl do kabiny dodávkového motorového vozidla tovární značky Peugeot Boxer se škodou ve výši 2.000,- Kč, kdy z vozidla odcizil pánskou koženou tašku černé barvy bez hodnoty a v ní byly různé osobní doklady a doklady k vozidlu, vše na jméno muže ročníku narození 1965 z Otic a dále vnikl do zavazadlového prostoru automobilu a odcizil z něj motorovou pilu značky Stihl 420 oranžové barvy v hodnotě 20.000,- Kč a kufřík s aku vrtačkou a světlem značky Makita v hodnotě 6.000,- Kč. Dále ve stejné době a na stejném místě přestřihl dva ocelové pásky na korbě zaparkovaného nákladního motorového vozidla tovární značky Scam s plošinou a z ní odcizil benzinovou centrálu tovární značky Honda typu EU 20i, roku výroby 2001 v hodnotě 40.000,- Kč, čímž byla poškozené společnosti ČEZ Distribuční služba spol. s r.o. Ostrava způsobena celková škoda ve výši 68.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


 


 

Vloupání do dílny firmy Hanibal na ulici Krnovské v Opavě – neznámý pachatel


 

V době od 15:00 hod. dne 13.8.2009 do 07:00 hod. dne 14.8.2009 neznámý pachatel spáchal na ulici Krnovské v Opavě trestný čin „Krádež“ tím, že dosud nezjištěným způsobem vnikl přes uzamčená dřevěná vrata do dílny firmy Hanibal, kdy ze zamčené plechové skříňky odstranil visací zámek a z ní následně odcizil motorovou pilu značky Stihl oranžové barvy v hodnotě 15.000,- Kč a ve vedlejší místnosti dílny odcizil z nezajištěné dřevěné skříňky sadu gola klíčů v kufříku v hodnotě 1.000,- Kč, čímž byla poškozené společnosti Hanibal-Dřevo spol. s r.o. způsobena celková škoda ve výši 16.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


 


 

Vloupání do sklepní místnosti domu v obci Jakartovice, část Bohdanovice – neznámý pachatel


Dne 12.8.2009 v době od 21:00 hod. do 21:30 hod. neznámý pachatel spáchal v obci Jakartovice, část Bohdanovice trestný čin „Porušování domovní svobody“ a trestný čin „Krádež“ tím, že po předchozím odstranění části zdiva a sklepního okna vnikl do sklepní místnosti jednoho z činžovních domů, kdy z polic odcizil 6 ks skleněných lahví o obsahu 1 litru se slivovicí a láhev o obsahu 0,75 litru vína značky Chardonay, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1961 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 1.500,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích.


 


 

Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění


 

V 16:00 hod. dne 14.8.2009 byl policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR Opava na ulici Ostrožné v Opavě zajištěn a pro svou silnou podnapilost dodán na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění muž ročníku narození 1961 ze Stěbořic, který na uvedeném místě ležel pod lavičkou, nebyl schopen vlastní chůze ani komunikace, čímž budil veřejné pohoršení u kolemjdoucích spoluobčanů a ohrožoval svůj život a zdraví. Případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.


 


 

Vloupání do šatní skříňky v Aquaparku na ulici Kostelní v Kravařích – neznámý pachatel


 

Dne 14.8.2009 byly na základě oznámení muže ročníku narození 1972 z Hradce nad Moravicí zahájeny ze strany kravařských policistů úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že již dne 26.7.2009 v době mezi 08:30 hod. a 09:30 hod. po předchozím vypáčení dvířek uzamčené šatní skříně, která se nachází v pánské části šatny Aquaparku na ulici Kostelní v Kravařích odcizil poškozenému oznamovateli finanční částku na hotovosti ve výši 4.500,- Kč a 350 Euro (při aktuálním kurzu 26,- Kč za Euro to je 9.100,- Kč), čímž mu byla způsobena celková škoda ve výši 13.600,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.


 


 

Dopravní nehodovost


 

Dne 14.8.2009 došlo v okrese Opava k 6-ti dopravním nehodám, při kterých byly dvě osoby zraněny lehce a hmotná škoda v souvislosti s nehodovostí činí 290.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem